Sport » Körzeti

Malomfalva elcsípte a pontokat

Nyertek körzeti bajnokságot, játszottak kupameccset harmadosztályos csapattal a betfalviak. Vasárnap délután alul maradtak. Benéztünk ide is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Sinka-Király Levente

Egyre izgalmasabb lesz a megyei bajnokság

Főleg, ha megnézik a táblázatokat. És főleg, ha jól...
fiatfalva sporting6

Melyik focimeccset várjátok?

Nagy a választék! A negyedik, ötödik és a hatodik...
lovete2017

Idén a lövéteiek voltak a legjobbak a teremben

Három nap, 28 csapat, 58 meccs: a sportcsarnokban...

betfalva malomfalva korzeti
Háromszor találtak be a vendégek.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. szeptember 09., 22:01
0 hozzászólás. 

Szép idő, két munkás együttes, sok néző volt kíváncsi a Betfalva–Malomfalva mérkőzésre az Udvarhely körzeti labdarúgó-bajnokság A csoportjában. Alig kezdődött el az összecsapás, máris foghatták a fejüket a házigazdák: egy távoli lövést nézett be kapusuk. Azaz, nem is vérbeli hálóőr volt, hanem az SK-játékos, Kovács Ákos.

Ha már a futsalnál tartunk, akkor még voltak társai a sportolónak az ellenfélnél is: Birtalan Barna és Jakab Tamás. Épp utóbbi vette be a kaput, így vezetéshez juttatta a malomfalviakat. Előbbivel kapcsolatosan hihetetlen összeg kering „átigazolásként". Amennyiben ez igaz, akkor már korántsem beszélhetünk amatőr bajnokságról.

betfalva malomfalva korzeti

Mondjuk ez esetben Pocki (a támadó beceneve) rá is szolgált minden egyes banira. Gól szerzett, büntetőt harcolt ki, nagy vonalakban neki köszönheti a vendégcsapat a három pontot. De ne siessünk ennyire előre. Mert addig még történt egy s más.

A játéktér nagyon rossz, alig van rajta fű. Dimbes-dombos, balesetveszélyes. A talaj repedezett, de nagy részét legalább homokkal betöltötték. Az egyik játékos nem is bír többet félóránál. Cserét kért, kiment a bokája. Pedig nagy meccseket játszottak itt: volt már aranyérmes Betfalva, míg néhány idénnyel ezelőtt a Szászrégent is vendégül látták a Román Kupában.

A malomfalvi gólra jött a válasz: szépen oldottak meg egy szabadrúgást. De alig, hogy lepacsiztak a betfalviak, már ismét hátrányba jutottak. Birtalan vette be az inkább vészkapusnak mondható Kovács kapuját.

betfalva korzeti

A találkozó csordogált, többnyire mezőnyben pattogott a labda, hol ide, hol oda. Remek alkalom volt az unaloműzésre, hogy belekössenek egy partjelzői ítéletbe a nézők. „Nem volt les, te!" – üvöltöttek fel majd egyszerre. Komolyan gondolták a tiltakozást. Valósággal megvadultak. Egy helybéli rendezői karszalaggal az öklét rázta, a cserejátékos felállt a kispadra, hogy mindenki lássa. De még hallgatni is szörnyű volt.

betfalva malomfalva korzeti

„Örökké az újsággal ne Malomfalva legyen tele!" – hangzott el. A vendégek nem éppen a nyugalmukról híresek szerte a bajnokságban. Ezúttal is tettek róla, hogy ne szakadjon meg ez: a játékvezetőnek a második félidőben meg kellett pár pillanatig állítania a mérkőzést, hogy a kedélyek lecsillapodjanak.

A pihenő után ha nem is sok helyzetet, de kidolgoztak mindkét térfélen. A kegyelemdöfést a zöldmezesek adták: Birtalant buktatták a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Sepsi magabiztosan bevágta.

birtalan barna, malomfalva, korzeti

3–1-es idegenbeli vezetésnél már arra rúgták a labdát a védekező vendégek, amerre álltak. Jelen esetben a pályával szomszédos kukoricatáblában három játékszert is kivágtak. A már fent említett rendfenntartó szaladt utánuk, de hogy megmutassa ki van otthon, megfenyegeti a játékost, aki elbikázta a labdát.

„Nem beszélek, hanem magyarázok!" – ez lett a meccs szlogenje. Az egyik malomfalvi szurkoló ejtette el. A mérkőzés is ilyen volt. Keveset fociztak, többet magyaráztak.

Amit láttunk, hallottunk

Pálya: felkerülhet rá a „Vigázat, balesetveszély!" tábla.

Eredményjelző: nincs.

Öltöző: van, a pálya szélén, mindkét csapat és a játékvezetők is itt vetkőznek.

Nézők: szép számban, mindent elkövettek, hogy róluk is szóljon a meccs.

Durvaság: nem volt számottevő.

Összkép: több foci, kevesebb beszéd jobban esett volna a kellemes nyárias időben.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."