Sport » Körzeti

Bögözi fociderbi kecskemekegésben

Feljutási rangadót játszottak Bögözben, ahova az éllovas Szentegyházi Total látogatott. Potyogtak a gólok a rusztikus környezetben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Sinka-Király Levente

Egyre izgalmasabb lesz a megyei bajnokság

Főleg, ha megnézik a táblázatokat. És főleg, ha jól...
fiatfalva sporting6

Melyik focimeccset várjátok?

Nagy a választék! A negyedik, ötödik és a hatodik...
lovete2017

Idén a lövéteiek voltak a legjobbak a teremben

Három nap, 28 csapat, 58 meccs: a sportcsarnokban...

bogoz szentegyhaza korzeti
Fotó: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2013. április 22., 08:55
0 hozzászólás. 

Nem csupán az A csoportra kell figyelni, hogy ki nyeri az Udvarhely körzeti labdarúgó-bajnokságot. Fontos meccseket rendeznek a B csoportban is: vasárnap délután Bögözben a tabella első két helyezettje csapott össze. A Szentegyházi Total a 18. forduló előtt két ponttal vezetett a házigazdákkal szemben, így egy esetleges diadallal óriási lépést tesz, hogy jövőre visszakerüljön egy szinttel feljebb.

Az időjárás nem kedvezett a drukkereknek, szemerkélő esőben melegítettek a csapatok, a nézők a kezdő sípszóig próbáltak fedél alá húzódni. Nem is csoda, hogy annak ellenére, hogy fontos mérkőzésről volt szó, nagyon kevesen, alig 30-40-en voltak kíváncsiak az összecsapásra.

bogoz szentegyhaza korzeti

Tapogatózva kezdtek a felek, a pálya mellett pedig egy legelésző kecske volt a leghangosabb, folyamatosan mekegett, talán ezzel adta tudtára mindenkinek, hogy biza őt zavarja a foci. A hangulatot a 14. percben megítélt büntető fokozta: a helyiek gólvágója, Birtalan Szabolcs magabiztosan értékesített.

Nem sokáig örülhettek a megszerzett előnynek a vendéglátók: pár percre rá mintegy 25 méterről végezhettek el szabadrúgást a szentegyháziak, Szikszai István lövése egy, a falban lévő játékoson irányt változtatva csusszant be a kapuba: 1–1.

bogoz szentegyhaza korzeti

Hogy valóban potyogtak a gólok, mi sem bizonyítja jobban, hogy a 20. percben ismét betaláltak a bögöziek, Vass Szabolcs volt jó helyen, egy kipattanót pontosan, erősen küldött a jobb alsóba. Aztán, amilyen gyorsan felpörgött a játék, olyan hirtelen le is ült.

„Gyere ide te, mert olyat vágok rád!" – ordította a pálya széléről egy hölgy, az esőernyőjével hadonászva a partjelzőnek. „Bíró, csinálj rendet, mert hanem bemegyek én" – tette hozzá egy másik szurkoló. A hazai védők sokszor nem is nézték, hogy a támadást miként állítják meg: ment minden, labda is, láb is.

bogoz szentegyhaza korzeti

A pihenőre kisebb kupaktanácsok alakultak. Közben az eső is elállt, igazán jó fociidő kerekedett. A meccs kulcsmomentumai az 54. és 56. percben voltak. A Total sokkal bátrabban kezdte a játékrészt, ezekben a percekben Mihály István fejes góljával és Tamás László találatával a maguk javára fordították az állást.

Az ellenlábasnál megvoltak a lehetőségek, hogy egyenlítsenek, de két ízben is mellétrafáltak. Az eredmény már nem változott, így, ha nem is ihat előre a medve bőrére a Szentegyháza, de óriási lépést tett, hogy megnyerje a körzeti B csoportját, azzal pedig jövőre eggyel fennebb szerepeljen. Tegyük hozzá, valamivel jobban is játszott a rangadón.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."