Sport » Körzeti

Körzeti: az utolsó percekben úszott el a kányádi győzelem

Májusi vasárnap délután, napsütés, sör, szurkolás: Kányád Alsóboldogfalvát látta vendégül. Harc a pályán és azon kívül.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Sinka-Király Levente

Egyre izgalmasabb lesz a megyei bajnokság

Főleg, ha megnézik a táblázatokat. És főleg, ha jól...
fiatfalva sporting6

Melyik focimeccset várjátok?

Nagy a választék! A negyedik, ötödik és a hatodik...
lovete2017

Idén a lövéteiek voltak a legjobbak a teremben

Három nap, 28 csapat, 58 meccs: a sportcsarnokban...

Tömeg a labda körül
Pontosztozkodás lett a vége
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN, JÓZSA CSONGOR
2012. május 06., 20:49
1 hozzászólás. 

„Huzatos a hely, de jó levegő van" – mondja az egyik néző a pálya szélén, amikor Kányád időjárása, illetve éghajlata a téma meccs közben. A kékmezes hazaiak diktálják az iramot a pályán, az alsóboldogfalviak pedig kontrákból igyekeznek építkezni, de nem valami színvonalas a találkozó, sok a hiba és az üresjárat.

Foci_Falusi_2011_12/falu_maj6

A publikum viszont jól szórakozik: egy meglehetősen illuminált állapotban levő szurkoló szövegelése végig kitart, a vendégekkel szintén van egy hasonló kaliberű valaki. Kányádban egyébként maga a polgármester, György Sándor is focizik, de néhány hete egy meccsen eltört a karja. A csapatot kilencven százalékban környékbeli fiúk alkotják, a csapatkapitány az iskola testnevelés-tanára.

Foci_Falusi_2011_12/falu_maj6

A pálya elég kicsi, szűk, közvetlenül mellette patak, a hazaiak több labdát is előkészítettek, mert néhány percen belül a patakba repül a laszti, mindegyre pótolni kell. Ez a pálya két éve van, addig másutt volt a vasárnap délutáni zsugázás, de a másik pálya területe már nem a község tulajdona volt, így le kellett mondani róla.

Foci_Falusi_2011_12/falu_maj6

„Hajtsatok!" – üvölti be egy hazai szurkoló, s szavát meg is fogadják a helyi fiúk, s a 21. percben góllá érik az akarat: egy szögletet követően a jobboldali középpályás Jakab Csaba emel a kapuba, még az is talpra áll, aki eddig a fűben ült. Ezzel nagyjából le is járt az első félidő („Ügyes volt a menet!" – jegyzi meg egy másik helyi drukker), a szünetben a boldogfalviak komoly fejmosást kapnak szurkolóiktól. „Ezt a meccset ha elveszítjük, én többet nem jövök meccsre!" – jelenti ki nagyon határozottan az egyik atyafi, mintegy biztatásféleképpen.

Foci_Falusi_2011_12/falu_maj6

A második játékrészben sem lett jobb a „menet", a hazaiak ifjú, mindössze 17 éves kapusa talán egyszer volt komolyan próbára téve (ekkor viszont hatalmasat védett!), aztán a 83. percben mégis gólt kapott. Egy előreívelt labdát elnéztek a védők, s egy vendégjátékos bebólintotta az egyenlítő gólt. Utána már egyik csapat sem igyekezett, mintha mindkettőnek jó lett volna a remi. A meccs lejárt, a sör megivódott, az emberek aztán hazamentek. Átlagos, egyszerű, B csoportos találkozó, s egy kicsi ünnep a településnek.

Amit látunk, hallottunk:

Pálya: elég kicsi, nem mindig megy egyenesen rajta a labda, itt-ott göröngyös
Eredményjelző: nincs.
Öltöző: nincs
Nézők: többen szoktak lenni
Durvaság: számottevő nem volt
Összkép: sok beszéd, kevés a foci, kellemes vasárnap délután



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
sanci
2012-05-06 22:12:37
Nem semmi, hogy Kányádban székely ruhában is járnak a meccsre :woohoo:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."