Sport » Egyéb sport

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a székely teqballosokat, akik két éremmel térnek haza a világkupáról.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...
iskfsk cseh 01

Európa kupában szerepeltek az udvarhelyi asztaliteniszezők

Ezt házigazdaként tehették meg. Szoros találkozókat...

SzecsiNyert
Szép volt Szécsi, fotó: a Teqball hivatalos weboldala
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2018. október 15., 11:15
0 hozzászólás. 

Egy labdarúgó világbajnok, Robert Pires kommentálta élő adásban, ahogy a székelyudvarhelyi Szécsi Barna, az FK Székelyudvarhely játékosa megnyerte a II. Teqball Világkupa egyéni versenyét a franciaországi Reimsben.

Szécsi már pénteken elkezdte a versenyt, a csoportküzdelmek során simán verte francia, arubai, svéd és luxemburgi ellenfelét is. A legjobb 16 között a kuwaiti és a legjobb nyolc között az ír ellenfele sem tudta őt megállítani. Az elődöntőt a montenegrói Bodgan Marojevic-csel játszotta, akinek fejjátéka sok gondot okozott, Szécsi két szettben tudta őt megverni, de erről később.

A döntőben a magyarországi Sipos Árpáddal nézhetett farkasszemet és Szécsi magabiztos játékának, illetve Sipos rengeteg hibájának köszönhetően ezt is simán nyerte a FK futsalosa. Szécsi anélkül ért a csúcsra, hogy szettet veszített volna − nem csoda, hogy a döntőt kommentáló volt francia válogatott labdarúgók, William Gallas és Robert Pires is megérdemeltnek nevezték az udvarhelyi teqballos diadalát. Szécsi markát 10.000 dollár ütötte és az sem hanyagolható tény, hogy címvédőként utazhat a következő világversenyre.

Itt megnézheted az összes, éremért folyó párhacot:

A negyven országot felvonultató világkupán az ugyancsak udvarhelyszéki Lázár Zsolt – Ilyés Szabolcs kettős sem vallott szégyent. Máltai, luxemburgi, svéd és olasz ellenfeleiket könnyedén verték a csoportban, majd a kameruni és a spanyol pároson át jutottak az elődöntőbe. Itt viszont azzal a montenegrói csapattal kerültek össze, akik végül a döntőben is diadalmaskodtak. Bogdan Marojevic és Nikola Mitro nagyon kellemetlen ellenfélnek bizonyultak. A magyarországi páros, Blázsovics Ádám és Bányik Csaba hiába tűntek a legfőbb esélyesnek, ők sem tudták megállítani a montenegróiakat.

A bronzért vívott csatában az Ilyés-Lázár duó már szettet sem engedett ellenfelének. A brazilokat múlták fölül könnyedén, így a dobogó harmadik helyére állhattak fel, és 8.000 dollárral lettek gazdagabbak.

Két éremmel tért haza a székely alakulat a világkupáról és Szécsi Barna a reims-i és a budapesti győzelmével a világ legeredményesebb teqballosának mondhatja magát.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."