Sport » Foci

A szezon legfontosabb győzelmét aratta a Vasas Femina

Kolozsváron lépett pályára a Székelyudvarhelyi Vasas Femina, legerősebb ellenfelét győzte le.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

vasas kolozsvar ott
A kolozsváriak otthonában győzött ma a Vasas Femina. Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2015. május 17., 16:13
1 hozzászólás. 

A női 1. Liga rájátszásának harmadik fordulójában Dénes Jenő tanítványai a Kolozsvári Olimpia II. otthonában léptek pályára. A székelyudvarhelyi lányok csoportelsőként utaztak a kincses városba, céljuk az volt, hogy úgy is jöjjenek haza. Ehhez elég lett volna egy döntetlen is, de azt túlteljesítve jöttek le a pályáról a végső sípszó után.

A kezdő tizenegyben ezúttal Kajtár, Krall, Péter, Ambrus, Dezső, Geréd, Balázs, Bíró, Bálint, Papp és Bartalis kapott helyet, akik végig pályán is maradtak. A kolozsvári együttes nagyon készült erre a találkozóra, a Szuperliga bajnokcsapatából (Kolozsvári Olimpia) is pályára küldtek játékosokat, de az még jobban motiválta az udvarhelyieket.
Habár a találkozót a hazaiak kezdték jobban, a Vasas lányok nem szeppentek meg. A remek védekezésnek és a szép támadásoknak gyorsan meg is lett az eredménye, a 27-ik percben Bartalis Barbara ugratta ki szépen Papp Szidóniát, aki higgadtan rúgta el a kapus mellett. A vezető gól meghozta kedvüket a lányoknak és hat perc múlva kettőre növelték előnyüket: ezúttal Bartalis volt a gólszerző, aki a kapust is kicselezve gurított a hálóba.

A második félidőben beszorult a Vasas Femina, de a fegyelmes védekezésnek köszönhetően csak egy kapufáig jutott el a hazai együttes. A másik oldalon Bálint Réka eldönthette volna a találkozó sorsát, de lövése öt méterről célt tévesztett. A 76-ik percben a csereként beálló kolozsvári játékos első labdaérintéséből szépített. Adódtak még helyzetek mindkét kapunál, de több gól már nem született. A Székelyudvarhelyi Vasas Femina visszavágott az alapszakaszban elszenvedett hazai vereségért.

A találkozó után Dénes Jenő edzőt telefonon értük el, aki nem győzte dicsérni a lányokat:
,,Ma a lányok megmutatták, hogy csoportjukban ők a legjobbak. Mai ellenfelünk nagyon készült ellenünk, a bajnokcsapatból is pályára küldték játékosaikat. De mind taktikailag, mind pedig erőnlétileg jobbak voltunk, fegyelmezettebben játszottunk. Mindenki óriásit teljesített ma és megmutatták a lányok, hogy ők a csoport legjobbjai.''

A Székelyudvarhelyi Vasas Femina ennek a győzelemnek köszönhetően négy pont előnyt kovácsolt össze három fordulóval a rájátszás vége előtt. Jövő vasárnap a Szászrégeni Jövő otthonába látogatnak, ahol már pályára léphet az eltiltásból visszatérő Simona Caldare is.

Női 1. Liga rájátszás, harmadik forduló

Kolozsvári Olimpia II.–Székelyudvarhelyi Vasas Femina 1–2 (0–2)
A Vasas Femina gólszerzői: Papp Szidónia (26.) és Bartalis Barbara (33.)

 



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Egy a sokból
2015-05-17 21:03:08
Szép volt lányok!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."