Sport » Foci

Újabb három pontot zsebelt be a Vasas Femina

Nehéz meccsen, gyenge játékkal, de nagy gólokkal tartotta itthon a három pontot a Székelyudvarhelyi Vasas Femina.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

vasas craiova2
Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2015. november 21., 15:27
1 hozzászólás. 

A román női labdarúgó Szuperliga 9. fordulójában a Székelyudvarhelyi Vasas Femina a CS Real Craiova együttesét fogadta szombaton délelőtt a székelyudvarhelyi sétatéri stadionban. A két együttes a bajnokság második fordulójában találkozott ebben az idényben, akkor a craiovaiak 5–1-re győzték le Dénes Jenő tanítványait.
A Kajtár – Krall, Vasile, Balázs, Papp, – Caldare, Geréd, Bartalis, Balázs, – Dezső, Bálint (játszott még Bíró) felállításban kezdő hazaiak már a találkozó első perceiben magukhoz vették az irányítást. Az 5-ik percben Ambrus indította jól Bálintot, de jól jött ki a vendégek kapusa és előbb érte el a labdát, Bálint már csak átugorni tudott a hálóőrön.
Gyenge vendégpróbálkozások is voltak, de ezek nem jelentettek veszély Kajtár kapujára.
A 11-ik percben megszületett a hazai vezető találat. Bálint ugrott ki jól a védők közt, lövését hárította a kapus, de a labda Vasile elé pattant, aki könyörtelenül vágta a hálóba. A találat után a vendégek próbálkoztak többet, a 34. percben össze is jött az egyenlítés. Obreja egy indítás után előbb érte utol a játékszert és az elvetődő Kajtár mellett a kapuba gurított. Úgy tűnt, hogy döntetlennel mennek pihenni a csapatok, de Bálint nem értett ezzel egyet. Távolról találta el jól a labdát, hatalmas lövése ellen semmit sem tudott tenni a vendégkapus.

vasas craiova1

A második rész inkább szabálytalanságokról és kakaskodásról szólt. Nem ment már olyan jól a játék egyik csapatnak sem, mint az első félidőben. Eladott labdák, rossz védekezés, durva szabálytalanságok jellemezték a hátralevő időt. A medgyesi játékvezető kicsit kiengedte a kezéből a találkozó irányítását, de ebből szerencsére jól jött ki a Vasas Femina. Az egyetlen szépségdíjas jelenet a 85. percben történt, akkor Krall gondolt egyet és 25 méterről a kapura lőtte a labdát. A kapus csak nézte, ahogy az átszáll a feje felett és a hálóban köt ki.
Nagyon jókor jött ez a találat, mivel a vége előtt három perccel újabb vendégtalálat született.

vasas craiova5

Egy szabadrúgást követően Kajtár nem jól számította ki a labda magasságát, így azt csak kiütni tudta. Erre csapott le Vasile Georgiana, aki közelről nem kegyelmezett.
A lefújásig több találat nem született, így gyenge játékkal, barátságosnak semmiképp nem mondható találkozón egy megérdemelt győzelmet szerzett a Vasas Femina. A feszült mérkőzés utolsó sípszava után a kakaskodás az öltözőfolyosón is folytatódott a két csapat között. A három pontnak köszönhetően a csapat továbbra is ott van az élbolyban. Az idény utolsó bajnoki találkozóját jövő héten játssza a Vasas Femina, a 10. fordulóban a Bukaresti Fair-Play otthonába látogat a csapat.

vasas craiova3

Amint az a találkozót követő sajtótájékoztatón László Béla, a Vasas Femina elnöke elmondta, céljuk továbbra is a rájátszásba kerülés, amire nagy esélye van a csapatnak.
A Román Kupában is sorsoltak. A legjobb nyolc közé kerülésért az 1. Liga 1-es csoportját veretlenül vezető CSS Târgoviște csapatát kell legyőzniük az udvarhelyieknek. Ezt a találkozót idegenben rendezik december 9.-én. Fontos lenne a kupában is minnél tovább eljutni, mivel a szövetség a helyezéstől függően pénzjutalomban részesíti a csapatokat.

vasas craiova4

A sajtótájákoztatón többek közt az is elhangzott, hogy a klub célja az, hogy egyre több fiatal játékost beépítsenek a csapatba. A tervek szerint a környék tornatanáraival közösen olyan alközpontokat hoznak létre, ahová több település fiataljai is edzésekre járhatnak. A későbbiekben tornákat szerveznek ezeknek az alközpontoknak, felmérik a játékosok tudását, azon fognak dolgozni, hogy egyre több lányt a csapathoz hozzanak. Amint az Székely János, az ifjúsági csapatokat irányító edző elmondta, van jövője a klubnak, egyre több jó eredményt érnek el ifjúsági szinten, ami arra enged következtetni, hogy helyi játékosokkal a jövőben egyre jobb eredményt tud elérni a felnőtt csapat is.
A téli szünetben a Magdolna Impex és Hargita Megye Tanácsának támogatásával több tornát is szervez a klub. A harmadik alkalommal sorra kerülő Góbé-kupán helyi és környékbeli csapatok mérik össze tudásukat, majd az azt követő nemzetközi Vasas-Magdolna Kupán azt is felméri a klub, hogy nemzetközi szinten milyen szinten áll a csapat. Erre a tornára többek közt Ukrajnából, Magyarországról és Moldova Köztársaságból is érkeznek csapatok.

Román női labdarúgó Szuperliga, 9. forduló

Székelyudvarhelyi Vasas Femina–CS Real Craiova 3–2 (2–1)
Gólszerzők: Vasile Anamaria (11.), Bálint Réka (45.), Krall Tímea (85.), illetve Obreja Iuliana (34.), Vasile Georgiana (87.)



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Egy a sokból
2015-11-21 21:36:16
...
A Városi Önkormányzat nem támogatja???

Érdekes...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."