Sport » Foci

Európai csapat nyeri meg a világbajnokságot

A pénteki negyeddöntőben két európai együttes két dél-amerikait ejtett ki. Kattintás után megnézhetik a gólokat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

brazilbelga
Szép találkozó volt, belga győzelemmel.
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. július 07., 10:55
0 hozzászólás. 

A világbajnokság első negyeddöntőjében Varane és Griezmann góljaival 2-0-ra nyert a francia válogatott Uruguay ellen. Nagy iramban kezdődött a találkozó, mindkét együttes megpróbált helyzeteket kialakítani, ám a két csapat rengeteg szabálytalansága megtörte a lendületet. Az első találat a 40. percben született. Griezmann szabadrúgására Varane érkezett, és fejjel továbbította nagyon szépen a hálóba a labdát.Az egyik legjobb játékosát, Edison Cavanit sérülés miatt nélkülözni kényszerülő Uruguay hamar egyenlíthetett volna, ám Cáceres fejesét nagy bravúrral védte Lloris, a franciák hálóőre.

A második félidőt a franciák kezdték jobban, és a 61. percben megszerezték második találatukat. Igaz, hogy ehhez Muslera szerencsétlenkedése is kellett, aki Griezmann veszélytelennek tűnő lövését védte be. Az utolsó percekben az Uruguay-i játékosok már fejben feladták a harcot, könnyeik már a találkozó vége előtt potyogtak. Franciaország magabiztosan jutott az elődöntőbe, ahol Belgium lesz az ellenfele.

Íme, a találkozó összefoglalója:

Belgium Brazíliával mérkőzött meg a második negyeddöntőben. Neymarék hamar magukhoz ragadták a játék irányítását, de nem találták meg a rést, hogy gólt lőjenek. A hideg zuhany a 12. percben érkezett, egy szögletet követően Fernandinho karral a saját kapujába juttatta a labdát. Belgium úgy vezetett 1–0-ra, hogy nem volt egy lövése sem kapura. Az öngól után a brazilok még jobban a kapu elé szorították a belgákat, de nem tudtak átjárni a védelmük eszén. Sőt, egy brazil szögletet követően ellentámadásból Kevin de Bruyne egy remek lövéssel kettőre növelte az előnyt.

A brazilokat nem törte meg a második bekapott gól sem, nagy iramban hajtottak az egyenlítésért, a csereként beálló Renato Augusto révén jött is a szépítés a 76. percben. Újabb találat azonban nem született, Belgium kiejtette Brazíliát, és várhatja a franciák elleni elődöntőt.

A pénteki játéknap után az is eldőlt, hogy európai csapat nyeri meg a világbajnokságot. Franciaország és Belgium mellett a szombati napon játszódó Svédország–Anglia, illetve az Oroszország–Horvátország győztesei lesznek ott az elődöntőben, amelynek találkozóit július 10-én és 11-én rendezik. A kisdöntőt 14-én, míg a világbajnoki címért a döntőt 15-én játsszák.

460x276-comkim1



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."