Sport » Egyéb sport

Buliból úszták át a Balatont

Négy udvarhelyi megúszta. Azaz átúszta a Balatont az elmúlt hét végén. Önmagukat tesztelték, buliból tették.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

balaton-atuszas
A Bakó testvérek nem először teljestették a távot.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. július 10., 20:15
5 hozzászólás. 

Az idei Balaton-átúszás már a harmincadik volt a sorban. Az elmúlt években egyre több székelyudvarhelyi is kipróbálta önmagát az eseményen. Próbára tette erejét, kitartását, miként tudja maga mögött hagyni a Révfülöp és a Balatonboglár közötti 5,2 kilométeres távot. Tudomásunk szerint ebben az évben négy székelyudvarhelyi vágott neki a távnak. Őket kerestük fel.

Bakó Attilának és testvérének, Andrásnak már nem idegen a terep. Előbbi elmondta, idén harmadik alakommal teljesítette a távot. „Úgy tervezem, hogy minden évben átúszom, amíg mozogni tudok. Volt, amikor nem készültem rá semmit. Akkor sem jelentett nagyobb problémát az úszás, csupán az időeredményemen látszott meg. Ezúttal egy hetet a zetelaki gátnál gyakoroltam. Megjavítottam eddigi eredményem a mostani 2 óra 15 perccel".

balaton-atuszás

Abban mindhárman egyetértenek, hogy ez sokak számára csak a bulit jelenti: „A tízezer indulóból csupán ötszáznak számít, hogy minél gyorsabban tudja le a távot" – fejti ki Attila.

Bakó András igazi rutinos: 2001-ben már ott volt a rajtnál. „Ez volt a negyedik alkalom, hogy leúsztam. Felemelő, jó érzés, mindenkinek csak ajánlani tudom. Az öt kilométer egyeseknek még legyalogolni is nehéz, nemhogy leúszni. Nem is fizikailag visel meg, hanem inkább pszichikailag" – nyilatkozta portálunknak.

Hermann Krisztina először iratkozott fel az táv teljesítésére. „Uszodába járok, de ez nem igazán készít fel a sok hínárra és a hullámokra. Ennek ellenére elég simán ment az átúszás: megállni, megpihenni nem kellett, csak a végén nyeltem egy kis Balaton-vízet az erősödő hullámzás miatt" – kezdte beszámolóját.

hermann krisztina

Elmondta, nagyszerű élményt jelent, mindenkinek csak ajánlani tudja: „Idén nagyobb volt a tömeg, mint amire a szervezők számítottak. Ez okozott kisebb kellemetlenségeket, mint például az egyórás várakozás az úszást megelőző orvosi vizsgálatra a tűző napon. Egyelőre nem tervezem, hogy jövőben is leúszom, de nem is zárom ki".

Pap Csaba nem készült különösebben az úszásra, egy barátja győzte meg, hogy vágjon bele. Idén vett részt először Balaton átúszáson és a hosszas sorbanállástól eltekintve nagyon jól érezte magát. Portálunknak elmondta, több erdélyivel is találkozott, ami arra enged következtetni, hogy a határokon túl is népszerű az esemény.

Ők megúszták. Ha te is ott voltál és átúsztad a tavat, akkor légy büszke magadra. Aki lemaradt, az nem maradt ki: készülhet a következőre.



5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
BAtis
2012-07-10 22:31:57
http://www.sarkany.hu/balatonatuszas/index.dw?mit=3
Itt lehet kovetni az eredmenyeket...
avatar
BAtis
2012-07-11 07:56:19
Lehetseges hogy nem csak negyen voltak udvarhelyrol.
avatar
Gima
2012-07-12 19:03:07
popy
Maraton utan Balatoni uszas akkor johet lassan az iron man :)
avatar
legno
2012-07-12 19:22:01
az 5-ik Udvarhelyi
Dolga Adolfy Barna 2 ora 18 perc alatt uszta meg a tavot!!!
avatar
BAtis
2012-07-22 00:52:55
Nincsenek ilyen nagy terveim (futni nem szeretek). Amugy ha Dolga Adolfy Barna koraban leszek es 2 ora 18 perc alatt atuszom akkor johet a iron man is.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."