Sport » Foci

Nem robbant fel a bomba a vébén

Már kezdtük megunni az unalmas meccsek miatt a világbajnokságot, aztán jött a Belgium–Japán bomba a nyolcaddöntőben. Kétszer is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

belgajapan
Megérdemelten ünnepeltnek a belgák.
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. július 03., 15:45
0 hozzászólás. 

De előtte hétfőn délután rendezték a Brazília–Mexikó összecsapást, amelyen az ötszörös vb-aranyérmes brazilok 2–0-ra legyőzték az eddig sorozatban hatszor a nyolcaddöntőben búcsúzó mexikói válogatottat, és ez lett a hetedik ilyen kiesésük. Az első gólt Neymar szerezte az 51. percben, majd a sikert Roberto Firmino biztosította be a 88.-ban.

A brazilok pénteken, Kazanyban lépnek pályára a negyeddöntőben, ellenfelük a hétfői második találkozón győztes, Belgium lesz. A belgák egyértelmű esélyesként a japánokkal csaptak össze a nyolcaddöntőben, ám a találkozó nem a papírforma szerint alakult. Jobban kezdett az ázsiai csapat, de komolyabb helyzeteket nem tudtak kialakítani. Az első játékrész végére aztán átvette az irányítást Belgium, ellenben ők sem tudtak gólt szerezni.

A második félidőben borult a papírforma, Japán négy perc alatt két bombagóllal meglepett mindenkit, az 52. percben 2–0-ra vezetett. Nem törte meg a belgákat a tetemesnek mondható hátrány, a 69. percben egy szerencsés fejes találattal szépítettek, majd nem sokkal később jött az egyenlítés is, Fellaini is fejjel talált be. Már a hosszabbításra készült mindkét együttes, amikor a 94. percben egy nagyon gyors és szép ellentámadás végén Chadli megszerezte a belgák győztes találatát, amely a legjobb nyolc közé juttatta Belgiumot, és az oroszországi világbajnokság legjobb találkozói közé emelte ezt a párharcot.

Íme, a két találkozó gólösszefoglalója:

Kedden a nyolcaddöntő két utolsó találkozóját rendezik Oroszországban. Délután öt órakor Svédország Svájc ellen lép pályára, este Anglia és Kolumbia csap össze a negyeddöntő utolsó kiadó helyéért.

460x276-comkim1

A negyeddöntőben július 6-án Franciaország–Uruguay és Oroszország–Horvátország találkozókat rendeznek , 7-én Brazília és Belgium csap össze az elődöntőbe jutásért, illetve a két keddi találkozó győztese. Az elődöntő időpontja július 10. és 11., a kisdöntőt 14-én, míg a világbajnoki címért a döntőt 15-én rendezik.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."