Sport » Körzeti

Izgalmak nélküli gólözön

Vasárnap délután a kányádi pályára látogattunk ki, ahol a székelyderzsiek zúdítottak gólözönt a vendégszereplő bikafalviak kapujába.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Sinka-Király Levente

Egyre izgalmasabb lesz a megyei bajnokság

Főleg, ha megnézik a táblázatokat. És főleg, ha jól...
fiatfalva sporting6

Melyik focimeccset várjátok?

Nagy a választék! A negyedik, ötödik és a hatodik...
lovete2017

Idén a lövéteiek voltak a legjobbak a teremben

Három nap, 28 csapat, 58 meccs: a sportcsarnokban...

Székelyderzs-Bikafalva
Sörmeccs, a megszokottnál több góllal
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2012. szeptember 23., 20:41
0 hozzászólás. 

Kellemes őszi napsütés fogadott a kányádi pályán, amikor Sárkány János sípmester elfújta a kezdő sípszót a Székelyderz-Bikafalva összecsapáson. Kevés volt a szurkoló mindkét táborban, de ettől függetlenül jó hangulatban vette kezdetét a mérkőzés.

A vendégek már a sípszó után erőtlenül kezdtek a pályán, a derzsiek támadtak többet. Ennek a tizenkettedik percben meg is lett az eredménye, megszületett az első hazai gól.

„Ezek fociegyetemet jártak, megérik az udvarhelyi aranycsapatot" - hallatszott a megállapítás a nézők közül, miután nem álltak le egy gólnál a sötétkék mezes derzsiek, hanem egyik gólt a másik után rúgták. A sárgában virító bikafalviak gyenge védelme és összességében is gyenge játéka tálcán kínálta a gólhelyzeteket.

Szabadrúgás, ellentámadás vagy középpályáról indított labda: szinte mindegy volt, rendszerint gól lett belőle. Szükség lett volna a vendégcsapat biztatására, de az a kevés drukker, aki jelen volt, az ötgólos hátránynál kezdett beletörődni a helyzetbe.

„ - Aggya' hamar a labdát!

- Nincs amé' sietni, nem vezettek, úgyhogy ba***tjuk..."

korzeti-508

A harmincadik perc környékén, azon kevés és erőtlen támadások egyikéből, amit a bikafalviaknak sikerült a tizenhatosig elkínozni, kiharcoltak egy büntetőt. Az elpunnyadt közönség is felkapta egy pillanatra a fejét. Itt volt az idő, hogy megszerezzék első góljukat s megtörjék a derzsiek lendületét.

A büntetőt azonban kihagyták, ellentétben a hazaiakkal, akik tizenegyesből szereztek újabb gólt. Sárkány 8-0-ás derzsi vezetésnél fújhatta le az első félidőt.

Az egyik bikafalvi szurkoló nem tudta elfogadni a derzsiek nyolcgólos vezetését, így csalást sejtett a háttérben: „A két csapat nem így játszik, a végén a könyveket meg kell nézni, fogadok, hogy a fele hamis." - jegyzete meg bosszúsan.

korzeti-506

A második menet is laposan és a megszokott módon indult, azaz újabb góllal a derzsieknek. A meccs végéig még egy gólt sikerült rúgniuk a kékmezeseknek, ezzel tízre növelték góljaik számát, míg az összecsapás utolsó s a bikafalviak egyetlen gólját a 79. percben Győrfi Attila szerezte meg.

Amit láttunk, hallottunk

Pálya: jó kapuk, aránylag egyenes pálya, a vonalak fűrészporral vannak kihúzva, de már nem láthatók, korlát csak az egyik oldalon van, abból is csak helyenként.

Eredményjelző: nincs.

Nézők: kevesen jelentek meg, mintegy harminc bikafalvi és valamivel kevesebb derzsi.

Összkép: kellemes, napsütéses mérkőzés, kevés durvasággal és kevés izgalommal, egy vasárnapi sörmeccset láthattak a kilátogatók.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."