Ne menj a napra és igyál vizet!

Kánikula van, nem árt az elővigyázatosság, figyelmezteti a lakosságot az egészségügyi minisztérium.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

kanikula
Fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2017. június 29., 12:42
0 hozzászólás. 

Az egészségügyi minisztérium felhívja a lakosság figyelmét, hogy kánikula esetén kövessék a szakemberek tanácsait: ne tartózkodjanak napon 11 és 18 óra között, igyanak egy pohár vizet 15-20 percenként, még mielőtt a szomjúságérzet jelentkezne, és kerüljék a magas koffein- vagy cukortartalmú italok és élelmiszerek fogyasztását.

Javasolt ilyenkor friss gyümölcsök és zöldségek fogyasztása, főleg a nagy víztartalmú dinnye, uborka, paradicsom javallott. Hasznos a joghurt fogyasztása is, ellenjavalltak viszont a vízhajtó élelmiszerek és italok, mint amilyen a kávé, fekete tea, kóla.

Carmen Dan belügyminiszter a kánikula miatt összehívott hőségkommandó ülésén úgy fogalmazott, hogy tűzforró hétvége következik, főleg az ország déli részén: Krassó-Szörény, Mehedinți, Dolj, Olt és Teleorman megyében narancssárga jelzésű figyelmeztetés lesz érvényben.

A belügyminiszter elmondta: Raed Arafat belügyi államtitkár biztosította, hogy a katasztrófavédelem felkészült a közbelépésre különleges sürgősségi helyzetek esetén. 840 mentőautó és a SMURD rohammentő-szolgálat 270 járműve áll készen, hogy szükség esetén a lakosság segítségére siessen.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."