Sport » Kosárlabda

Kosárlabda-bajnokot avatunk a hétvégén

Tegnap este a XVII. Fit Feel városi kosárlabda bajnokság helyosztóinak első összecsapásain volt szórakoztató jelenet, sok kosár és döntőhöz illő iram.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
emdkk-2

Három napig pattog a kosárlabda a sportcsarnokban

Tíz csapat, három nap, sok-sok kosár és futás. Újra...
emdkk-2

A Kinder nyerte az EMDKK-t

Nagy harc volt a döntőben, az udvarhelyi csapat...
emdkk-1

Elődöntős az egyik udvarhelyi csapat az EMDKK-n

Folytatódott az év végi kosárlabda-torna a...

IMGP1273
IMGP1273
szerkesztoÍRTA: LUKÁCS ZSOLT
2010. május 28., 15:24
0 hozzászólás. 


Az ötödik helyért játszott meccsen a NoName ugyanabba a betegségbe esett, mint az elődöntők vesztesei: nem tudták teljes létszámban befejezni a mérkőzést. Nem kezdtek rosszul, nyerték az első negyedet, de aztán a play-off-ról hét év után lemaradó Globus átvette a kezdeményezést és akkor is nyerte volna a meccset, ha a NoName teljes létszámban és nem két játékossal fejezi be.

IMGP1275

Az Atisok csakúgy, mint tavaly, nagyon belehúztak a kisdöntőben, de a Bivalyoknak megint csak az kellett, hogy bejöjjenek a triplák, azzal 24-nél állva hagyták a megtorpanó Ati HB-t. De hogy ne legyen unalmas a meccs, Végh nem tudott elviselni egy rossz bírói ítéletet, a cirkusz megfékezte csapatát, szerencsére jött a szünet és lecsitultak a kedélyek.

Fordulás után ismét az Ati kezdett jobban, elhúztak 14 ponttal, ekkor megint következett a Végh-játékvezetői párbaj, ezután az Ati már csak szórakozott és arra figyelt, hogy kereken száznál szóljon a dudaszó.

A már szinte hagyományos finálé meglepően nagy iramban kezdődött, mindkét fél jobban koncentrált a támadásra, mint a védekezésre és ennek nagyon örült a mintegy tíz (!) néző. A 16. percben kért az Impar időt, mert a címvédő meglépett 33-27-re, de rögtön jött az egyenlítés és folytatódott a fej-fej melletti rohanás: a Villys oldalon nagyon ment a passz, Lőrincz B. és Tóth remekelt, míg a túloldalon ismét Balázsy volt a tarthatatlan, de a máskor csak a létszámért ott lévő emberek is hozzátettek a játékhoz, Bartus pedig egyértelműen úr volt a palánk alatt.

A 24. percben, 58-44-nél következett az újabb time-out Impar részről, mégis a Villy kispadjánál volt a veszekedés. A különbség pedig csak nőtt egészen az utolsó percekig, amikor bement két Leitman tripla, Bartus egy perc alatt hat pontot szerzett és a címvédőn volt a sor időkérést illetően. Következett az utolsó perc hajtóvadászata, fault plusz büntető egyik oldalon, Balázsy tripla a másikon, veszekedés az időmérővel, de ez már a tényen nem változtatott: nyert a Villy és szombaton megvédheti a városi bajnoki címét.

Globus - No Name 69 – 60
Bivalyok - Ati HB 68 – 100
Villy - Impar 95 - 87



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."