Sport » Egyéb sport

Kezdődik a síszezon a Hargitán

Ha továbbra is marad a télies időjárás, szombaton elindítják mindhárom felvonót a Madarasi Hargitán.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

MadarasiHargita
Fotó: madarasihargita.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. december 09., 11:50
0 hozzászólás. 

Az utóbbi évtizedek legnagyobb fejlesztései zajlottak idén a hegyen. Amellett, hogy leaszfaltozták idén nyáron az Ivó felől felvezető erdei utat, felvezették Csíkmadarasról a vezetékes villanyáramot is, így remélhetőleg hamarosan hálózati árammal üzemeltetik a felvonókat és a panziókat. Ugyanakkor kialakítottak egy új, mintegy 500 méteres pályát a kezdő síelők számára, így most már a tanulók, a középhaladók és a haladók egyaránt megtalálhatják a tudásuknak megfelelő sípályát. Emellett egy új, tányéros felvonót is felállítottak.

Szombaton, december 13-án kezdődik a síszezon a legnagyobb székelyföldi síközpontban, a Madarasi Hargitán. A tavalyi szezonnyitási akcióhoz hasonlóan, aki egész napos síbérletet vált szombatra, az ingyen síelhet december 14-én, vasárnap. Bizonyos panziók csatlakoztak a síliftek egyet fizet, kettőt kap akciójához, erről is érdemes lehet tájékozódni ide kattintva, vagy a síközpont hivatalos Facebook oldalán.

MadarasiHargita1

Jelenleg a Madarasi Hargita sípályáin mintegy 30 cm a hóréteg vastagsága. A síközpont üzemeltetői remélik, hogy a leginkább hóbiztos székelyföldi sítelepen - az előző évekhez hasonlóan - a síszezon ezúttal is kitart egészen áprilisig.

A székelyek szent hegyén mintegy 5 kilométernyi sípálya található, rendszeresen hóágyúzott és taposott, kék, piros és fekete minősítésű sípályák. A hódeszkások kedvelt hóparkját kiszélesítették, és az idei szezonban is megépítik majd a népszerű ugratókkal, funboxokkal és csúszókorlátokkal.

Az 1500-1700 méteres tengerszint feletti magasságon fekvő sípályákhoz felvezető mindkét utat takarítják, a Szentegyháza felőlit a síközpont üzemeltetői teszik járhatóvá, az ivói út a zetalaki önkormányzat hatáskörébe tartozik. Mindkét út jól járható, ám a hólánc használata mindenképpen ajánlott.

uh.ro/sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."