Sport » Foci

Tusványoson döntőznek az egyetemi csapatok

Nektek „csak” buli, nekünk foci is. Ez a jelmondata a harmadik alkalommal sorra kerülő TuFi-nak, azaz Tusványosi Finálénak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

tufi 2014 1
Fotók: Sinka-Király Levente (archív)
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2016. július 18., 15:34
0 hozzászólás. 

A koncertek és előadások mellett a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor másik kiemelkedő eseménye az a focitorna, amelyen a Kárpát-medence legjobb egyetemi csapatai mérik össze játéktudásukat.

Az első döntő tornát 2014-ben rendezték nyolc csapat részvételével. Az esemény fővédnöke Buzánszky Jenő, egykori magyar olimpiai aranyérmes válogatott játékos, az Aranycsapat tagja volt. A finálé döntőjének kezdőrúgását ő végezte el, valamint a díjakat is ő adta át a győzteseknek.

A 2015-ben bekövetkezett halála után a második döntő torna az In Memoriam Buzánszky Jenő – Tusványosi Finálé 2015 névvel került megrendezésre, fővédnöki szerepét Szöllősy György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke látta el, aki egyben a FourFourTwo magazin főszerkesztője, illetve a Puskás Intézet elnöke is.

tufi 2015 2

Július 22-23-án rendezésre kerülő bajnokságon két ország csapatai vesznek részt. Budapestről jelen lesz az ELTE-BEAC csapata, míg második magyarországi együttesként a TuFi-n bemutatkozik a Budapesti Műszaki Egyetem gárdája is. Erdélyből négy csapat vesz részt a megmérettetésen. Kolozsvárt a Góbék képviselik, Marosvásárhelyről az orvosi egyetemről a F.R.Ady csapata lesz jelen a tornán, míg a csíkszeredai Hargita, valamint a székelyudvarhelyi 69 SixtyNine is megküzdenek a tornagyőzelemért.

Ilyés Szabolcs szervezőtől megtudtuk, hogy a bajnokság fővédnöke idén is Szöllősy lesz, de a meghívottak közt olyan nevek is szerepelnek, mint Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

tufi 2015 3

Akárcsak az elmúlt években, a tornának jótékonykodási szerepe is van. A résztvevő csapatok, illetve a szervezők által felajánlott labdák az erre rászoruló székely iskolákba kerülnek.

A sorsolást pénteken délelőtt 11 órakor a tusványosi diáktáborban lévő Csűr helységben tartják. Szombaton a két hármas csoport küzdelmei után az első kettő helyezett keresztbe játszik a döntőbe kerülésért, majd sor kerül a helyosztókra, amelyet ünnepélyes díjkiosztó gála zár. A Finálé helyszíne a tusnádfürdői Székely Fogadó melletti minifocipálya, az első találkozót fél egykor rendezik, a döntőre délután hat órakor kerül sor.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."