Sport » Körzeti

Körzeti: a kápolnási szerencse

Kápolnásfalun egyelőre készül a futballpálya, a csapat Szentegyházán játssza hazai meccseit. Vasárnap benéztünk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Sinka-Király Levente

Egyre izgalmasabb lesz a megyei bajnokság

Főleg, ha megnézik a táblázatokat. És főleg, ha jól...
fiatfalva sporting6

Melyik focimeccset várjátok?

Nagy a választék! A negyedik, ötödik és a hatodik...
lovete2017

Idén a lövéteiek voltak a legjobbak a teremben

Három nap, 28 csapat, 58 meccs: a sportcsarnokban...

kapolnas2 20120513
Fotó: Józsa Csongor
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN, JÓZSA CSONGOR
2012. május 13., 18:05
0 hozzászólás. 

Rosszra fordult az idő – ez a szentegyházi pályán is meglátszott, alig nyolc néző volt ott kezdéskor, aztán még jött néhány kápolnási szurkoló, hallatták a hangjukat. A B csoportos meccsen Kányádot fogadták a házigazdák, s le is rohanták őket rendesen.

„Szabi, nyomd meg kapura!" – kiáltja egy néző, ő rá is nyomta a sorfalra, de másodperceken belül jött az első gól. Kellett hozzá egy nagy védelmi hiba is, amit a kápolnásiak csapatkapitánya, az említett Lőrincz Szabolcs ki is használt. De a felhők még fel sem szakadoztak a Hargitáról, Kányád egyenlített – egy előrevágott labdát elnéztek a védők, Zoltáni rácsapott és a hosszúba küldte. De a következő akciót ismét a kányádiak nézték el: Lőrincz ezúttal beadott, Both Lajos pedig jól érkezett, csak a hálóba pöccintett.

„Erre ügyeljetek, né, a neonfejűre!" – szólt az ukáz a pályán kívül, a „neonfejű" egy nagyon szőke kányádi játékos volt. Csapattársa, a gólt szerző Zoltáni meg vörös, őt egy idő után „pirosfejűként" kezdték emlegetni a kápolnási nézők.

Fordulás után ismét Kányádnak ment jobban,

egy szöglet után villant a piros fej, ami a labdát gyönyörűen, precízen juttatta a jobb felsőbe, esélyük nem volt a házigazdáknak, nagyon szép gól volt. Aztán folytatódott az adok-kapok, de egyik csapatnak sem jött össze a győztes gól, a hazaiak kétszer is hatalmas helyzetet hagytak ki, egyik-másik néző felugorva mondta, hogy „Nem hiszem el!". Fúj a szél, néha csepereg az eső, a fiúk pedig harcolnak a fennsíkon – de az a fránya gól mégsem jön.

kapolnas3 20120513

És lőn. A kétperces hosszabbítás is szinte letelt (egészen pontosan 13 másodperc volt hátra a játékvezető szerint – ezt utólag mondta), amikor egy előrevágott labdát nem tudott megfogni a kányádiak 17 éves kapusa, s ezúttal Both Szabolcs volt a leggyorsabb, bekotorta a győztes gól, így 3–2-re Kápolnás győzött. Szerencsés, de megérdemelt gól volt.

Dühöngtek a kányádiak, de nem volt mit tenniük: a hazaiak ezzel az egy góllal jobbak voltak. Elment a felhő is a Hargitáról, s lejárt a vasárnap déli focimeccs. Kápolnáson ősztől már tényleg hazai lesz a pálya, s a csapat (ahol kivétel nélkül mindenki kápolnási) majd ott örvendezteti meg a szurkolóit. Ha jó focival nem is, de lelkesedéssel mindenképp.

kapolnas 20120513

Amit láttunk, hallottunk

Pálya: az egyik legjobb, ami a környéken van, de nagyon kemény.
Eredményjelző: van, de nem használták most, végig 0–0 volt rajta.
Öltöző: van.
Nézők: nagyon kevesen voltak.
Durvaság: nagyobb alakítás nem volt, még a sárga sem villant.
Összkép: sok beszéd, kevesebb foci, borongós vasárnap.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."