Sport » Futsal

A Sportklub reagált a Polgármesteri Hivatal levelére

Molnár Miklós, az SK alelnöke közleményben válaszolt a Polgármesteri Hivatal sajtóirodájának kedd reggel kiküldött közleményére.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

sk_csapat
sk_csapat
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2010. április 14., 14:12
8 hozzászólás. 


Alább olvasható a Székelyudvarhely Sportklub vezetőségének nyilatkozata, mely reagálás a Polgármesteri Hivatal által közölt, a teremlabdarúgó csapat jelenlegi helyzetére vonatkozó levélre. A választ változatlan formában közöljük.


A Székelyudvarhely Sportklub alelnöki, illetve a Magyar Polgári Párt tanácsosi tisztségéből fakadó kettős minőségemben alkalmam volt és van egészen közelről követni a Polgármesteri Hivatal hozzáállását a Székelyudvarhely Sportklub körül kialakult helyzetet illetően. Egy találóbb fogalmazás szerint, a Polgármesteri Hivatal hozzáállását a Székelyudvarhely Sportklubbal szemben!

Mint ismeretes, a városi tanács március 11.-i ülésén elfogadta a város 2010-es költségvetését, amelynek a keretében megszavazott egy bizonyos pénzösszeget a város két első ligás csapatának a támogatására. Mi már akkor, de azt megelőzően is jeleztük a Polgármester Úrnak, hogy a megszavazott összeg negyedére sürgősen szüksége volna a Sportklubnak, ellenkező esetben a klub működését, a bajnokságból való kizárását, illetve a játékosállomány elvesztését is kockáztathatjuk. A törvényességet maximálisan betartó megoldási formulákat is javasoltunk, annak rendje és módja szerint ígéretet is kaptunk a helyzet rendezésére. Mi több, az április 2.-i rendkívüli tanácsülésen újból előhozakodtunk a kérésünkkel, illetve egy másik megoldási javaslatot is előterjesztettünk, amelyhez a tanács is elvi hozzájárulását adta.

Azóta sem történt semmi!

Botorók János edző bejelentését - miszerint lemond tisztségéről -, illetve a klub elnökségének bejelentését, – miszerint inkább nem rendezzük meg a hétvégi mérkőzést, hogy ne veszélyeztessük legalább a csapat jövőbeni első ligás helyét – követően azonban igen.

De csak egy semmitmondó sajtóközleményre, amelynek a félretájékoztatásaira most nem térnék ki, illetve egy olyan pályázati kiírásra futotta, amelyben a tavalyi kiíráshoz képest csak az az egyetlen érdemi változás, hogy 2010 került 2009 helyére. Ezen dolgoztak a szakemberek egy hónapon keresztül?

A Székelyudvarhely Sportklub fennállása óta sok akadályt győzött le: jó ellenfelet, rossz játékvezetést, kemény szövetségi ellenszelet egyaránt. Az országhatárokon belül “bozgorok”, külföldön románok voltunk, de emelt fővel viseltünk minden hátrányos megkülönböztetést, mert ezt a várost képviseltük és mertünk többször is - több ezer székelyudvarhelyivel együtt! - nagyot álmodni.

Éppen ezért semmilyen körülmények között sem elfogadható számunkra, hogy Székelyudvarhely legsikeresebb, illetve Székelyföld egyik legsikeresebb csapatát a megszűnés veszélye fenyegesse, mert a Polgármesteri Hivatal éppen Csipkerózsika álmát alussza közel két éve!

Molnár Miklós

a Székelyudvarhely Sportklub alelnöke



8 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
LG
2010-04-14 18:45:10
sportPolitika
Az igaz hogy a Hivatal aluszik de minek az futszalnak és a kézilabdának sok miliárd lej a város pénzéből mikor azok magánvállakolzások? :?:
avatar
hofika
2010-04-15 00:00:52
Én azt mondom felháborodás és reagálni a Polgármesteri Hivatal levelére helyet fel kellene húzni a nyúlcipőt és támogatókat keresni,ne várjuk hogy sült galamb a szájunkba essen mert vagy esik vagy nem,azok a játékosok azért mennek ki a pályára játszani hogy képviselje a klubot és legjobbat adjak a pályán ezt kellene tegye a vezetőség is hogy a legjobb körülményeket teremtse meg nekik, nem hogy ha tanács nem ad pénzt nincs fizetés.
avatar
Gima
2010-04-15 09:36:06
Ha igy gondolkoztak volna mind te Hofika most nem lenne ez a helyzet.
g
avatar
georgebacsi
2010-04-15 12:05:02
Sok pro és kontra létezik, a futsalos fiuk talan egy kicsit elkenyelmesedtek es hozzaszoktak a Szász Jenő féle mézesbödönhöz, s mivel Jenő úrnak most nem a legjobb tehát ő is tehetetlen. Viszont ha azt vesszük figyelembe, hogy a városban még létezik sok népszerű és hagyományokkal rendelkező sportág, amelyek egyik napról a másikra élnek, ezek a sportágak ha mind a városi tanácstól várnák a létük elemét és nem néznének más anyagi forrás után akkor ott enné meg a fene a nagypályás focit, a birkózást, az atlétikát, az asztaliteniszt, a kosárlabdát stb. De az éremnek persze van egy másik oldala is, természetesen bosszantó (főleg a futsalnak), hogy a "másik politikai oldal csapata" a kézilabda milyen vigan tud menetelni a város pénzét önkényesen használva alapul. Ez sajnos egy ördögi kör ahol senki nem az objektiv dolgokkal törődik, hanem erősiti az igazát és lesi a jussát, ami természetesen oda vezet, hogy egyre nagyobb sz...ba kerül az összes sportág Udvarhelyen. Az pedig senkin...
avatar
georgebacsi
2010-04-15 12:07:08
Az pedig senkinek sem válik hasznára. Főleg nem az udvarhelyi sportolóknak.Üdv
avatar
jackfive
2010-04-15 13:27:11
mondtam mar nektek,,hogy POLITIKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
avatar
jackfive
2010-04-15 13:28:30
SESPSISZENTGYORGYON A KOSARLABDA CSAPATERT OSSZEFOGTAK A SZURKOLOK ES JO KIS OSSZEEGET TUDTAK OSSZEPRODUKALNI HOGY NE SZUNJON MEG A CSAPAT,,,!!!!!kovetendo pelda!!!
avatar
magyari58
2010-04-16 23:44:51
figy..ő
A magyar fiuk és a magyar edző amikor itt voltak honnann volt pénz :?: Talán még 3-szor ennyi sem volt elég és még sem fenyegette veszély a csapat megszünését. :( Sajnálom, mert én is szeretek meccsre járni.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."