Többe kerül az egészségügyi kártya?

Egyelőre nem lehet tudni, pontosan mennyibe fog kerülni az egészségügyi kártya.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. március 10., 10:03
2 hozzászólás. 


Minden ezzel kapcsolatos információ, ami a médiában megjelent, csak spekuláció – hívta fel a figyelmet a Hargita Megyei Egészségügyi Biztosítóház elnök-vezérigazgatója, Duda Tihamér Attila.

Korábban Cseke Attila egészségügy-miniszter azt mondta, nagyjából 2 eurós összegre lehet számítani, ám néhány médiaforrás szerint 70 lejt kell kifizetnie majd annak, aki be szeretné szerezni az amúgy kötelező egészségügyi kártyát – írja a manna.ro.

A money.ro gazdasági portál szerint az előállításon kívül más költségek is lesznek, amiket a kártyatulajdonosoknak kell majd állniuk.

Mivel a kártyára olyan információkat is felvezetnek, mint például a tulajdonos vércsoportja, az ennek megállapításához szükséges laboratóriumi vizsgálatot is fizetni kell. A kártyára az is felkerül, hogy tulajdonosa jóváhagyja-e szerveinek halála utáni felhasználását. Erről közjegyző előtt kellene nyilatkoznia, ami körülbelül 40 lejes kiadást jelent.

Duda Tihamér Attila elmondta, a kártyákra vonatkozó jogszabály alkalmazási módszerét még nem kapta meg a biztosító, tehát nem lehet tudni, hogy pontosan mennyibe kerül az úgynevezett elektromos azonosító.

Amit viszont biztosan lehet tudni, hogy az egészségügyi biztosító bocsátja majd ki a kártyákat, a rá kerülő adatokat pedig a családorvosok szolgáltatják.


2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
lala
2011-03-10 15:13:21
Úgy gondolja a minisztérium, hogy az emberek el fognak menni a közjegyzőhoz, befizetni 40 lejt, hogy donorok lehessenek? Minek kell a beleegyezésemet hitelesiteni? Miért nem elég egy aláirás?
avatar
hofika
2011-03-10 23:43:08
Az a kártya többet is fog tartalmazni mint az égéségügyi kérdéseket,az is fog szerepelni rajta hogy mivel foglalkozol ,hány fogadat húztak ki,hogy adóztál,s nem utolsó sorba a bankszámládát is,ami érdekes hogy ezek az infók ki kerülnek a határon kívül és ott összesítik,rendezik,majd vissza küldik, ezt az EU jóvá hagyta vagyis le szavaztak,az őszes adat ami az EU-ba van azt ki adjak egy ázsiai országnak,lehet gondolkozni mit is jelent

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."