Sport » Foci

Kikapott az olaszoktól a székely csapat

A két továbbjutott csapat a csoportelsőségért lépett ma pályára egymás ellen a ConIFA londoni rendezésű világbajnokságán.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

szekelyfold padania2
Szőcs László szerezte a szépítő találatot. Fotók: Pál Árpád
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2018. június 03., 21:24
1 hozzászólás. 

Az már az előző két játéknapon kiderült, hogy úgy Székelyföld, mint mai ellenfele, az olaszországi Padánia továbbjutóként lép pályára egymás ellen a C csoport rangadóján. A kérdés csak az volt, hogy melyik együttes végez az élen.

A mai találkozóra is nagyon sok szurkoló elkísérte a székely válogatottat, a nézők közt ott volt Bölöni László is, aki kihasználva szabadságát, a székely válogatott londoni szereplését tegnap óta a helyszínen követi figyelemmel. Padánia együttesében a kezdők közt szerepelt a volt litván válogatott, Marius Stankevicius is.

szekelyfold padania1

A Nagy – Kilyén, Benkő-Bíró, Csizmadia, Csiszér, Mitra, Szőcs Loránd, Györgyi, Fülöp István, Kis, Bajkó kezdővel felálló székely válogatott már az első percben helyzetbe került Padánia ellen, Egy szép játék után Mitra lövése szállt a kapufa fölé. A folytatásban is Ilyés Róbert csapata előtt adódtak lehetőségek a gólszerzésre. Előbb Fülöp szabadrúgása csattant a keresztlécen, majd az olaszok kapusa ért oda Bajkóék előtt egy beadásra. A 19-ik percben az első komolyabb helyzetéből az olaszok szerezték meg a vezetést.

Nagyot küzdött az egyenlítésért a székely válogatott, de egy újabb hibát kihasználva, a 27-ik percben Padánia megszerezte második találatát. A félidőig újabb hatalmas helyzet maradt ki a mieink részéről, Györgyi lövését tolta kapufára az olasz kapus. A félidő utolsó percében Nagy hibázott a kapuban, újabb góllal büntetett Padánia.

szekelyfold padania3

A második játékrészben két cserével frissítette Ilyés Róbert a csapatot, Gazda és Szőcs jött be. Pár perc múlva Fülöp helyét Hodgyai vette át, aki két percnyi játék után büntetőt harcolt ki. Bajkó állt a labda mögé, azonban a szépítő gól nem lett meg, telibe lőtte a felső lécet.

A maradék harminc perc olasz védekezéssel és rengeteg székely próbálkozásokkal telt el. A szépítést az udvarhelyi Szőcs László hozta össze az utolsó percben. A tőle megszokott szép cselezgetés után az emelését nem tudta fogni a kapus, belsővel továbbította a labdát a hálóba. További találat nem született, a mieink elszenvedték első vereségüket ezen a vébén.

Székelyföld válogatottja csoport-másodikként várhatja a negyeddöntőket, ellenfele a D csoport győztese, Nyugat-Örményország lesz. A találkozót kedden 20 órakor rendezik a Hayes Lane stadionban.

Végeredmény:

Padánia - Székelyföld 3-1 (3-0)

A székely válogatott gólszerzője: Szőcs László (90.)



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jutacs
2018-06-04 18:40:14
Nem szégyen, sőt dicsőség.
Ahhoz képest, hogy a magyar válogatott simán kikapott Vatikán öregfiúk válogatottjától, pedig ott Benedek pápa a középcsatár.
Több stadionra van szükség, nem vitás

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."