Sport » Foci

Sima székely győzelem a nyitómérkőzésen

Egy percig sem volt kérdéses, hogy melyik együttes nyeri meg a Székelyföld–Tuvalu találkozót.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

szekelyfoldtuvalu1
Bajkó volt a találkozó hőse. Fotók: Pál Árpád
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2018. május 31., 19:11
0 hozzászólás. 

Csütörtökön délután útjára indult a labda a londoni rendezésű ConIFA világbajnokságon. A C csoportban szereplő Székelyföld első mérkőzését a Csendes-óceáni Tuvalu ellen játszotta. A 2500 férőhelyes Coles Park stadionban több olyan székelyföldi, illetve magyarországi szurkoló is megtekintette a találkozót, akiket munkahelyük Londonhoz köt. Az ülőhelyes lelátó falain több székely és magyar zászló is jelezte, hogy melyik együttes lép pályára.

szekelyfoldtuvalu2

Ilyés Róbert, a székely csapat edző-játékosa a Nagy Barna Kilyén Szabolcs, Benő-Bíró Norbert, Csizmadia Csaba, Csiszer Balázs – Mitra Szilárd, Szőcs Loránd – Györgyi Arthur, Fülöp István, Kis Szabolcs – Bajkó Barna kezdő tizenegyet küldte pályára a találkozó kezdetén, csereként játszott még Szőcs László, Rózsa Árpád, Magyari Szilárd és Gazda József.

Jól kezdte a mérkőzést a székely válogatott. Már a találkozó első perceiben sok kecsegtető helyzetet kialakított, ellenben gól csak a 23-ik percben született. Egy tuvalui szögletet követően ellentámadásból került a labda Bajkó elé, aki a kapust is elfektetve gurított a hálóba.

A megnyugtató vezető találat után is többet birtokolta a játékszert a székelyföldi csapat, az ellenfél nem igazán tudott labdába rúgni ellenük. A félidőig Fülöpnek és Bajkónak volt lehetősége az újabb találatra, de az ellenfél kapusa hárítani tudta lövéseiket. Egygólos székely vezetéssel mentek pihenni a csapatok.

szekelyfoldtuvalu3

Bajkó újabb fejesével kezdődött a második félidő, azonban az pár centivel fölé ment. Majd Fülöp szabadrúgása következett, ami épp csak elkerülte a kaput. Szinte a helyzeteket sem lehetett számon tartani, azonban az újabb gólra várni kellett a 61-ik percig. Szögletet követően Bajkó fejjel szerezte meg második találatát. Pár percre rá Fülöp tizenhét méterről elvégzett szabadrúgása a felső kapufát találta el. A 66-ik percben Bajkó villant ismét, és egy szép kiugratás után, a kapus mellett ellőve a labdát, megszerezte mesterhármasát. A negyedik találatát les miatt nem adták meg. Felszbadultan játszott az utolsó negyedórában a székely csapat, Magyari is feliratkozott a góllövő listára a 74-ik percben, Bajkó passzából volt eredményes.

Az ellenfél egyetlen nagy helyzete tíz perccel a végső sípszó előtt adódott, de a tuvalui játékos lövését hárította Nagy Barna. A maradék percekben Fülöp előtt adódtak még lehetőségek gólszerzésre, de lövései nem voltak eléggé pontosak. Újabb találat nem született a találkozó végéig, 4–0-ra győzött Székelyföld válogatottja.

szekelyfoldtuvalu4

Legközelebb szombaton lép pályára a székely csapat, romániai idő szerint délután 4 órakor a zimbabwei Matabeleland lesz az ellenfél. Az utolsó csoportmérkőzést, az olasz Padánia ellenit, vasárnap 18 órakor rendezik.

A szombati találkozó előtt a Hungarian Fanatics szurkolói csoport közös felvonulással összekötött szurkolást szervez, amelyre londoni és környékbeli magyarokat várnak. Erről részleteket ide kattintva találhatnak az érdeklődők.

Portálunk a későbbiekben Pál Árpád fotóival egy képgalériával is jelentkezik.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."