Sport » Foci

Ők röhögtetnek a mémekkel

Négy éves születésnapjukat ülték, egyikük székelyföldi – a TrollFoci négyesfogata lőtte a poénokat a Szenes Napokon.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

trollfoci 4
Fotók: Sinka Király-Levente
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. szeptember 05., 13:36
0 hozzászólás. 

Ha azt mondjuk, hogy H. admin, G. admin, L. admin és S. admin, nem biztos, hogy egyből rájössz, kik ezek a figurák – ha viszont a bűvös TrollFoci szót ideírom, rögtön tudod, hogy kikről van szó. Az olyan nagy, mára szállóigékké vált mondatok, mint „Az előrelépés megkérdőjelezhetetlen", a "Milinte, te szemét, Tipszmikszűté?", a „miattuk nem járnak a családok meccsre", a „hatott a kábszi", az „ez is Pinyőt igazolja" klasszikus szövegfordulatokká lettek, s ezeket nekik köszönhetjük.

Négy éve néhány ismeretlen fickó elárasztotta a Facebook-ot a fociról szóló vicces mémekkel, képekkel, szövegekkel és óriási népszerűségre tettek szert. Ha nem ismered, akkor itt megismerheted.

Szombaton itt voltak köztünk, a Szenes Napokon tartottak egy közönségtalálkozót, ahol az arcukat sem takarták el, sőt utólag sem kérték. Az idő ugyanúgy őket igazolta, mint Pintér Attilát abban a tekintetben, hogy csak begyűltek a sátor alá az érdeklődők, akik a találkozó kezdetén nagyon kevesen voltak – igaz, közben el is mentek, pont akkor, amikor Sanyi admin valami érdekeset mondott. De nem ezért ment el az első sorokban ülő fiatalok zöme, hanem azért, mert indult a buszuk.

A négy srác közül egyik Csíkszeredában született és Székelyvarságon nevelkedett gyermekkorában – nem véletlenül kedvelik, meg említik a varsági csapatot többször is a TrollFocin, sőt a közönségtalálkozó másnapján is megjelentek a bajnokin a srácok. Ők maguk sosem fociztak, de nem is az a lényeg: ők bizonyították be, hogy a labdarúgásnak nagyfokú humorfaktora van, csak okosan kell élni ezzel.

trollfoci 3

Talán meglepő, de a négy admin közül ketten politológusok, egy pedig építész eredeti szakmája szerint. Poén poént követett a beszélgetésen is, de komoly dolgokról is szó került – például arról, hogy a TrollFoci rengeteget szívatta Szalai Ádámot, aztán az Eb-n az osztrákok elleni gólja után a közönségbe ugrott, ott pedig az egyik TrollFoci-admin karjaiban kötött ki, persze erről nem tudott.

DE: a TrollFoci nagyon szereti a labdarúgást. „Be kell látnil, hogy a futball az a sportág, ami tömegeket vonz. Hosszú Katinka nyert három aranyérmet és egy ezüstöt, de nem telt meg a körút" – jelentette ki egyikük a Kalonda-tetőn elhangzott beszélgetésben.

A közönségtalálkozó elején picit idegesítő volt, hogy a háttérben levő nagyszínpadról reklámok hallatszottak, a végén pedig hangolt már a Bon-Bon együttes („Azok még léteznek?" – vágta közbe az egyik admin), úgyhogy vége lett a nyilvános közönségtalálkozónak, de a srácok ott maradtak még jó sokáig. Viszont hétfőn délelőtt az oldalon már Stanciu iszonyatos erővel fölélőtt büntetőjén élcelődtek: Kolozsváron azóta is keresik Stanciu elrúgott labdáját...



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."