Sport » Foci

Nézd meg, hogy került érem a nyakukba

Története legjobb eredményét érte el Belgium, bronzéremmel tér haza az oroszországi világbajnokságról.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

belgiumbronz
Bronzérem vigasztalja a belgákat az elveszített elődöntő után.
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. július 15., 08:59
0 hozzászólás. 

Szombat délután Belgium és Anglia csapott össze Szentpéterváron az oroszországi labdarúgó-világbajnokság kisdöntőjében. A csoportmérkőzések során már találkozott a két együttes, akkor Belgiumnak 1–0-ra sikerült legyőznie az angolokat, akiknek az volt az első vereségük a vébén. Belgiumon kívül a döntős horvátoknak sikerült még legyőzniük Angliát az elődöntőben. A belgák egy vereséget szenvedtek el ezen a világbajnokságon, a másik elődöntőben a franciáktól kaptak ki.

A két csalódott együttes vigasztalásképp a bronzért lépett pályára a szombati találkozón. Jól kezdték a belgák a mérkőzést, Nacer Chadli passzából Thomas Meunier már a negyedik percben megszerezte csapatának a vezetést. Az angolok többet birtokolták a folytatásban a labdát, de igazán veszélyes helyzeteket nem tudtak összehozni.

A szünetet követően két cserével is frissített az angol válogatott. A 70. percben közel is álltak az egyenlítéshez. Dier jól lépett ki a védők közül, átemelte a labdát az elvetődő Courtois felett, ám Alderweireld az utolsó pillanatban tisztázott. Ezután pár percig úgy tűnt, kissé felpörögnek az angolok, de a hajrában megint a belgák voltak veszélyesebbek, és Eden Hazard egy szép találattal eldöntötte a mérkőzést. Belgium 2–0-ra győzte le Angliát, és története során először harmadik helyet szerzett a világbajnokságon.

Íme, a bronzmérkőzés összefoglalója:

Bronzmérkőzés:

Belgium-Anglia 2-0 (1-0)
Gól: Meunier (4.), Hazard (82.)

Belgium: Thibaut Courtois – Toby Alderweireld, Vincent Kompany, Jan Vertonghen – Thomas Meunier, Youri Tielemans (Mousa Dembele, 78.), Axel Witsel, Nacer Chadli (Thomas Vermaelen, 39.) – Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku (Dries Mertens, 60.), Eden Hazard.

Anglia: Jordan Pickford – Phil Jones, John Stones, Harry Maguire – Kieran Trippier, Ruben Loftus-Cheek (Dele Alli, 84.), Eric Dier, Fabian Delph, Danny Rose (Jesse Lingard, 46.)- Raheem Sterling (Marcus Rashford, 46.), Harry Kane.

460x276-comkim1

A Franciaország és Horvátország közti döntőt vasárnap 18 órakor rendezik.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."