Futballhuligánok rongálták meg a Mátyás-szobrot

Vélhetően a Kolozsvári U futballcsapat szurkolói festették fel a Muie UDMR feliratot a kincses városban található szoborra.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. január 18., 12:25
1 hozzászólás. 

Kedden, a kolozsvári tüntetés végén, este kilenc óra körül Muie UDMR feliratot festettek a Mátyás-szobor talapzatára. Rögtön a vandalizmus után őrizetbe vettek négy fiatalt – köztük egy lányt – és az egyes számú rendőrkapitányságra kísérték őket.

Az RMDSZ kedden reagált a történtekre: magyarellenesnek nevezte a feliratot és határozottan elítélte a vandalizmust. Kelemen Hunor szövetségi elnök közleményében hangsúlyozta: „a békés, civilizált tüntetéseknek helyet kell adni, de nem engedhetjük meg, hogy ezek a tiltakozások magyarellenes uszításokba torkolljanak." Továbbá megjegyezte, hogy konzultált az ügyben Traian Igas belügyminiszterrel és kérte, hogy határozottan lépjenek fel az ügyben, büntessék meg az elkövetőket.

A Mediafax hírügynökség szerint a négy fiatalt egyenként 200 lejre büntették rongálás miatt. A hírügynökség meg nem nevezett forrásokra támaszkodva állítja, hogy az elkövetők a Kolozsvári Universitatea futballcsapat szurkolói gárdáját erősítik.

László Attila, Kolozsvár RMDSZ-es alpolgármestere kedd este azt nyilatkozta, hogy a feliratot egy tisztasági cég alkalmazottai nem sokkal az eset után eltüntették.

A kedd esti tüntetésnek mintegy 700 résztvevője volt, akik kormányellenes mondatokat skandáltak.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
anti-Minden
2012-01-19 08:26:26
anti_uDMR nem azt jelenti, hogy magyaraellenes..bocs..ne keverjuk ossze

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."