Kevesebb az új autó, mégis szigorítják a roncsprogramot

Ösztönözni akarják az autóvásárlást, mégsem vesznek be minden roncsautót. Ki érti ezt?

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

roncsauto
archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2018. október 17., 11:22
0 hozzászólás. 

Egymillióra esett vissza a forgalomba állított új személygépkocsik száma szeptemberben az Európai Unióban, ez 23,5 százalékos csökkenést jelent tavaly szeptemberhez viszonyítva. Az EU országai közül Romániában jegyezték a legnagyobb visszaesést – tudosít az Agerpres.

Az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) szerdán nyilvánosságra hozott jelentése szerint Romániában 73,4 százalékkal, 10.425-ről 2771-re esett az átadott új autók száma szeptemberben.

Az új autók vásárlását ösztönző roncsautó-programban közben szigorítják a szabályokat – közölte a Környezetvédelmi Alap elnöke. Cornel Brezuică elmondása szerint 2019. január 1-től már nem lehet leadni a roncsprogramba az időszakos műszaki vizsga (ITP) nélküli járműveket.

„Amelyik járműnek nincs ITP-je, az nem közlekedhet, következtetésképpen nem is szennyezhet, márpedig éppen a szennyezés csökkentése volt a roncsprogram alapcélkitűzése" – érvelt az elnök.

Meglátása szerint ezek a gépkocsik egyszerű hulladéknak minősülnek, amelyeket tulajdonosaik kötelesek gyűjtőközpontba leadni. Habár jövőre is lesz roncsprogram, az idén fel nem használt jegyek nem vihetők át a következő évre – emlékeztetett még Brezuică.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."