Sport » Foci

Továbbjutást érő győzelmet szerzett válogatottunk

Második vébés találkozóját is megnyerte a Székelyföld válogatottja, továbbjutott a legjobb nyolc közé.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

szekelyfold matabele7
A szurkolók (háttérben) negyszerű hangulatot varázsoltak. Fotók: Pál Árpád
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2018. június 02., 17:13
0 hozzászólás. 

A biztos továbbjutást jelentő helyezés eléréséért lépett pályára ma Londonban a székely labdarúgó-válogatott a Független Labdarúgó-egyesületek Szövetsége (CONIFA) által rendezett világbajnokságon. Ilyés Róbert együttesének mai ellenfele a zimbabwei Matabeleland volt.

Az első játéknapon a mieink sima győzelemmel indították a vébét az óceániai Tuvalu ellen, a csoport másik mérkőzésén az olaszországi Padánia 5–1-re győzte le Matabeleland válogatottját.

A székely csapat szurkolói szervezetten, a találkozót megelőző felvonulással érkeztek meg a stadionba. Ilyen sok magyar embert rég látott angol stadion, akárcsak afrikait. Füstpetárdákkal, hangos szurkolással, afrikai dalokkal vette kezdetét az első félidő. A lelátón ott volt a marosvásárhelyi Bölöni László is, aki Jakab Zoltán és Kristóf Wenczel társaságában követte figyelemmel a találkozót.

szekelyfold matabele6

A mérkőzést a Somogyi – Csíki, Tankó, Csizmadia, Csiszer – Csűrös, Gazda – Magyari, Fülöp, Györgyi – Bajkó kezdő tizeneggyel kezdte a székely csapat, a mai mérkőzésre nem nevezték a tegnap kisebb sérülést szerző Szőcs Lászlót. Játszott még Rózsa, Kiss, Hodgyai, Szőcs Lóránd.

Meglepően jól kezdték a találkozót az afrikaiak, Ilyés Róbert csapatának nagyot kellet küzdenie minden labdáért. Húsz perc játék után komolyabb helyzetet még nem tudtak összehozni a székelyek. A 23-ikban Bajkóval szabálytalankodtak piros lapot érően. Emberhátrányban folytatta a játékot Matabeleland válogatottja, de a legnagyobb helyzetet így is ők tudták kialakítani. Egy jó beadásról centikkel maradt le játékosuk, könnyen megszerezhette volna a vezetést. Az első félidő utolsó negyedórájában azonban már a mieink akarata érvényesült. A 31-ik percben Bajkó buktatása után a megítélt büntetőt Fülöp vágta be, megszerezve a vezetést. Györgyi növelte az előnyt a 40-ik percben, szabadrúgásból volt eredményes. Két perc múva ismét Györgyi ugrott ki jól, és önzetlen passzát Magyari váltotta gólra. Három gólos székely vezetéssel mentek pihenni a csapatok.

szekelyfold matabele4

A második rész a nagyon küzdő afrikaiak helyzetével kezdődött, ami kimaradt. Ezt követte három székely lehetőség, azonban ezeket sem sikerült gólra váltaniuk a mieinknek. Tíz perc Kellett a következő találatig. Az 55-ik percben Magyari használta ki a védők hibáját, és megszerezte csapata negyedik találatát. Voltak még lehetőségek mindkét oldalon a gólszerzésre, a helyzetek azonban kimaradtak. A találkozó végén született meg az utolsó találat, Hodgyai nem hibázott a kapussal szembe, beállította az 5–0-ás végeredményt.

Megérdemelt győzelemével Székelyföld átvette a vezetést csoportjában. Hat pontot szerezve, kilenc lőtt góllal, egyet sem kapva várhatja a holnapi utolsó csoportmérkőzését, amit Padánia ellen játszik, romániai idő szerint 20 órától.

Végeredmény:

Székelyföld - Matabeleland 5-0 (3-0)

Gólszerzők: Fülöp I.  (10.), Györgyi (40.), Magyari (42., 55.), Hodgyai (90.)



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."