Sport » Foci

Egy félidőt bírta a Vasas Femina

Egy félidőt méltó ellenfele volt a Székelyudvarhelyi Vasas Femina a kolozsvári bajnokcsapatnak. A másodikra elfáradtak a lányok.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

vasas olimpia kolozsvar 4
Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2016. május 12., 18:33
0 hozzászólás. 

Csütörtökön délután rendezték a női labdarúgó Szuperliga felsőházi rájátszásának 4. fordulójában a Székelyudvarhelyi Vasas Femina-Kolozsvári Olimpia találkozót. A jó idő ellenére, talán a szokatlan időpont miatt kevés udvarhelyi szurkoló látogatott ki erre a találkozóra.

Jól is kezdte a mérkőzést a Kajtár – Péter, Bartalis, Caldare, Krall, Balázs, Bíró, Geréd, Kecseti, Vasile, Papp (játszott még Menyhárt, Tóásó és Barbu) kezdő tizenegy. Az udvarhelyiek edzője, Dénes Jenő védekezésre és ellentámadásokra állította be együttesét. A mieink a 10. percben értek el ellenfelük kapujához, de Kecseti beadását könnyen lehúzta a kolozsváriak hálóőre. Erre a próbálkozásra két kapufára lőtt labdával válaszoltak a vendégek. A meglepetés a 18. percben következett be. Bíró egy ellentámadás után lőtt kapura, a vendégek kapusa védte a lövését, de a kipattanó labda egy védő kezén változtatott irányt. A jogosan megítélt büntetőt Papp vállalta el, és nagyon higgadtan lőtte be a jobb alsóba.

vasas olimpia kolozsvar 5

A vezető találat után az következett, amire számítani lehetett. A bajnokcsapat nagy nyomást helyezett Kajtárékra, a kapufa ismét besegített kétszer. Ami késett, nem múlott. A 29. percben már nem segített a kapufa sem, Luca lövése ezúttal arról befele pattant.

Az egyenlítést követően továbbra is a vendégek voltak aktívabbak a pályán. A 40. percben egy beívelt labda a jobb kapufáról a balra pattant. Talán gól volt, talán nem, a játékvezető nem adta meg. Döntetlennel mentek pihenni a csapatok.

vasas olimpia kolozsvar 1

A második félidőben frissített csapatán a kolozsváriak edzője, ami nagy fordulatot hozott a találkozón. Mintha csak egy csapat lett volna a pályán, és az nem az udvarhelyi volt. Sorra lőtték a gólokat a kolozsváriak. Lunca szerezte meg a vezetést a bajnokcsapatnak az 54. percben, Vatafu növelte előnyüket kettőre. Popa, majd Bortan is feliratkozott a góllövők közé. Teljesen elfogyott az udvarhelyiek ereje. A 79. percben Lunca megszerezte mesterhármasát, a 87-ben Bortan is a dupláját.

vasas olimpia kolozsvar 3

Egy félidőt követően még megvolt a remény a pontszerzésre, a második félidő eloszlatta ezt. Megérdemelten győzött a Kolozsvári Olimpia, egyre biztosabban halad az újabb bajnoki cím felé. A Vasas Feminának csak matematikai esélye van a harmadik helyen zárni a bajnokságot, de ehhez két csoda is kell. Az első jövő szombaton történhet meg, amikor az udvarhelyiek az ezüstérmes Marosvásárhelyi ASA együttesét fogadják. A második Jászvásár otthonában kellene bekövetkezzen május végén.

Női labdarúgó Szuperliga, rájátszás, negyedik forduló

Székelyudvarhelyi Vasas Femina-Kolozsvári Olimpia 1-7 (1-1)
Gólszerzők: Papp (18.), illetve Lunca (29., 54., 79.), Vatafu (61.), Popa (64.), Bortan (72., 87.)

A bajnokság állása:

1. Kolozsvári Olimpia 29 pont
2. Marosvásárhelyi ASA 25 pont
3. Jászvásári Navobi 17 pont
4. Székelyudvarhelyi Vasas Femina 11 pont

 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."