Sport » Egyéb sport

Cselezzük ki a főnököt az olimpiával

Vége a számolgatásnak, kezdődik! A londoni olimpia tizenhat napjából kilenc munkanap. Hogy szúrjunk ki a főnökkel?

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

olimpia fonok
Összeegyezhető a meló és az olimpia?
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. július 27., 15:12
0 hozzászólás. 

Amennyiben olyan cégnél dolgozunk, ahol a vezető engedékeny, akár együtt is szurkolhatunk, de ez ritka. Megoldásokat kerestünk arra, hogyan zabáljunk minél több olimpiát.

Józsa Csongor

Újból Európában rendezik a földkerekség legnagyobb sporteseményét. Négy évvel ezelőtt – amikor Peking volt a házigazda, korán kellett kelnünk, délutánra pedig be is fejeződtek az események. Ezúttal úgy fest, hogy a közvetítések 11 órától kezdődnek, egészen éjjeli 1-2-ig tartanak. Így bármilyen váltásban is dolgozunk, ütközik a munkaprogramunkkal.

A rutinos sportszeretők már az év elején bekarikázták a július 27-augusztus 12. közötti időszakot a naptárban, ekkorra kérték a pihenő szabadságukat. Csak azért, hogy zavartalanul élvezhessék az ötkarikás élményeket.

Összegyűjtöttünk pár trükköt arra,

miként fókuszálhatunk az angol fővárosra. Lehet, hogy diákos a módszer, de beválhat: az első feltétele, hogy legyünk jóban a családorvosunkkal. Ha nem, akkor ajánlatos, hogy virágcsokorral, csokival érkezzünk a rendelőbe. Mondjuk azt, hogy olimpialázunk van, a megoldás az lenne, ha kiírna betegszabadságra.

Ezzel rögtön szereztünk magunknak legalább egy hét pihenőt – azaz ülhetünk is a képernyők elé szurkolni. Amennyiben ellenőriznének, hogy valóban betegek vagyunk, csak a fotelből az ágyba kellene huppanunk. Nem olyan rossz kór ez.

olimpia meccsnezes

Egy kicsivel kockázatosabb, de beszerezhetünk egy sporttévét a cég egy csendesebb zugában. Amikor tudunk, leléphetünk, és szippanthatunk a légkörből. Vagy átlibbenhetünk a szomszédos kocsmába.

Ha nem kőszívű a főnök

A nagy kérdés persze, hogy a főnökök mennyire engedékenyek: megkövetelik-e a koncentrált, folyamatos munkát, vagy lehetőséget adnak a napközbeni drukkolásra. Mindenféle véleménnyel találkoztunk. Van olyan cég, amely csapatépítésre használja az olimpiát. Vagy legalábbis kifele ezt mondogatja.

Bedobhatjuk, hogy a közös szurkolás, öröm vagy bánat közösség- és csapatépítő hatása a HR-esek szerint nagyon erős. „Az eredményeket a neten folyamatosan követjük, és egy televíziót is beállítottunk az irodában, hogy a legfontosabb eseményeket együtt izgulhassuk végig. Úgy gondolom, hogy a háttérben zajló sportesemények a munkát nem zavarják, csapatépítő jellege is van a néhány perces közös szurkolásnak" – jelentette ki egy cégvezető.

A többieknek marad a sunyizás

Technikailag fejlett korban élünk. Nem probléma az eredmények beszerzése vagy a közvetítések követése. Romániában a TVR1 és a Dolce Sport, Magyarországon az m1 és az m2 közvetíti az eseményeket.

olimpia stream

A magyar közmédia már korábban tájékoztatott, nem kódolja az esemény internetes közvetítését, ezeket zavartalanul nézhetjük itt. Persze azért figyeljünk arra, hogy másokat ne zavarjunk, a főnöknél pedig ne bukjunk le. A román adókra is kapunk streameket bőven, egy teljesen jó itt.

Az okostelefonokon minden fut

A hivatalos eredménykövető Android-alkalmazás az olimpia és a paraolimpia teljes ideje alatt élőben frissül. Eredményt, menetrendet lehet követni benne, külön lehet sportágakra, medálokra, sportolókra szűrni, és testreszabható: ki lehet választani a kedvenc országunkat, emlékeztetőket lehet beállítani eseményekre. Igaz, csak angol nyelven fungál.

Nem hivatalos alkalmazásból is van több, leginkább az eredményeket lehet követni velük. Nemcsak a sportágakról, de a helyszínekről is ad háttérinformációkat, és itt is lehet emlékeztetőket beállítani. Tizenegy nyelven fut, de magyarul nem.

Aki az iOS-t használja, annak a három hivatalos alkalmazás elérhető iPhone-ra és iPadre is. Egyszerű naptár, időpontokkal, emlékeztetőkkel itt. Az olimpiával kapcsolatos videók gyűjteménye ez, de van chatszoba, és véleményt is cserélhetünk.

Persze itt is van nem hivatalos, mindentudó alkalmazás. Ebben is van naptár, helyszínekről, sportágakról infók, leírások korábbi győztesekről, hírek és frissítések, emlékeztetők.

Bőven van tehát lehetőségünk, hogy kicselezzük a főnököt. De inkább beszéljük rá: soha vissza nem térő alkalom, hogy megtapasztalja a kollégák viselkedését az eddigiektől eltérő, szokatlan helyzetben.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."