Sport » Foci

Elődöntőbe jutott Székelyföld válogatottja

Az már biztos, hogy éremért játszhat Székelyföld labdarúgó-válogatottja a londoni CONIFA vébén. Legyőzték az örményeket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

szekely ormeny4
Történelme elgjobb eredményét érte el Székelyföld. Fotók: Pál Árpád
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2018. június 05., 22:16
0 hozzászólás. 

Nyugat-Örményország ellen lépett ma pályára a székely labdarúgó-válogatott a londoni világbajnokság negyeddöntőjében. Ilyés Róbert edző-játékos a mai találkozón nem számíthatott Szőcs Lóránd játékára, akinek sárgalapos eltiltás miatt kellett kihagynia a találkozót. Fülöp István, Hodgyai László és Csíki Dénes sem álltak készen a találkozóra, nem is voltak benne a mai keretben.

A Nagy B. - Kilyén, Csizmadia, Tankó, Csiszer - Mitra, Csürös - Fülöp L. - Györgyi, Szőcs László, Magyari kezdő tizeneggyel állt fel Székelyföld az örmények ellen, a második részben játszott még Kilyén Szabolcs, Kiss Szabolcs, Rózsa Árpád és Bajkó Barna.

szekely ormeny1

Már a találkozó elején a székely csapat irányította a találkozót, Györgyi és Fülöp helyzetei maradtak ki az első percekben. Tíz percnyi játék után emberhátrányba került az örmény csapat, Fülöp ellen volt szabálytalan utolsó védőként egy játékosuk. Az emberelőnyt a harmincötödik percben tudta kihasználni Székelyföld, Tankó talált be ellenfele kapujába.

Nem tett jót a vezető találat az örmények idegeinek, egyre agresszívabban játszottak, több vitát is kezdeményeztek, de komolyabb helyzetekig nem jutottak az első részben. Székelyföldnek azonban jól jött Tankó gólja, a labdatartás, a pontos passz volt jellemző játékukra. Egy gólos székely előnnyel mentek pihenni a csapatok.

szekely ormeny3

Jobban kezdte a második félidőt az örmény együttes, nagy nyomás alatt tartották a székely védelmet, de nem sikerült egyenlíteniük. Négy perc alatt két találattal aztán eldöntötte a továbbjutás sorsát Székelyföld. A 62-ik percben Csürös fejjel szerezte meg csapata második találatát, négy perc múlva Szőcs pontos beadását Fülöp értékesítette. A nyolcvanhatodik percben Bajkó adta meg a kegyelemdöfést Nyugat-Örményországnak. Ezzel a győzelemmel Székelyföld bejutott a világbajnokság legjobb négy együttese közé.

szekely ormeny2

Egy másik negyeddöntőben Kárpátaljának is sikerült kiharcolnia az elődöntőt, 3–1-re győzte le Kaszkádia csapatát. Üröm az örömben, hogy a két magyar együttes egymás ellen kell játsszon a döntőbe jutásért. De nézzük a jó oldalát: a szombati kisdöntőben és a döntőben is lesz magyar együttes. A Kárpátalja–Székelyföld elődöntőt csütörtökön este 10 órakor rendezik. A másik elődöntőre, a Padánia–Észak-Ciprus összecsapásra 19 órakor kerül sor.

CONIFA világbajnokság, negyeddöntők:

Nyugat-Örményország–Székelyföld 0–4 (0–1)
Gólszerzők: Tankó (35.), Csürös (62.), Fülöp L. (66.), Bajkó (86.)

Kárpátalja–Kaszkádia 3–1 (0– 0)
Padánia–Pandzsáb 2–0 (0–0)
Barawa–Észak-Ciprus 0–8 (0 – 1)



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."