Sport » Körzeti

Körzeti: A kicsi Korond nyerte a helyi derbit

Ebben az idényben egyetlen helyen, Korondon rendeznek helyi rangadót. Az első felvonását az Ifjúság nyerte az SE-vel szemben. Benéztünk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Sinka-Király Levente

Egyre izgalmasabb lesz a megyei bajnokság

Főleg, ha megnézik a táblázatokat. És főleg, ha jól...
fiatfalva sporting6

Melyik focimeccset várjátok?

Nagy a választék! A negyedik, ötödik és a hatodik...
lovete2017

Idén a lövéteiek voltak a legjobbak a teremben

Három nap, 28 csapat, 58 meccs: a sportcsarnokban...

korondi se, korondi ifjúság, körzeti
Fotó: uh.ro.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. november 10., 21:12
0 hozzászólás. 

Szombat délután esett egymásnak a két korondi gárda, a tavaly a B csoportból feljutó Ifjúság volt a házigazda. A rangadó nem hozta lázba a helyieket, nagyon kis számban látogattak ki a pályához. Az egyik néző megfejtette a miértjét: Korondon szombatonként vagy lakodalom, vagy temetés van.

Abban már mindenki egyetértett, hogy ezen a találkozón Korond nyer, minthogy abban is, hogy ezúttal a játékvezető Korondnak csal majd. De, hogy az értékekkel – főleg egy ilyen helyen – tisztában legyünk, megtudtuk, hogy: „Nem ér egy csomag cigarettát sem egyik bíró sem".

Nem estek egymásnak a csapatok. Küzdelmes, harcos találkozó volt, az elején a vendég SE nyomott jobban, de állta a sarat az ellenfél. Negyedóra elteltével pedig Kiss Gyula megmozdulása gólt eredményezett az Ifjúságnak: szépen vitte el a védők között, aztán szépen is küldte a játékszert a léc alá.

körzeti, korond

Máris 1–0-ra vezetett a "kicsiKorond". Mert itt a szurkolók csak így beszélnek a két együttesről, hogy kicsi és nagy. Az előbbiben játszik a több korondi, a nagyban – akik már régebb a körzetiben szerepelnek – egyre több a „jövevény".

A szünetig születik még egy Ifjúság-gól: Jakab Lajos használta ki, hogy a hálóőr kissé ügyetlenkedett, nem a megfelelő ütemben jött ki kapujából, elpöccintette előle, az üres kapuba gurította. 2–0, de a kapusnál elgurult a gyógyszer. Talán, így akarta magát védeni mindenki előtt, a sípmestert vette célba, kézzel lábbal hadonászott. Produkciója egy sárga lapot ért.

korzeti, korond

A második félidőben az SE megpróbálta ledolgozni hátrányát, de kevés sikerrel. Alig jutottak el a kapuig, hiába volt többet náluk a labda. A kicsi Korond jól bírta, egy-egy ellentámadással azért még némi veszélyt jelentett.

„Adjatok tökmagot a csórónak, mert unatkozik" – kiáltotta be az egyik szurkoló. A nagy Korond kapusának intézte ezt, mivel kevés dolga volt ebben a játékrészben. A nézők egymást szórakoztatták, néha a bírót szidták. „Jönnek-e a pénzért? Most szívesen adok, mert vezetünk" – mondja jókedvvel a szimpatizáns. A másikuk hirtelen a telefonjához kap: „2–0 javunkra. Nem vagy a lakodalomban?" – adja a gyors helyzetjelentést.

korzeti, korond

Az Ifjúság megverte a SE-t, vagyis nyert a kicsi Korond a nagy ellen. Teljesen megérdemelt diadal volt. A sportszerűség a meccs egészében jelen volt, s amennyiben nincs a pár néző, akkor még trágár szavak nélkül is lejárt volna a találkozó.

Az egyetlen helyi derbi a körzetiben.

Amit láttunk, hallottunk

Pálya: lejt, gödrös, állítólag felújítják

Eredményjelző: nincs

Öltöző: van, a pálya melletti sportcsarnokban

Nézők: kevesen, pedig helyi derbi volt

Durvaság: alig volt

Összkép: jó meccs, de kezd már hűvössé válni az idő



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."