Sport » Körzeti

Megyei és körzeti bajnokság: egész ősszel potyogtak a gólok (FRISSÍTVE)

Feléhez érkezett a körzeti és a megyei focibajnokság – góllövőlista és az eddigi erőviszonyok.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Sinka-Király Levente

Egyre izgalmasabb lesz a megyei bajnokság

Főleg, ha megnézik a táblázatokat. És főleg, ha jól...
fiatfalva sporting6

Melyik focimeccset várjátok?

Nagy a választék! A negyedik, ötödik és a hatodik...
lovete2017

Idén a lövéteiek voltak a legjobbak a teremben

Három nap, 28 csapat, 58 meccs: a sportcsarnokban...

A galambfalvi Csíki Szabolcs (fehérben,labdával) vezeti a körzeti A-csoportjának góllövő-listáját. Fotó: archív / Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN / UH.RO
2016. november 29., 15:48
3 hozzászólás. 

Az utolsó fordulók elég rossz körülmények között zajlottak le a Hargita megyei, illetve az Udvarhely körzeti labdarúgó bajnokságban. Így is aránylag sok gól esett a találkozókon és a játékosok, valamint a bírók becsületére legyen mondva, elég kemény pályaviszonyok között játszották és vezették le a meccseket.

Nem beszélve a közönségről: nem mindegy egy szeptemberi, napsütéses, egy októberi, verőfényes vagy egy novemberi, havasesős meccsen is ott lenni a pálya szélén és biztatni a kedvenceket.

A kibővült megyei

A 4. Ligának is hívott megyei bajnokságban a címvédő Keresztúri Egyesülés jól kezdett, de aztán a Maroshévíztől elszenvedett hazai vereség, majd a novemberi csíkszeredai zakó (6-1-re nyert az FK Csíkszereda fiókcsapata) és a balánbányai kisiklás azt eredményezte, hogy a tavaly kitűnő idényt futó, a bajnokságot megnyerő és a nyáron a Román Kupában is jól szereplő Keresztúr egyelőre csak a harmadik helyen áll.

Az említett csíki csapat és a végül őszi bajnok Maroshévíz is eléjük került a tabellán. Maroshévíz is belelendült, a nyitófordulóban Szépvizen elkönyvelt kisiklást többszörösen kijavították, hiszen ezen kívül őket is csak a szeredaiak tudták megverni, s győzelmeik szinte mind nagyarányúak (9-0, 7-0, 7-1, 5-0, 4-0) voltak. Egy pont az előnyük a táblázaton, tavasszal itt még nagy küzdelem lesz.

Nyáron a bajnokság kibővült, a hétcsapatos mezőny tízre duzzadt a gyergyószéki csapatok belépésével. Udvarhelyszékről Keresztúron kívül csupán Homoródalmás és az Udvarhelyi Roseal vesz részt, pedig a Megyei Labdarúgó-szövetség többször is jelezte, hogy a körzeti és a megyei bajnokság között meglévő költségkülönbözetet kifizeti, amennyiben a bajnokcsapat benevez, de ez nem történt meg.

Almás a középmezőnyben van, több meccset kapott ki, mint nyert, a Roseal pedig a táblázat alján van, egyelőre csak az egy döntetlennel ácsingózó Gyergyócsomafalva van mögötte.

A mennyei körzeti

A körzeti legfelsőbb osztályában Farkaslaka vezet, csupán egyszer kapott ki, az Udvarhelyi Sportingtól, de a Galambfalva elleni rangadója 3-3-as döntetlenre végződött. Kettejükre nagyon tapad Lövéte és a Sportinggal is számolni kell tavasszal.

Érdekesség, hogy egyre több meccset játszanak az udvarhelyi műgyepes pályán is, így 2016-ban megérhettük azt is, hogy ötödosztályú találkozók villanyfénynél végződnek. Mondjuk a galambfalvi pályának úgysincsen párja, legalábbis a megyében.

kobatfalva parajd 5A másodosztályú körzetiben a Korondi Ifjúság – Farcád – Varság hármas emelkedik ki a mezőnyből, a Trollfocis srácok egyszer az idén is megjelentek a varságiak meccsén. A korondi fiatalok tartják a frontot itt, miután a nagycsapat mégsem indult el a körzeti első osztályában.

Itt több fiókcsapat is harcol vasárnapról vasárnapra, akárcsak a C csoportban, ahol a Betfalvi Ifjúság kizárólag betfalvi fiatalokból áll. A harmadosztályt a szentmártoniak vezetik öt ponttal és minden esélyük megvan arra, hogy fennebb lépjenek jövőre.

Ők lőtték a legtöbbet

Ami a góllövőlistákat illeti, a Megyei Labdarúgó-szövetség honlapja szerint a 4. Ligában a legtöbb gólt, 14-et a keresztúri Vékás Barna szerezte – őt követi eggyel lemaradva a gyergyótölgyesi Gál Vilmos, a Szépvízen játszó Covrig Alin 10-et, míg a maroshévízi Ujlaki Nagy Alexandru 9 gólt szerzett.

rosealkereszturHomoródalmás csapatának házi gólkirálya, Mag Árpád 7 góllal hatodik a listán. Az Udvarhelyi Roseal legeredményesebb játékosa Bartha Miklós volt az őszi idényben, öt alkalommal vette be az ellenfelek kapuját, de ezzel a 12. helyen áll, s még vannak néhányan, akik szintén öt találatot jegyeztek.

A körzeti legerősebb csoportjában – szintén a HMLSZ honlapja szerint öten állnak holtversenyben, egyaránt 13 gólt szerzett Csíki Szabolcs (Galambfalva), Birtalan Szabolcs (Agyagfalva), Fancsali Levente (Farkaslaka), László Levente (Malomfalva) és Zoltáni Róbert (Betfalva). A B csoportban a következő a lista: Murvai István az első (Csekefalva) 20 góllal, őt Ambrus Zoltánt (Korondi Ifjúság) követi 18 góllal és harmadik a listán Both Lajos (Kápolnás) és Szász Zsolt (Székelyvarság) 15 találattal. A C-ben a Máréfalván játszó Péter Imre 14-et, a szentpáli Farkas Zoltán és a kissolymosi Fogarasi Szilárd egyaránt 13 gólt szerzett.

Neked hogy tetszett a körzeti, illetve a megyei bajnokság?



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
pityipalko
2016-11-29 17:01:19
csoport
en javasolnam az illetekeseknek hogy minden hetvegen egy csoport szombaton del korul jatsza a meccseit esetleg meg is egyezhetnek a csapatok az idopontban es legalabb 1 hettel azelott le kelljen jelenteni a szovetsegnel. Igy vasarnapra felszabadulna par biro akit el lehetne kuldeni mint megfigyelo a tobbi csoport merkozeseire.

avatar
kopasz
2016-11-29 21:00:11
re: csoport
avatar
pityipalko
en javasolnam az illetekeseknek hogy minden hetvegen egy csoport szombaton del korul jatsza a meccseit esetleg meg is egyezhetnek a csapatok az idopontban es legalabb 1 hettel azelott le kelljen jelenteni a szovetsegnel. Igy vasarnapra felszabadulna par biro akit el lehetne kuldeni mint megfigyelo a tobbi csoport merkozeseire.

avatar
kopasz
2016-11-29 21:06:03
re: csoport
Hidd el folosleges megfigyelore kolteni,a megyeiben reg ota kikuldik oket de csupan arra jok h felvegyek a juttatast.A gyengen teljesito, nem oda valo sporikat nem pontozzak le es meg se buntetik...talakoztal olyan esettel h sporit tiltanak el vagy koteleznek penzbirsagra ha nem jol teljesit?Na mert en nem:)))Te ha tevedsz fizeted a lapot,kapod az eltiltast,palyatiltast stb...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."