Sport » Körzeti

Bohóckodtak, kikaptak a betfalviak

Szebb napokat is megélt már Betfalva csapata. A 15. fordulóban vendégük a táblázat utolsó előtti helyén álló Szentegyházi Vasas II együttese volt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Sinka-Király Levente

Egyre izgalmasabb lesz a megyei bajnokság

Főleg, ha megnézik a táblázatokat. És főleg, ha jól...
fiatfalva sporting6

Melyik focimeccset várjátok?

Nagy a választék! A negyedik, ötödik és a hatodik...
lovete2017

Idén a lövéteiek voltak a legjobbak a teremben

Három nap, 28 csapat, 58 meccs: a sportcsarnokban...

Kakaskodás
Kakaskodás
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2014. március 23., 18:02
0 hozzászólás. 

Nyertek már bajnokságot is, jelenleg az A csoport 10. helyén tanyáznak.

Szép idő fogadta a csapatokat a mérkőzés előtt. Igaz, hogy a hazai szurkolók kezdés előtt azt számolgatták, kigyűl-e a tizenegy ember, de kezdéskor mind megvoltak. Még cserejátékosuk is maradt.

Modernizálódott a betfalvi pálya is a téli szünetben. Korlátokkal, kerttel és hálóval vették körül. Egy picit elszámolták az egyik kijárati kapu helyét, de az is lehet, hogy a járda került rossz helyre. A lényeg, hogy korszerűbb a focipálya.

jarda kert

A mérkőzés elején a vendégek veszélyeztettek többet. Az első igazi nagy helyzet is előttük adódott. Egy az egy ellen tört kapura a szentegyháziak csatára, de remekül védett a hazaiak hálóőre is.

A 15. percben szerezték meg a vezetést a szentegyháziak. A betfalviak védelme és kapusa nem értették meg egymás szándékát, így a labda Balázs elé került, akinek csak annyi dolga volt, hogy azt az üres kapuba gurítsa.

A hazaiak hiába próbálkoztak, nem sikerült eljuttatniuk a labdát a vendégek kapujáig. Egy műesést azért láthattunk tőlük is, amiért büntetőt követeltek, de ennek az esésnek semmi köze nem volt a szabálytalansághoz.

,,Bohóckodással nem lehet nyerni''- jegyezte meg az egyik játékos. És igaza is volt.

elso helyzet

A vendégek nem bohóckodással töltötték az időt a pályán, szépen játszottak és pár perc múlva ismét zörrent a háló. Egy védelmi hibát kihasználva ismét a Vasas játékosa Tamás talált be.

,,Há' emeld át ember, úgy tudsz, amikor melegítünk...'' - hallatszott a pályáról, így fejezve ki az egyik betfalvi játékos nemtetszését a társai játéka miatt. Kétgólos vendégvezetéssel mentek pihenni a csapatok, a hazaiaknak helyzetük sem volt.

A második félidő egy betfalvi helyzettel indult, amit a vendégek hoztak össze nekik. A szentegyháziak védője próbált szögletre rúgni egy labdát, de nem jól célzott és a saját kapuját találta el. Nagyot kellett védenie kapusnak, hogy ne a hálóban kössön ki a labda.

Nem zavarta a szentegyháziak csatársorát az, hogy védőik a saját kapujukat bombázzák. Egy szabadrúgást szépen végeztek el a másik oldalon, melyet fejjel továbbított Balázs a betfalviak kapujába.

fejes gol

Tíz perc múlva már néggyel vezettek a vendégek: remekül emelte át Mihály a labdát a hazaiak kapusán.

A szentegyháziak csapatvezetője közben azt is megmutatta a betfalviaknak, hogy hogyan kell a kerítésen átrúgott labda után menni. Egy átjáró ide is jól jött volna, ugyanis többször meg kellett ismételni a kerítésen való átugrást. A hazaiak labdaszedői később alkalmazták is ezt a technikát.

Egy kis kakaskodás is volt a továbbiakban, de a két Kecseti játékvezető szépen megoldotta a helyzetet.

keritesmaszas

A bemutató és az összetűzés után ismét a játék volt főszerepben. Sikerült szépítenie Betfalvának. Fodor vitte el ügyesen két védő közt a labdát és nagyon pontosan gurította el a tehetetlen kapus mellett.

Gyorsan jött a válasz a túloldalon is. Balázs megszerezte harmadik gólját, szépen emelte át a labdát a kimozduló kapuson, majd fejjel továbbította a hálóba azt. A vége előtt pár perccel még szépítettek a hazaiak, de az eredmény már nem változott. A vendégek megérdemelten nyertek 5-2-re a néhány alapemberét nélkülöző Betfalva ellen.

gyerek

A nagyon sportszerű mérkőzés eredménye egy kicsit ugyan fájt ennek a hazai kisfiúnak, de abban egyetértett, hogy szép mérkőzést láttunk.

Körzeti bajnokság 15. forduló

Betfalva – Szentegyháza 2-5 (0-2) Fodor Attila (74.), Vass Imre (80.), illetve Balázs László (8., 52., 77.), Tamás László (16.), Mihály István (69.)



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."