Sport » Egyéb sport

Sportot űzünk a feketézésből

Megkérdeztük, melyek a legnépszerűbb kiskereskedelemben kapható kávék a környéken, és meg is kóstoltuk őket. A nagy kávéteszt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

Kávéteszt
Sorra jött a fekete leves
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. február 07., 16:10
0 hozzászólás. 

Hatalmas meccsnek néztünk elébe csütörtökön. A közvetítés a G. Caféban volt követhető, s bár a közönség nem tombolt, alaposan felpörögtünk. Összesen nyolc kávé mérte össze erejét a versenyen, melyen meglepetés született, a hajrában a legesélyesebbnek tartott kiesett.

Az eseményre magunkkal vittük a szerkesztőségi kávéfőzőt, hogy valóban a bárki által otthon is kicsalható legjobb főzetet öntsük a pohárba. A kávékat 1-10 pontig értékeltük, teljesen szubjektíven, mindenféle külső hatásoknak, befolyásolásnak, szakmaiatlanságnak engedve.

Fort:

Olcsó kávénak híg a leve. Igyekeztünk levetkőzni előítéleteinket, de nem lenne Fort a neve, ha nem erősítette volna meg őket. Mert, ha lehet zaccból erős kávét főzni, akkor az ilyen. Sok tejjel és cukorral egészen iható. De mi nem?

Kávézás

Most akkor szépen hazamegyünk, és rehabilitáljuk az alumínium edényt, mert egyetemista korunkban nem attól volt rossz, szárazan, savanyúan keserű a kávé. A régi kotyogó megégett gumiját post mortem követjük meg. Az utolsó előtti helyen végzett 4,9 ponttal.

Bravos:

Az echte magyar kávé, csak csípős keserűség van benne. Feltapad az íze a szájpadlásodra, és hiába cukrozod, nem jön le, sőt egyre inkább átvált csípős savanyúságba. Ehhez hasonló, steril, műanyagos ízvilágú, zaccaromával megspékelt kávét nyomnak a pohárkádba az állomásokon, utcai bódékban.

Kavézás

Mivel társai még gyengébben teljesítettek a versenyszámban, a Bravos kávé 5,6 ponttal az előkelő negyedik helyen végzett. Bravos!

Amaroy Classic

A murokszedők igazolták le, általuk vált az udvarhelyiek kedvenc fekete nedűjévé. Néhány éve terjedt el szűkebb pátriánkban, és azóta megállíthatatlanul halad felfelé a karrierje. Kezdetben csak az autós piacon, vagy pult alatt játszott, ma már a legtöbb szupermarketben kosárba kerülhet. Karrierjének felívelése valószínűleg a jó ár-érték arányának köszönhető. Kávézás

Semmi különös, teljesen kávé ízű kávé, egyetlen aroma sem teng túl benne. Van egy kis savanyú előíze, de nem rossz – állapította meg a zsűri, és 7,2 ponttal díjazta a középcsatárt, ami az ezüstéremhez volt elég ma este.

Eduscho Dupla

Bundagyanús az ügy. A szerkesztőség többsége mérföldekkel jobbnak ítélte, mint a Fortot és Bravos-t, pedig erre amúgy is mindenki fogadni mert volna. Késői keserű utóízű, kicsit savanykás, de kevés tejjel nyakon öntve egy jó barát társaságában akár el is lehet fogyasztani.

Kávézás

„Csíkban, egy kicsi utcában, egy lepattant kávézóba bemész..." – kezdte Boti a sztorit, de Duplánk nem várta meg a végét, magától rohant a moslékba. Ugye, Bedő? Duplán szar kávénk 5,5 ponttal épp csak átugrotta a lécet, s ezzel a Bravos mögött, az ötödik pozícióban végzett.

Tchibo Family

A napsárga csomagolású, egykor szebb napokat is megért kávénk fölött eljárt az idő vasfoga, de legalábbis néhány amalgámtömés. Majdnem olyan keserű, mint a Bravos, csak picit teltebb az íze.

Kávézás

Cukorral is nagyon savanyú, viszont az illata nem rossz, egészen kávészerű. 5,9 pontjával épp csak felkerült a dobogó harmadik fokára.

Jakobs Krönung

Románia legnépszerűbb kávéja következik, ami egyben a listánkon szereplők közt a legdrágább is. Ráadásul nap mint nap ezt isszuk a szerkesztőségben, elfogulatlansággal sem vádolhat senki. Első szimatra büdös, szagol bele Szasza, semmi kávé nem érződik rajta, de nem baj, mert az első korty legalább borzalmas. Olyan, mint az olcsó gyümölcsös keserűcsokoládé: savanyú, kesernyés.

Kávézás

Csókosra húzza ajkaid a fanyarsága, hogy rövidesen hányingert kapj tőle. Munka közben sokkal jobban esik – állapítjuk meg. Vagy a helyszínnel, vagy a vízzel van baj, de nem tudják lenyomni ezt a szörnyű zöldséget a torkunkon. Szerencsére nem is akarja senki. A kávékirály elvesztette koronáját: a szégyenletes utolsó helyen végzett 4,7 ponttal.

Douwe Egberts Omnia

Kellemes illat, ami a gyerekkort juttatja Katona Zoli eszébe: „genetikailag belém van kódolva". A szülei ma is ilyet isznak, és bár már Erdélyben is kapható, még mindig jobban szeretnek Magyarországról hozatni.

Kávézás

Mert a magyar importtermék akkor esik a legjobban, ha forintban fizetik. Nincs utóíze, nem túl erős, kellemesen keserű baráti kávé. Még a pipa is más ízt kap tőle – beszél haza Katona. Az igazi aroma 7, 6 pontot ért el, és ezzel befutott az első helyre.

Segafredo

Az utolsó pillanat után nevezett be, így csak versenyen kívül versenyezhetett a G. hivatalos kávéja. Meg voltunk vele elégedve, amit 7,2 ponttal különdíjaztunk.

Kávézás

Köszönjük Barninak, a G. pincérének, hogy a szakszerű kávéfőzést lehetővé tette, a tulajdonosoknak, hogy a délutánunkat megédesítették és a főnökségnek, hogy szponzorizálta az eseményt.

Ki kér kávét?

A székelyföldi áruházlánc eladási statisztikája szerint így fest a toplista: 1. Amaroy Extra, 2. Jakobs Krönung, 3. Edusho Dupla holtversenyben Douwe Egberts Omnia, 4. Bravos Classic, 5. Fort, 6. Tchibo Family.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."