Sport » Foci

Kupagyőztes Székelykeresztúr

Megtörte a jeget a Székelykeresztúri Egyesülés labdarúgó csapata, a csíkszeredaiakat győzték le a döntőben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

keresztur csik kupa8
A kupagyőztes Egyesülés. Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2015. június 14., 09:03
1 hozzászólás. 

Szombaton délután a keresztúriak otthonában rendezték a 2015-2016-os labdarúgó Román Kupa Hargita megyei szakaszának döntőjét. Évek óta tartó sorozatnak vettetek véget a Küküllő mentiek. Az ellenfél az az FK Csíkszereda fiókcsapata volt, amely az elmúlt években rendre nyerte ezt a trófeát.

A találkozó első félórájában csak ,,ismerkedtek'' a csapatok, egyik sem jutott el helyzetekig. A 35. perctől pörgött fel a játék, a hazaiak gólt szereztek, melyet les miatt a játékvezetők érvénytelenítettek. Rögtön az ellentámadásból vezetést szerzett a csíkszeredai együttes: Fodor Tamás támadására jött ki a hazaiak kapusa, akit a támadó kicselezett, majd az üres kapuba emelt.

keresztur csik kupa2

Még el sem könyvelhették a vezető találatot, jött a válasz. Egy kisebb kavarodás után Vékás Barna egyenlített közelről. Az egyenlítés után kicsit lecsillapodott a hazai közönség is, a csíki vezető találat után inkább hasonlított a lelátó egy bányászjárásra, mint szurkolásra. Az első félidő utolsó percében újra előnyt szerzett a megyeszékhelyi együttes. Fodor távoli szabadrúgása talált utat a kapuba, ebben azért benne volt a hazai kapus is.

keresztur csik kupa5

A szünet után a vendégek kezdték jobban a játékot. Az 56. percben Fodor tört be a keresztúri büntetőterületre és a kapus mellett ellőve a labdát megszerezte mesterhármasát. Nem adták fel a harcot a hazaiak, Vékás szépített a 64. percben és hogy neki is meglegyen a mesterhármas, a 76. egyenlített. Az utolsó negyedórában ismét leült a játék, mintha a hosszabbításra készültek volna a csapatok. Végül az is lett belőle.

keresztur csik kupa4

A kétszer tizenöt percben a megyeszékhelyi együttes közelebb járt a győzelemhez, de mindig a helyükön voltak a hazai védők. Dézsinek a gólvonalról is sikerült mentenie egy csíki lövést. A játék tétjét mutatta az is, hogy sok sárga lapot ki kellett osztania a játékvezetőnek, a megyeszékhelyiek edzőjét is a lelátóra küldték, míg Dávid Norbert, a csíki kapus utolsó emberként szabálytalankodva is idő előtt mehetett tusolni.

keresztur csik kupa7

Több gól nem esett a hosszabbításban, a büntetők következtek. Az első két páros berúgta, majd a csíkiak csapatkapitánya, Gergely csúnyán fölé lőtte. A keresztúriak nem hibáztak, majd újabb fölé lőtt csíki büntető következett. A negyedik büntetőt is bevágták a keresztúriak, ezzel a győzelemmel egy nagyon küzdelmes találkozón a keresztúriak elhódították a kupát. Ez azt is jelenti, hogy a folytatásban a keresztúri csapat egy felsőbb osztályban szereplő együttes ellen is kipróbálhatja magát a Román Kupa következő fordulójában.

Román Kupa Hargita megyei szakasz, döntő:

Székelykeresztúri EgyesülésFK Csíkszerada II. 7–5 (33), (12)
Gólszerzők: Vékás Barna (37., 64., 76.), illetve Fodor Tamás (36., 45., 56.)



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Rákosi Csaba
2015-06-14 14:22:23
Sportújságírás
Tisztelt szerző!
Azért az furcsa hogy bányászjárást emleget,de a meg nem adott gólt, vagy a két elmutyizott büntetőt nem.Fodor úr a tizenegyes pontról hozta ki a labdát a vonalra a hosszabbításban miután pirosat adott az elvetődött kapusnak akin átesett a csatár.
De biztos 18 méterre vetődött el...Ja és hogy 3-3-nál saját térfélről induló csatárra lest fújnak? Apróság...úgyanis a játékvezetők sose csalnak, maximum tévednek.Ezt mind tudjuk.Főleg Fodor úrról.Tisztelettudó és igazságos.
Sebaj nyert Keresztúr 14-en se voltak elegen 11 ellen.
Ha pedig azt szeretnék hogy egy csapat legyen a megyeiben akkor még kell dolgozni ezen.
Tisztelettel

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."