Az utcára vonulhatnak a magyarok Kelemen szerint

Az RMDSZ elnöke szerint a magyarság akár utcára vonulva is tiltakozhat Románia adminisztratív reformja ellen, amennyiben megpróbálják felszabdalni a magyar közösséget.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Orszagos
Orszagos
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2011. június 19., 16:43
1 hozzászólás. 

Kelemen Hunor, a Mediafaxnak adott nyilatkozatában elmondta, a Szövetség célja a PD-L által kezdeményezett adminisztratív reform megakadályozása.

„Parlamentáris, demokratikus eszközök felhasználásával szeretnénk megakadályozni ezt a reformot. Amennyiben megpróbálják bevezetni, megismétlődhet az 1968-as eset, amikor Ceaușescu próbálkozott hasonlóval, az emberek pedig az utcára vonulva tiltakoztak."

Orszagos

Így szervezné át az országot a PD-L...

Az RMDSZ elnöke szerint a békés tüntetés az egyik demokratikus módja a véleménynyilvánításnak. „A célunk, hogy ezt az adminisztratív újjászervezést elkerüljük, és, amennyiben nem jön létre konszenzus a koalíción belül, akkor hagyjuk inkább az egészet és egy év, vagy fél év múlva térjünk vissza rá" – jelentette ki Kelemen.

Nemcsak a koalíción belül nincs egyetértés az újjászervezést illetően: míg az RMDSZ javaslatában tizenhét megye és öt fejlesztési régió szerepel, addig a Magyar Polgári Párt Kovászna, Hargita és Maros megyei szervezetei tizenkét régió létrehozását javasolják – ezek egyike lenne Székelyföld.

Orszagos

...és ez a változat tetszik az RMDSZ-nek

A Székely Nemzeti Tanács álláspontja szerint a projekt antidemokratikus és szembemegy Románia nemzetközi kötelezettségeivel. Izsák Balázs, a szervezet elnöke szerint az átszervezés egyik célja, hogy a székelyföldi magyarságot eltávolítsák a közéletből. Az SZNT közleményben fejti ki véleményét, miszerint Székelyföld minden lakosának és önkormányzatának kötelessége határozattan tiltakozni és akár állampolgári engedetlenségre és utcai tüntetésre is felkészülni, így adva a kormány tudtára, hogy ezt nem tehetik Székelyfölddel.

Izsák szerint a civil engedetlenségnek több formája is lehet, úgymint az adóbefizetés elmulasztása, útlezárások és más, békés tüntetési formák.

uh.ro/realitatea.net



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
slyboy31
2011-06-20 11:56:02
"Hányszor támadt tenfiad. Szép hazám, kebledre"...
Szépen megosztanak minket saját politikusaink nemzeti államunk dolgát elősegítik, megkönnyítik.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."