Borbély válaszolt az EB elmarasztaló döntésére

Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter szerint az Európai Bíróság döntése nem a most érvényben levő jogszabályra vonatkozik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. április 09., 13:10
3 hozzászólás. 


"Az Európai Bíróságnak a romániai regisztrációs díjjal kapcsolatos április 7-én nyilvánosságra hozott ítélete nem általános érvényű, hiszen az ítélet egy konkrét esetről, a Tatu-esetről szól, és nem a jelenleg érvényben levő jogszabályt, hanem a 2008-as sürgősségi kormányrendelet eredeti formáját minősíti" – jelentette be Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter április 8-án.

"Az Európai Bíróság ítélete nem a jogszabály törvényességéről szól, hanem az Európai Unió Működési Szabályzatának 110-es cikkelyét értelmezi, mi szerint egy uniós tagállam nem szabhat ki környezetszennyezési díjat a gépkocsik első regisztrációjára, ha ez a díj elbátortalanítja az adott tagország polgárait a más tagállamokból behozott autók regisztrálásától" – mondta a környezetvédelmi miniszter.

"A regisztrációs díjról szóló jelenlegi jogszabály szövegét 2010 decemberében az Európai Bizottság szakembereinek véleményét kikérve és figyelembe véve véglegesítettük Az Európai Bíróság ítéletének 31-es cikkelyéből különben kiolvasható, hogy az Európai Bíróság egyetért a jelenlegi jogszabály előírásaival. Jelenleg a gépkocsi származásától és a tulajdonos állampolgárságától függetlenül, minden egyes gépkocsi beíratáskor ki kell fizetni a regisztrációs díjat" – hangsúlyozta Borbély.

"A 2008-as sürgősségi kormányrendelet módosításának érvénybelépése nem alkalmazható visszamenőleg, így nincs megkülönböztető hatása, ezt erősíti meg az Európai Bíróság 51-es cikkelye is" – mondta a miniszter.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
rozsdas
2011-04-09 20:05:44
Mások mind a mi lejárt ügyeinkkel foglalkoznak, próbál meggyőzni a miniszter úr. A jövő héten Koppány felnégyelését próbálja véleményezni az EB, de remélem az az idő is eljön, amikor a hargitai letarolt hegyoldalak miatt fog felelni Őkegyelme.
avatar
nagydd
2011-04-10 14:35:39
A letarolt hegyoldalakért feleljenek azok akik letarolták.Az erdészek,a fagyilkosok és azok a szerveknél dolgozók akik szemet hunytak e tett felett.

A regisztrációs díjjal kapcsolatban pedig annyit,hogy ez egy védővám az Unión belül,bárminek kereszteljék is.A kínai mocskokra kellene ezt alkalmazni nem a Dacia (lehet az régi vagy új) minőségét messze meghaladó használt autókra.Szerintem.
avatar
taylor
2011-04-10 15:03:23
Borbelynak csak egy dolgot kivanok, hogy figyelje nagyon erosen a jovo evi valasztasok eredmenyeit. Az lesz az utolso amire kell figyeljen.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."