Sport » Egyéb sport

Idén is túrasí-versennyel emlékeznek Mike Csabára

Turasí-versenyt szervez az Aquila Sport Klub és a Salvamont Harmont Hegyimentő Csapata a Madarasi Hargitán.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

MadarasiHargita_MikeCsabaEmlekverseny
MadarasiHargita_MikeCsabaEmlekverseny
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. március 14., 11:25
0 hozzászólás. 

A március 17-én 11 órától kezdődő versennyel a 2004-ben elhunyt síalpinista, hegyimentő Mike Csabára emlékeznek.

Jelentkezni 10 órától lehet a helyszínen, a 21 Gr Turistaházban, vagy előzetesen a karibu@sigmasoft.ro email címen. Mint a rendezvény szervezői mondják, a pálya mintegy 14-16 kilométer lesz, az amatőr versenyre egyaránt jelentkezhetnek jó kondícióban levő gyerekek, fiatalok és felnőttek is. A részvételi díj 20 lej.

MadarasiHargita_MikeCsabaEmlekverseny

A hegyimentők arra fokozottan felhívják a figyelmet, hogy csakis jó fizikai erőnlétben levő, felkészült emberek jelentkezését várják, és kérik, mindenki tudásának megfelelően vegyen részt a versenyen. Ugyanakkor ajánlott saját fogyasztásra csokoládét, egyéb édességet vagy szénhidrát tartalmú eledelt vinni, mert a tapasztalatok szerint erre szükség szokott lenni.

Mike Csaba 1973-ban született Petrozsényben, a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnáziumban érettségizett 1992-ben. '92-től kezdett hegyet mászni, majd a '96-ban alakult Aquila hegymászóklub alapító tagja volt. Sítúrázni 1997-ben kezdett, az udvarhelyi sítúra-sport meghonosítója volt. Nagy tapasztalattal rendelkező hegyimentőként és hegymászóként is ismerték, 1995 óta a Madarasi Hargitán tevékenykedő hegyimentő csapat tagja volt. Rendszeresen részt vett hazai és nemzetközi síalpinista versenyeken, 2004-ben lavina áldozata lett. Túratársai, hegyimentő kollégái és barátai az ő tiszteletére minden évben emléktúrát rendeznek.

További tudnivalók, részletek és egyéb információk a versennyel kapcsolatban László Gábortól kérhetők, telefonszáma: 0040 744 268 953.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."