Román-magyar: nagy csatának ígérkezik az esti

Legalábbis az előkészületek erre engednek következtetni. Reméljük, a foci is lesz ennyire szórakoztató. Óráról-órára.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
drMozesGyula

Asztalhoz állnak az udvarhelyiek, megkezdődik a bajnokság

Rajtol az asztalitenisz-szezon, a második...
Tikosi László

Tikosi László: Nincs száz méter Udvarhelyen, ahol a kezem nyoma ne látszana

Ő az az ember, aki a város minden zegzugát ismeri....
bitola_szkc

Pelister Bitola - SzKC - Challenge Kupa, 3. kör - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

28-23

RomanMagyarStadion
Edzés a bukaresti stadionban
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. október 11., 12:47
7 hozzászólás. 

Románia és Magyarország eddig 23 alkalommal játszott együtt. Ötször a románok, tizenkétszer a magyarok nyertek, hat döntetlen született a találkozókon. A gólarány eddigi mérlege 29-52.

18:55 Jönnek a himnuszok, mi meg megyünk. Vége a közvetítésnek, az eredménnyel és az összefoglalóval hamarosan jelentkezünk. Jó szurkolást!

Megéri román-magyart szervezni

18:30 A Nemzeti Arénában ma telt házat várnak, ami azt jelenti, hogy a Román Labdarúgó-szövetségnek 1 millió eurós bevétele lesz.

A magyar szurkolók mellé a bukaresti Dinamo ultrái ülnek, így nem lesz nyugta a rendfenntartóknak – erről ír egy helyszínen tartózkodó újságíró, aki azt is hozzáteszi, hogy már repkednek is petárdák, néha fülsüketítő a zaj.

Nem marad el a lelátói meccs sem

18:15 A szurkolók egymásnak dobálják a fáklyákat, a csendőrök pedig könnygázt vetnek be, hogy lecsillapítsák a magyar drukkereket.

A románok a „Kifele a magyarokkal az országból!" rigmusokat ordítják, míg a magyarok a „Minden román büdös c..ny!" mondattal válaszolnak.

Ők a kezdők

17:59 Szűk egy óra múlva kezdődik a mérkőzés.

Románia: Tatarusanu - Chiriches, Goian, Grigore, Rat - Pintilii, Hoban - Maxim, Chipciu, Sanmartean - Rusescu.

Magyarország: Király - Varga J., Korcsmár, Juhász, Kádár - Gera, Elek - Lovrencsics, Dzsudzsák, Stieber - Szalai.

Több a magyar

17:50 Egyelőre a magyar szurkolók vannak többségben a stadion lelátóin, eddig csupán 200 románt engedtek be. A magyarok azt skandálják, hogy „Cigányok! Cigányok!" – számol be a prosport.ro újságírója.

RomanZaszlo-stadion

A lelátók székeire román zászlót és szórólapot tettek a szervező, ezzel várják a drukkereket.

Mordor és petárda

17:40 A magyar szurkolók Mordorhoz hasonlították Bukarestet, legalábbis erről számol be a prosport.ro. Egy román drukkernek pedig petárda robbant fel a kezében, komolyan megsérült. A helyszínen látták el a mentősök a vérző kezét.

A beléptetés idén is szigorú: aprópénzt, gyújtót bevinni tilos. Eddig több ezer forintnyi összeg összegyűlt a kapuknál – erről a nemzetisport.hu ír.

Nem akarunk gulyást vacsorára

17:10 Ezzel a mondattal érkezett meg a román labdarúgó-válogatott autóbusza a stadionhoz. Victor Pițurcă szövetségi kapitány biztatja játékosait, egyikük ordította a gulyásos mondatot.

Csíkban is szurkolókat bírságoltak meg

17:05 Incidensek miatt magyar és román szurkolókat egyaránt megbírságoltak a román hatóságok - közölte szombaton Gabriel Oprea belügyminiszter és miniszterelnök-helyettes.

Oprea a belügyminisztériumban tartott néhány perces tájékoztatót a román-magyar meccs miatt hozott hatósági intézkedésekről. Kiderült, hogy Csíkszeredában magyar szurkolók "egy csoportját" rendbontás miatt bírságolták meg.

A dél-romániai Comarnicnál magyar szurkolók egy román állampolgárokat szállító kisbusz ablakát törték be, mondta Oprea. A belügyminiszter nem közölte, milyen szankcióval sújtották őket, de közölte, hogy azonosították a szurkolókat, és alkalmazni fogják ellenük a törvényes előírásokat. Oprea szerint két román szurkolót is megbírságoltak a bukaresti Északi-pályaudvaron petárdázás miatt.

SzurkoloiFuzet

Közben a Román Labdarúgó-szövetség elhatárolódik a fordított zászlós esettől, azonban további információt nem közöltek az üggyel kapcsolatban – írja a nemzetisport.hu.

A 19 órától kezdődő mérkőzést a román, illetve a magyar közszolgálati televízió (TVR1 és az m1) élőben közvetíti.

Az elsők már a lelátón

16:50 Miután megmotozták a szurkolókat 16 órától kezdődően elkezdték beengedni őket a stadionba. Majdnem két óra múlva kezdődik a Románia-Magyarország EB-selejtezőmérkőzés.

MagyarDrukkerek3

Miccset esznek a magyar szurkolók

16:40 A Nemzeti Arénába megérkezett drukkereket kutyákkal és lovakkal is őrzik, illetve miccset kapnak mustárral. Alkoholmentes sört isznak, az árnyékban pihennek, sőt, vannak, akik fociznak a stadion körül – írja a prosport.ro. Egy helikopter is a helyszínen van, és magyarul beszélő rendőrök is segédkeznek a zökkenőmentes lebonyolításban. Érkeznek Románia minden szegletéből a szurkolók.

Lovasrendorok

A hírportálok egyelőre barátságos meccshangulatról számolnak be, egy incidenst leszámítva nem volt rendbontás. A magyar drukkerek a sport.ro információi szerint pénzérmékkel dobálták meg a rendőröket, miután a helyiek kiosztották a meccsfüzetet, amelyen a magyar zászló fordítva, zöld-fehér-piros összeállításban szerepelt.

Elrontották a magyar zászlót

16:00 A Bukarestbe érkező magyar szurkolók beintettek a rendőröknek és azt kiabálták, hogy „Szolgák", mert a román hatóságok rosszul tüntették fel a magyar zászlót azokon az információs füzetecskékben, melyeket a drukkereknek osztogattak. A piros szín alulra került, a zöld pedig felül a kiadványokban.

MagyarDrukkerek1

A füzetekben arról tájékoztatják a focirajongókat, hogy milyen szabályokat kell betartaniuk a Nemzeti Arénában. Az információs füzetet a csendőrség és a Román Labdarúgó-Szövetség adta ki. Az utolsó oldalon helyesen vannak feltüntetve a két ország lobogói – olvasható a realitatea.net oldalon.

Sokan aludtak nálunk

15:40 A magánúton érkező szurkolók egy része Székelyföldön töltötte az éjszakát és az ottani drukkerekkel együtt érkezik Bukarestbe – számol be az MTI.

Bukarestben minden útkereszteződésben rendőröket látni. A kisautókkal, vagy buszokkal érkező magyar szurkolókat a város bejáratától rendőri felvezetéssel viszik a stadionhoz, ahol a magyar szektor mellett őrzött parkolót biztosítanak számukra.

Tavaly szeptemberben, a Románia-Magyarország vb-selejtezőt megelőző randalírozás miatt 16 magyar drukkert egy évre kitiltottak a román stadionokból, 19-et pénzbírsággal sújtottak. Akkor összesen hatvan - magyar és román - szurkolót állítottak elő.

Idén országszerte 3000 csendőr és kétszerannyi rendőrt mozgósítottak a román-magyar meccs miatt.

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter pénteken teljes készenlétet rendelt el a bukaresti magyar nagykövetségen, és a romániai konzuli hivatalokban.

Zákonyi Botond közölte: kora délutánig egyetlen magyar állampolgár sem kért segítséget a romániai külképviseletektől és nincs tudomása arról, hogy a magyar szurkolókkal komolyabb incidensek történetek volna.

Eddig nem volt balhé

14:50 Incidensek nélkül megérkezett Bukarestbe szombaton a Budapestről indult különvonat, amely az esti Románia-Magyarország Eb-selejtezős labdarúgó-mérkőzésre szállította a magyar szurkolók egy részét – tájékoztat az MTI.

A szerelvény kora délután futott be egy félreeső, használaton kívül helyezett bukaresti állomásra, ahol védőfelszerelésbe öltözött kommandósok, továbbá csendőrök százai, lovas rendőrök várták a magyar szurkolókat, miközben a levegőben a rendőrség helikoptere körözött.

A vonaton utazó mintegy 800 magyar szurkoló a lelátókon megszokott „Ria-ria-Hungária!" és "Magyarok, magyarok!" buzdítást skandálva, fegyelmezetten vonult a számukra előkészített több tucatnyi autóbusz felé, amelyekkel a stadion melletti, elkerített magyar szurkolói övezetbe szállítják őket.

Irina Drăgan, a csendőrség szóvivője azt nyilatkozta, hogy délig semmilyen komolyabb incidens nem történt a presztízsmérkőzésre készülő szurkolók körül.

Megérkezett az Aranyvonat

14:30 A Budapestről indult, a legismertebb magyar focisták képeivel kifestett vonat 13 óra 30 percre érkezett meg Bukarestbe a Románia-Magyarország EB-selejtezőre. A rajta utazókat 15 közszállításban használt autóbusszal szállítják a stadionba. A buszokat egyébként helikopterről figyelik majd a rendfenntartók. A szurkolók könnygázt és petárdákat „vetettek be" a Băneasa állomáson – írja a Mediafax.

A Román Labdarúgó-szövetség szerint 3 ezer magyar szurkoló lesz jelen a ma esti találkozón, akik vonattal és gépkocsikkal érkeznek a fővárosba.

Húsőrlővel érkeznek a magyarok

13:50 10 ezer rendőrről és csendőrről írnak a realitatea.net oldalon, míg a Mediafax szerint 3 ezer csendőr ügyeli majd a rendet a Nemzeti Aréna (Național Arena) környékén.

Husorolo

A Budapestről érkező focidrukkerek zászlókkal, fáklyákkal és petárdákkal felszerelten indultak útnak. A ziuadecj.realitatea.net oldalon közzétettek néhány, tényleg vicces fotót arról, mivel érkeznek a magyar „rajongók" a román fővárosba. Még húsőrlő is van a pakkban.

Aradon balhéztak a szurkolók

13:00 Körülbelül 800 magyar szurkoló érkezett vonattal a Románia-Magyarország Eb-selejtezőre péntekről szombatra virradóan. A Kürtös és Arad közötti vonatállomásokon petárdákat, sörösüvegeket dobáltak ki a szerelvények ablakaiból, és azt skandálták, hogy „Magyarország! Magyarország!" Csendőrök és rendőrök ültek fel a vonatra, hogy elkísérjék a rendbontókat a fővárosig. Egyelőre a realitatea.net információi szerint nem büntettek meg senkit.

Megverték a magyar újságírókat

12:00 Persze nem úgy, hanem a pályán kaptak ki a tollforgatók. Nem sikerült a visszavágás a magyar újságíróknak, akik Bukarestben, a 19 órakor kezdődő Románia-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtező felvezetéseként barátságos mérkőzésen 4-2-es vereséget szenvedtek a házigazdák csapatától. A két csapat tavaly is megmérkőzött egymással, akkor 6-2-es hazai siker született - írja az MTI.

Victor Pițurcă, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya azt nyilatkozta pénteken, hogy egy döntetlen a magyar válogatottal nem lenne negatív eredmény.

Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az elutazás előtt közvetlenül azt mondta, nincs benne veszélyérzet a szombati, romániai Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés előtt.



7 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jutacs
2014-10-11 19:00:59
A nagyon müvelt magyar szurkolok fajgyülölö bekiabalasainak az erdelyi magyarsag issza meg a levet
avatar
weedor
2014-10-11 19:23:52
Nagy csata?
Kapnak a magyarok egy 3-0át. Kb. ekkora csata lesz.
3,14csába kellene leküldeni az egész magyar foci vezérkarát.

avatar
zterex1
2014-10-11 19:29:29
Remélem a helyszínről jön a tudósítás, mert ha nem sz.rt sem ér az egész.
avatar
kszl
2014-10-11 20:01:23
re:
avatar
zterex1
Remélem a helyszínről jön a tudósítás, mert ha nem sz.rt sem ér az egész.

Akkor szerinted rendben van a románok által bekiabált szlogenekkel is?
avatar
zterex1
2014-10-11 21:06:47
re:
avatar
weedor
Nagy csata?
Kapnak a magyarok egy 3-0át. Kb. ekkora csata lesz.
3,14csába kellene leküldeni az egész magyar foci vezérkarát.

Nos, van még valami?
avatar
zterex1
2014-10-11 21:10:27
re: re:
avatar
kszl
[quote=zterex1]Remélem a helyszínről jön a tudósítás, mert ha nem sz.rt sem ér az egész.

Akkor szerinted rendben van a románok által bekiabált szlogenekkel is?
[/quote]
???
avatar
Nadragulya
2014-10-11 21:13:47
foci
weedor
Rossz volt a tipped. Remélem nem tettél sok pénzt a román győzelemre. :)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."