Bővül a roncsautó program: plusz 60 ezer értékjegy

A márciusban újraindított roncsautó program 60 ezer értékjeggyel bővül - jelentette be Borbély László Környezetvédelmi és Erdészeti miniszter.  

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. június 02., 19:05
0 hozzászólás. 



A miniszter véleménye szerint idén is nagy sikernek örvend a roncsautó program, hiszen a program eredményeként március óta 50 ezer régi autót sikerült kivonni a forgalomból.

"Jelenleg 4.355 új gépkocsi vásárlásához járultunk hozzá, ebből több mint 2.700 hazai gyártmányú autó" - mondta a miniszter.

"Márciusban, a program újraindításakor 60 ezer értékjegyre 288 millió lejt különítettünk el. A 60 ezer értékjeggyel való kibővítés által a roncsautó program idei költségvetése lényegében megduplázódott" - emelte ki Borbély.

"2010-ben a roncsutó program keretén belül több mint 189 ezer környezetszennyező, régi gépkocsit sikerült kivennünk a forgalomból. A program keretén belül adott értékjegyekkel több mint 62 ezer új autó vásárlásához járultunk hozzá. Az újonnan vásárolt hazai gyártmányú autók száma meghaladja a 25 ezret" - hangsúlyozta a környezetvédelmi miniszter.

Egy új autó vásárlásakor a polgárok legtöbb 3 értékjegyet használhatnak fel. Az egy környezetszennyező gépkocsiért járó voucher értéke idén is 3.800 lej.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."