Sport » Foci

Negyedik lett a világbajnokságon Székelyföld

A bronzmérkőzést rendezték szombaton a CONIFA labdarúgó-világbajnokságon. Székelyföld büntetőrúgások után esett el a bronzéremtől.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

szekelyfoldpadania1
Negyedik lett Székelyföld válogatottja a vébén. Fotók: Pál Árpád
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2018. június 09., 18:30
0 hozzászólás. 

Az utolsó játéknaphoz érkezett szombaton a CONIFA világbajnokság. Délután 17 órakor Székelyföld és Padánia csapott össze a harmadik helyért. A két együttes találkozott már ezen a vébén, akkor az olasz csapat 3–1-re legyőzte a csoportmérkőzésen az Ilyés Róbert által irányított székely együttest.

Székelyföld a Somogyi, Tankó, Benkő-Bíró, Csizmadia, Csiszer, Mitra, Szőcs Loránd, Magyari, Szőcs László, Kis, Bajkó kezdőkkel indította a találkozót (játszott még Csürös, Györgyi, Hodgyai). Padánia a Murriero–Magne, Stankevicius, Dossi, Bonfanti, Garavelli, Baldan, Rota, Piantoni, Innocenti, Ravasi sorral állt fel.

szekelyfoldpadania3

Az első helyzetek a székelyföldiek előtt adódtak, de azokat nem sikerült gólra váltani. A húszadik perctől átvették az irányítást az olaszok, de Somogyi jó formában volt, nagy védésekkel akadályozta meg azok próbálkozásait. Padánia nem tudta hibára kényszeríteni Székelyföldet, és bár volt pár helyzet mindkét oldalon, a félidőig nem esett gól.

A nagyszerű hangulatról a londoni magyarok gondoskodtak, akik ezúttal is kitettek magukért. Füstgránátokkal és hangos szurkolással, énekléssel vették ki részüket a találkozóból.

szekelyfoldpadania4

A második félidőben jobb játékot mutattak Szőcsék, egyre többször kerültek az olaszok kapuja elé, de néhány kecsegtető szabadrúgáson kívül nem tudtak ziccerekbe kerülni. Szerencsére a másik oldalon sem veszélyeztetett Padánia. Nem esett gól a rendes játékidőben, így a büntetők következtek.

szekelyfoldpadania2

Csizmadia és Csürös belőtte az első kettőt, akárcsak az olaszok, majd Stenkevicius büntetőjét védte Somogyi. Hodgyai és Györgyi sem hibázott, akárcsak a két következő olasz. Szőcs dönthette volna el a bronzérem sorsát, de lövését megfogta a kapus.

A következő büntetőt már nem hibázták el az olaszok, így már ők kerültek előnybe, majd Csiszer lövését ismét védte a kapus. Olasz győzelemmel ért véget a találkozó, az ők nyakukba került a bronzérem.

CONIFA-világbajnokság, kisdöntő:

Padánia–Székelyföld 0–0, büntetőkkel 5–4

A Kárpátalja–Észak-Ciprus döntőt cikkünk megjelenése után játsszák.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."