Kocsitolvaj-kódot fejtett meg a SRI

Luxusautó-lopásra szakosodott bűnszervezetet leplezett le a Román Hírszerző Szolgálat és a telefonbeszélgetésekből kiderült, hogy egy sajátos kódnyelven kommunikáltak a tolvajok.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. március 22., 11:06
1 hozzászólás. 


Mihăiţă Duduman nagy rajongója a Tolvajtempó című, Nicholas Cage főszereplésével készült filmnek. A filmben látható módszereket megpróbálta Bukarest utcáira adaptálni, és tizenegy társával együtt sikerült ellopniuk 11 darab BMW X6-ost – olvasható a manna.ro-n.

A csapat egyik cinkostársának (akit még nem sikerült elkapni) hozzáférése volt a lakosságnyilvántartási adatokhoz, és az ő segítségével szemelték ki az áldozatokat.
Telefonbeszélgetéseik során a tizenkét gyanúsított sajátos zsargonban beszélt. Az autókat "tehenek", "kutyák" vagy "szekerek" névvel illették, a bejegyzési papírokra "a kicsi", "a nagy" vagy "a papír" megnevezést használták.

A slusszkulcsot úgy hívták: "plasztik", "túró", "csaj". A visszapillantó tükör volt a "fül", a szériaszám megváltoztatása a "tetkó, "a pénzt pedig úgy nevezték: "sajt".

A központi záras autókat a slusszkulcs egyedi rádiójelekkel nyitja, ezt a frekvenciát reprodukálták a tolvajok egy Törökországból szerzett távirányító segítségével. A lopott autóknak kicserélték a rendszámát, hamis papírokat állítottak ki róla, megváltoztatták a motor szériaszámát, majd áron alul eladták.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hunilaszlo
2011-03-23 23:43:21
"a pénzt pedig úgy nevezték: "sajt".
Ez egy a nep altal is hasznalatos szleng..nem kod!:)) hany fiatalt hallottam en mar az egyetemen a penzre a ''casca'' ''cascaval'' szot hasznalni:) okos a SRI!le a kalappal elottuk!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."