Indul a roncsautó-program

Április harmadikán elindult a Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium egyik legsikeresebb programja, a magánszemélyeknek szóló roncsautó program.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. április 03., 14:45
0 hozzászólás. 

A forgalomból kivont, tízévesnél öregebb környezetszennyező autókért idén is 3800 lej értékben nyújtanak támogatást. A tulajdonosok az autó papírjaival és a rendőrségen kapott igazolással (kiírták a forgalomból a járművet) adhatják le kocsijukat. Az ezért kapott értékjegyet gépjárművásárlásra használhatják fel a tulajdonosok, de tovább is adhatják. Ezeket az értékjegyeket 1500 és 2100 lej közötti áron kínálják például az internetes hirdetésekben.

Idén 114 millió lej áll a minisztérium rendelkezésére, az összeg körülbelül 30 ezer roncsautó forgalomból való kivonására elegendő. A program iránt érdeklődők április 5. és november 19. között adhatják le régi, környezetszennyező autójukat a begyűjtőknél, és április 18 és november 23. között használhatják fel a cserébe kapott értékjegyeket új gépkocsi vásárlására. Egy személy három értékjegyet használhat fel egy gépkocsi vásárlásánál.

Az elmúlt két évben 305964 autót vontak ki forgalomból a roncsprogramnak köszönhetően, valamint 101766 új gépjárművet vásároltak a támogatásokból, ezekből 40269 romániai autó volt.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."