Sport » Egyéb sport

Kezdődik a városi síbajnokság

A Roseal a címvédő, kihívói ketten vannak. Szombaton az első, március végén az utolsó fordulót tartják a városi síbajnokságban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

siverseny1
A NAgy Mihály pályán lesz a verseny
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. február 19., 11:36
0 hozzászólás. 

A címvédő Roseal csapatán kívül a Jómadarak és a Szuper Vadomotorosok neveztek be az idei, háromfordulós városi alpesi síbajnokságra. Az első versenyt szombaton, február 22-én 11 órától, a Jómadarak csapatának szervezésében tartják a Nagy Mihály pályán. Ezt megelőzően a csapatvezetők 9 órakor az új hegyimentő házban technikai gyűlésen vesznek részt.

A bajnokság március 8-án folytatódik a Roseal Kupával, a szezonzáró verseny pedig a Szuper Vadmotoros Kupa lesz március 22-én. Egy csapatban minimum két, 16 éven felüli nő, és öt (ugyancsak 16 évnél idősebb) férfi versenyző kell induljon, a gyerekek nem vesznek részt a csapatversenyben, de teljesítményeiket külön összesítik. Amennyiben a minimális hét főnél több felnőtt alkotja a csapatot, akkor a legjobb eredményt elérő két nő és a legjobb öt férfi teljesítményét számítják a csapatverseny eredményeibe a szervezők.

A Madarasi Hargitán már az 1940-es években, a menedékház megépülése után tartottak amatőr síbajnokságokat, az azt követő évtizedekben tartományi versenyek voltak Kolozsvár, Nagybánya és Maros Magyar Autonóm Tartományok. 1968-ban, az ország közigazgatási átszervezése után indult a városi alpesi síbajnokság – ezen általában a székelyudvarhelyi gyárak, intézmények sícsapatai versenyeztek, de szentegyházi és székelykeresztúri csapat is volt. A ma is érvényes szabályzat 1984-ben született.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."