Sport » Egyéb sport

Kihajították a kocsit, mint macskát szarni (videók)

A beküldött videóitokból az első három helyezést láthatjátok itt, és ahogy azt ígértük, díjazzuk is a nyerteseket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

nyertes-videok-rali
Jaj, de izgalmas. Vajon ki az?
szerkesztoÍRTA: SZABÓ ATTILA
2016. október 12., 15:19
0 hozzászólás. 

Idén is sokan éreztétek úgy, hogy a Hargita Gyöngye Rally pillanatait érdemes megörökítenetek és megosztanotok másokkal is.

Külön szeretnénk ezúttal is kiemelni azokat a beküldőket, akik vertikális (függőleges) videókat küldtek be. Az Ő nyereményük ezúttal egy-egy vertikális tévé lenne, ami ha az otthoni mozizáshoz nem is, de a zenehallgatáshoz biztosan dukálna.

tv2

Mivel nem volt kitét, hogy milyen eszközzel lehet videózni, ezért teljes mértékben eltekintettünk attól, hogy a felvételek minősége mennyire korszerű, vagy egy kézből megtartott eszköz esetleg a videózás során berezgett-e.

Szalma vagy széna?

A harmadik nyertes videót egészen biztosan nem egy falusi kapucsengővel videózták, hiszen egy „slowmotion" (belassított) részlet is van benne. A jelenetet a székelyudvarhelyi városi strand előtt kapta lencsevégre Pál Szilárd, ahol egy Porsche 911 GT3 típusú versenyautó drifteli körbe a szalmabálát.

A videó végig jól van komponálva, nem vágódik le az autó a képről, és az operatőr kellőképpen közel volt az eseményekhez, hogy egy érdekes és részletgazdag felvételt tudjon készíteni. Köszönjük a videót, kedves Pál Szilárd! A Hargita Gyöngye Rally ajándékcsomagját érdemelted ki vele.

A kő nem marad!

A második helyezés azért kapta a dobogós címet, mert koncepció szempontjából nyerő a felvétel. Egy videó esetében, sokkal inkább fontos tényező, hogy milyen frappáns vagy érdekes a sztori. Lehet az egy ultraéles, stúdió körülmények között készülő videó, nem ér semmit ha nincs mögötte egy jó sztori.

Molnos Levente jó helyen volt jó időben, amikor lencsevégre kapta Florin Petrișor-t, ahogy autójával elhaladt egy kövekkel teleszóródott útszakaszon. Valószínű egy beragadt kő leblokkolta a bal hátsó kerekét. A pilóta mit sem törődve továbbhajtott, de nem volt ki mind a négy kereke.

Az operatőr elcsípte a lényeget, bár a tovább hajtó autó kiszaladt a képből egy kis időre, de utána fordult, és gyorsan korrigálta a kompozíciót. Gratulálunk Molnos Leventének is!

Ő a Hargita Gyöngye Rally reklámtárgyaiból kap ajándékcsomagot, mely öntapadós matricát, nyakba akasztós VIP belépőt, üdítőt és plakátot tartalmaz egy uh.ro-s kulcstartó mellett, illetve elkortyolhat barátaival egy üveg Törley pezsgőt abból a ládából, amiből a nyertesek is kaptak.

Dobpergés és kerékpörgés

Az első helyezett egy tartalmilag is, operatőri szempontból is elsőosztályú munka.

Elsősorban a videó tökéletesen van komponálva. Az érdekközpont az autó, ami előtt és után megfelelő arányban van hagyva szabad hely a videón, akár egy komponálási „aranyszabályt" vagy „Fibonacci" görbét veszünk figyelembe. Van a videónak eleje és vége, nincs elkapkodva ez sem és a nagyítás (zoom) mértéke és indokoltsága is rendben van.

Másodsorban egy olyan pillanatot rögzít Pál Dénes, aminek csodájára járhat minden raliversenyző és mi is: tizenhárom helybéli, „széköly fogmeg" ember siet a kisiklott autó segítségére, és vágja ki a sáncból az útra azt, mint macskát szarni.

Volt itt „álljfélrete", sikoltozás, bucskázások, és nagy-nagy sikerélmény.

Cătălin Constantinescu végül tizenhatodiknak futott be Renault Megane-jával, de biztosan nem felejti el a székelyek vendégszeretetét.

Pál Dénes nem volt rest egy kedves kis találó alapzenével ellátni a felvételt, amiért szintén jár neki egy kalapemelés.

Gratulálunk az első helyezésért neki! Ügyességével kiérdemelte, hogy Biró-Ambrus Károly ügyességi autóversenyző elvigye egy élményútra, és egy ajándékcsomagot is hazavihet a rali emléktárgyaiból.

Érkezett még videóanyag a dobogós felvételek színterén készült jelentekről, és sok más helyszínről is. Köszönjük szépen minden kedves operatőrnek a beküldött munkákat.

Külön kiemelnénk még pár nagyon ügyes résztvevőt, akik szintén sok munkát fektettek a videókra és az utómunkára: Szilveszter Boglárka, Szabó Apor, Jakab Hunor, Cseresnyés Dávid, köszönjük a felvételeiteket!

A nyertesek a Gábor Áron utca 18. szám alatt hétköznapokon 9-17 óra között jelentkezhetnek ajándékaikért.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."