Sport » Körzeti

A kicsik a nagyok ellen a körzeti teremtornán

Elkezdődött. Már nagyon várták. Sorsoltak, elemeztek, számolgattak. Itt az igazság ideje, két nagy favorittal.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Sinka-Király Levente

Egyre izgalmasabb lesz a megyei bajnokság

Főleg, ha megnézik a táblázatokat. És főleg, ha jól...
fiatfalva sporting6

Melyik focimeccset várjátok?

Nagy a választék! A negyedik, ötödik és a hatodik...
lovete2017

Idén a lövéteiek voltak a legjobbak a teremben

Három nap, 28 csapat, 58 meccs: a sportcsarnokban...

falusi, körzeti, teremtorna
Fotó: Kakasy Botond.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2013. január 11., 21:03
0 hozzászólás. 

Már a tizenhatodik kiírását éli az Udvarhely körzeti labdarúgó-bajnokságban szereplő együtteseknek kiírt teremtorna. Ez több mint ígéretes, amennyiben azt vesszük alapul, hogy lassan meghalt az összes olyan kispályás labdarúgó megmérettetés, melyet a városi sportcsarnokban rendeznek.

„Mert nem éri meg" – ez volt a szervezőknek a rövid válasza. Pár évvel ezelőtt majd minden hét végén megmérkőztek a csapatok egymással. A körzetisek teremtornája viszont megmaradt, s talán egyetlen titka van ennek, az, hogy önköltségi áron megy. Így nem csoda, hogy a 42-es mezőnyből 32 gárda indult el idén a viadalon.

falusi, körzeti teremtorna

Mintha egy világeseményen lennénk, sorsolással döntötték el a csoportokat. Nagy volt a várakozás, a csapatok megpróbáltak minél több információt szerezni egymásról. Számolgatások, hány pontra lenne szükség, hogy a továbbjutás meglegyen, aztán péntektől véget ért a várakozás és az álmodozás, már pontokért szálltak harcba a csapatok.

Reggel rugaszkodtak neki - nem éppen megfelelő időpont, mert sokan dolgoztak. De előre lehetett tudni, így voltak, akik szabadnapot vettek ki a munkahelyükről vagy elkéreztek a meccs időpontjára. De találkozó azért nem maradt el, hogy nem jelentek meg.

Mi délután néztünk bele pár találkozóba. Szép számú nézősereg, jobbára a játékosok alkották, de néhány kísérő személy majd minden együttesnél van. Jóindulattal azt mondhatjuk, hogy nagyobb az érdeklődés, mint egy futsalmeccsen. Fogy a sör – mert anélkül nincs foci. Nem számít, hogy sportlétesítményben vagyunk, így szokták meg. A pálya szélén sem szabadna árulni, de fittyet hánynak mindenre. „Nem gyűl ki a bírói díj sem" – ez a válasz rá. Mármint ha nem árulják. Itt más a séma, dobozos sört hordoznak. Be a meccsre. Ilyet úgysem szabad máskor.

falusi, korzeti, teremtorna

Apropó, futsal: a pályán az SK teremlabdarúgói, könnyű meccseken. Birtalan Barna egy sprint után a tüdejét is majd kiköpte, érződik, hogy nehezére esett a szaladás. Nem is mozogott, talán meg sem izzadt, úgyis könnyen nyertek. Aztán Szőcs Lászlónak kellett lenyelnie, hogy lehurrogják. Könnyűszerrel kihagyott egy lehetőséget, de azért szórt néhány gólt, csakhogy megmutassa, hogy hol a szint.

Családias, sportszerű a hangulat. A bírókat is kevesebbet szidták, mint a szabadban, a játék is valamivel gyorsabb. Jól elvan mindenki, érződik, hogy jó pár csapat készült erre a tornára.

Fogynak a meccsek, fogy a sör, van, aki már tovább is jutott. Két nagy favorit van, az Udvarhelyi Sporting és a Farcádi SE, akárcsak a nagypályás bajnokságban, itt is ők magaslanak ki. Viszont ha minden a papírforma szerint megy, akkor már az elődöntőben találkoznak.

Mert mindenki számol, mindenki ért mindenhez, mindenki megmondja a magáét. Érdemes benézni a sportcsarnokba.

 

Az első nap eredményeit itt olvashatják.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."