Sport » Foci

Nem jutott kupadöntőbe a Vasas Femina

Egy szoros mérkőzésen, büntetőpárbaj után búcsúzott a Román Kupából az udvarhelyi lánycsapat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

vasas femina kajtar
Két büntetőt védett Kajtár, nem volt elég a győzelemhez.
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2018. május 23., 20:52
0 hozzászólás. 

Szerdán a női labdarúgó Román Kupa elődöntőit rendezték Borgóprundon, ahol a második találkozón a Székelyudvarhelyi Vasas Femina a házigazdákkal csapott össze a döntős helyért. Az első találkozón a CSS Târgoviște az Aradi Piros Security csapatát 6-2-re győzte le.

Az előző körben a bajnok Kolozsvárt búcsúztató Vasas a Kajtár Linda - Bíró Enikő, Geréd Erika, Kiss Anita, Krall Tímea, Benő Krisztina, Vlădulescu Anamaria, Calesnicenco Nadejda, Marinescu Mădălina, Tabur Carolina, Panova Margareta kezdő tizeneggyel kezdte a találkozót. A kispadon Sándor Barbara, Bakó Katalin, Kecseti Hajnal és Mitri Rita várt bevetésre.

Jól kezdte a találkozót az udvarhelyi együttes. A 12-ik percben Panova szépen kihasználta a hazai védők hatalmas hibáját, rávezette a kapusra a labdát, majd tíz méterről a hálóba gurított.

Nem sokat kellett várni az egyenlítésre, a hazaiak egy távoli lövéssel a 26-ik percben bevették Kajtár kapuját. Nem sok minden történt a gólok után. Az első negyvenöt percben Székely János tanítványai mindössze egyszer találták el a kaput, kapu felé tartó lövésük is mindössze öt volt. A borgóprundiak háromszor lőttek kapu felé, mindhárom lövés célba talált, amelyből kettőt védett Kajtár. A félidőre 1-1-es döntetlennel mentek a csapatok.

A második részt jobban kezdte a Vasas, de nagyon sok hibát követtek el mind a passzoknál, mind a befejező lövéseknél. Ez a pontatlanság mindkét csapat játékára jellemző volt. Nem sokat javult a kapu felé, illetve a kapura lövések mutatójának száma. A hazaiak játékán már a 60-ik perc végén érződött, hogy az eredmény megtartására törekednek. Bejött ez a számításuk, hosszabbításra mentették a találkozót. A kétszer tizenöt perces ráadás utolsó másodperceiben megszerezhette volna a győztes találatot a már fáradt Vasas, ám Colesnicenco szabadrúgásból eleresztett lövését a hazaiak kapusa a kapufára tolta.

A büntepárbajok következtek, ahol hiába védett kétszer is Kajtár, Krall és Colesnicenco mellé lőtték a büntetőt, míg Panovac-ét védte a hazaiak kapusa. A végeredmény 7-6 lett a Borgóprundi Heniu javára, így ők jutottak a május 29-én Sepsiszentgyörgyön rendezésre kerülő döntőbe.

A találkozó után László Bélát, a székelyudvarhelyi klub elnökét kérdeztük a mai mérkőzés kapcsán:

- Óriási lehetőség előtt álltunk, ezért most természetes, hogy csalódottak vagyunk. Nem szabadott volna büntetőpárbajig jutnunk ezen a mérkőzésen. A lányokban megvolt az akarat a győzelemre, ennek ellenére nagyon rossz meccset játszottunk. Pontatlanok voltunk, nem ment jól a csapatjáték sem. Ne feledjük, hogy nagyon nehéz találkozókon vagyunk túl. A kupadöntőbe nem jutottunk be, de emelt fővel megyünk tovább, hiszen a bajnokságban még sok dolgunk van - nyilatkozta portálunknak a klubelnök.

Román Kupa, elődöntő:

Borgóprundi Heniu - Székelyudvarhelyi Vasas Femina 7 - 6 (1 - 1, 1 - 1), büntetőrúgások után. A Vasas Femina gólját Panova szerezte a 12-ik percben.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."