Sport » Körzeti

Egy bajnokság, három bajnok

Lejárt a körzeti bajnokság, amelyben három bajnokot avattak. A csapatvezetők és a játékosok értékeltek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Sinka-Király Levente

Egyre izgalmasabb lesz a megyei bajnokság

Főleg, ha megnézik a táblázatokat. És főleg, ha jól...
fiatfalva sporting6

Melyik focimeccset várjátok?

Nagy a választék! A negyedik, ötödik és a hatodik...
lovete2017

Idén a lövéteiek voltak a legjobbak a teremben

Három nap, 28 csapat, 58 meccs: a sportcsarnokban...

nagygalambfalva szentlelek 3
A sportszerűség volt a fő jellemzője a bajnokságnak.
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2016. június 29., 14:26
0 hozzászólás. 

Színvonalas találkozókat rendeztek az Udvarhely körzeti labdarúgó-bajnokság 2015−2016-os idényében, idén is sokan kilátogattak hétvégéről-hétvégére a körzeti pályákra, néhány találkozó kivételével nem volt sok gondja a fegyelmi bizottságnak sem.

A bajnokság A csoportjában Nagygalambfalva nagy csatát vívott az utolsó fordulóig Lövétével, a bajnoki címet az utolsó fordulóban szerezték meg a Küküllő mentiek.

A B csoportban magabiztosan játszott Agyagfalva, a végső győzelem már a bajnokság vége előtt több fordulóval a kezükben volt.
Akárcsak Székelyvarságnak a C csoportban, akik szintén az utolsó forduló előtt már pár héttel magukénak tudhatták csoportjuk bajnoki címét.

A bajnokság végén a három bajnokcsapat vezetői értékelték ki a bajnoki idényt, illetve arról is kérdeztük őket, hogy mik a célkitűzések a következő szezonban.

nagygalambfalva bajnok 1

Csíki Dénes, a körzeti bajnokságot megnyerő Nagygalambfalva játékosa megkeresésünkre elmondta, hogy a kezdettől fogva a bajnokság megnyerése volt a céljuk, mivel olyan játékosok vannak a csapatban, akik kizárólag győzni szerettek volna és mindent meg is tettek azért, szívből-lélekből küzdöttek. „Sajnos sok nehézség volt a tavaszi szezonban, négy játékosunkat műtötték különböző betegségek miatt, de ennek ellenére is sikerült elérnünk célunkat. A csapatnak van egy jó szurkolótábora, amely idegenbe is elkíséri a csapatot, és amelytől sok segítséget kaptunk" − mondta Csíki, megköszönve a település polgármesteri hivatalának is a segítséget. „Hogy mi lesz jövőben, azt elhozza a jövő, a többi meg eldől a pályán" − mondta a sportoló.

korzeti agyagfalva

Székely Imre, a B csoport bajnokságát megnyerő Agyagfalva játékosa és egyben a csapat egyik vezetője is, azt emelte ki, hogy a már a szezonkezdés előtt is az volt a célkitűzésük, hogy az odavágókon jól szerepeljenek − ez egyben választ is adott arra, hogy a tavaszi visszavágókon mi volt a cél.

"A szezon kezdete nagyon jól sikerült, két idegenbeli találkozót is győzelemmel zártunk, és ez megerősített a abban a hitben, hogy meg lehet nyerni a bajnokságot. A tavaszi szezont már úgy indítottuk, hogy a cél a bajnoki cím volt. Összejött ez, amiért köszönet illet mindenkit, aki a csapat mellett volt" − mondta Székely, hozzátéve, hogy nagyon jó volt a hangulat a csapaton belül is, de a szurkolóknak is köszönet jár, mert hazai pályán remek hangulatot teremtettek, és sokan elkísérték a csapatot az idegenben játszott találkozóikra is.

"A jövő még kiszámíthatatlan, mivel egy szinttel feljebb kezdünk. Az A csoportban sok a jó csapat és színvonalasabbak a mérkőzések, mindenképp megpróbálunk tisztességesen helyt állni. Az első szezonban az a célkitűzésünk, hogy bent maradjunk a csoportban" − közölte Székely Imre

korzeti varsag

Varga Ákos,a C csoportot megnyerő Székelyvarság csapatát erősíti nem csak a pályán, hanem azon kívül is.

„Pár találkozótól eltekintve úgy éreztük, hogy simán jönnek a jó eredmények. Még akkor is sikeresek voltunk, amikor a második sorral kellett kiállnunk a mérkőzéseinken. 103 gólt lőttünk, és 23-at kaptunk, ez önmagáért beszél. Egy játékosunk kivételével mindenki Székelyvarságon él, vagy legalább itt született" − értékelt portálunknak, és azt is megjegyezte, hogy a csapatszellem miatt voltak ennyire sikeresek.

„Már a szezon elején az volt a célunk, hogy az első helyen végezzünk. Tavaly csak a rosszabb gólarányunk miatt maradtunk le az első helyről, idén javítottunk ezen, és sikerült elérnünk céljainkat. Ebben sok segítséget kaptunk a közbirtokosságtól, valamint az önkormányzattól. A pályát a feleségem tulajdonában lévő területre sikerült megcsinálnunk". 

A varságiak idegenbeli találkozóira autóbuszt is biztosított egy szállítási cég, így ennek köszönhetően sokszor többen voltak, mint a hazai szurkolók.

„Nélkülük nehéz is lett volna játszani, mi nem is tudtunk volna. Ezúton is köszönjük nekik, hogy mellettünk álltak. A jövőt tekintve természetesen az a célunk, hogy minél jobb eredményt elérjünk a következő bajnoki szezonban, de ez csak úgy sikerülhet, ha edzésbe állunk. Nem titkolt szándékom, hogy edzőt állítsak a csapat élére, akivel legalább heti kétszer dolgozni fogunk. Nehéz lesz ezt összehozni, hiszen mindenki dolgozik, de ha kell, esti edzéseket tartunk, ugyanakkor a pálya kivilágítását személyesen oldom meg, hogy ne legyen ez akadály" − mondta Varga Ákos. 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."