Sport » Tömegfutás

Megújul a tömegfutás

Lehet elővenni a futócipőt, és elkezdeni az edzéseket, idén májusban is szaladni indul a város: sportolj velünk, Székelyudvarhely!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
uh-tomegfutas-2017-rajtelott-gyerekek

Tömegfutás 2018: itt az okleveled

Még egy apró emléket adunk az idei futásról: kattanj...
fulopszabolcsalpar11

Buszokkal jönnek a Tömegfutásra

Rendszeresen gyereksereggel érkezik a tömegfutásra...
uh-tomegfutas-regisztracio-2018

Elindult a regisztráció a 10. Tömegfutásra

Az időpont új, a lelkesedés a régi - kattints és...

Tömegfutás 2013-ban Székelyudvarhelyen
Fotó: Csedő Attila/archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. április 09., 12:38
0 hozzászólás. 

Ha nyár, akkor Városnapok, és ha Városnapok, akkor IPSE Városnapi Tömegfutás, 2014-ben hatodik alkalommal. Az ezreket megmozgató közösségi sportesemény idén sem marad el, a szervezők május 10-én, szombaton délelőtt várják a szaladókat egy újabb közösségi mozgásra.

Hatodszor szervezi meg az IPSE Sportklub és az uh.ro a Városnapi Tömegfutást, ami most is délelőtt 10 órakor rajtol a Digital 3 Televízió előtti térről, és a város utcáin keresztül haladva érkezik vissza ide.

Nem a helyszínen kell regisztrálni

Az ötéves tapasztalatok alapján a szervezők idén néhány újítást is bevezettek, ezeket jó idejében vésd észbe, hogy a lehető legjobban érezd magad május 10-én. Az első és legfontosabb, hogy a rajt előtti óriási tumultus elkerülése érdekében idén a futás előtt kell regisztrálni, és nem a helyszínen.


Regisztrálj online


Ha nincs lehetőséged, vagy kedved a regisztrációs lapokkal járkálni, otthonról is jelezheted részvételi igényed. Töltsd le és nyomtasd ki a megfelelő regisztrációs lapot, majd szkenneld be és küldd el a tomegfutas@uh.ro email címre. A levélben ne felejtsd el jelezni, milyen méretű pólót szeretnél.

Mi visszaküldjük neked a regisztrációs kártyát, ezt nyomtasd ki, és ezt felmutatva a szaladás napján átveheted a pólót és a rajtszámot.

A jelentkezési lapot már most le lehet tölteni, a kitöltött íveket április 14 és május 5 között az uh.ro szerkesztőségénél, a Gábor Áron utca 18 szám alatt, hétköznaponként 9 és 16 óra között lehet leadni. Ugyanitt üres regisztrációs lapot is lehet kérni, és erre a futást megelőző hetekben a város több pontján felállított információs pultoknál is lehetőség lesz.

A 2014-es, 6. IPSE Városnapi Tömegfutás pólói

Ilyen szép fehér pólót kapsz, ha regisztrálsz. A szervezők piros pólóban lófrálnak majd.

Mivel a szaladás rendkívül népszerű a kicsik körében, idén négy életkori kategóriában osztanak díjakat, hogy a legkisebbek is elismerésben részesülhessenek, így külön díjazzák a 14 év alattiakat, a 14 és 17 év közöttieket, a 18 és 34 év közöttieket, illetve a 34 éven felülieket.

A felnőtteknek szóló jelentkezési lapot ide kattintva töltheted le, míg a kiskorúak jelentkezési lapját ide kattintva találod meg.

Körbe szaladunk

A Városnapi Tömegfutás visszatér a klasszikus szaladásokhoz, vagyis módosul az útvonal, és egy kört írt le. A szervezők búcsút intenek a főként profik által választott hosszútávnak és egy, 4.2 kilométeres távon szervezik a hatodik tömegszaladást.

A szaladók a Digital 3 Televízió előtti térről indulnak, majd a Kossuth Lajos és Bethlen Gábor utcákon haladnak a rendőrségig, itt balra kanyarodva a Vásártér utcán szaladnak a Nicolae Bălcescu utcáig. Itt újból balra kanyarodnak, és egyenesen futnak tovább, folytatva az utat a Hunyadi János utcán (a terelőúton), a Városi Strand háta mögött, majd átszaladnak a Nagy-Küküllő hídján, végül ráfordulnak a II. Rákóczi Ferenc utcára, így érkezve vissza a kiindulási ponthoz.

A térkép alább megktekinthető a Google Térkép segítségével, de ha valamiért nem működne, akkor ide kattintva egy nagyméretű képként is letölthető.


Nagyobb méretért kattints ide!

Fontos tudnivaló, hogy, akárcsak a korábbi években, a rendőrség az útszakaszon a menetirány szerinti jobb oldalt zárja le, így a szervezők megkérnek minden szaladót, hogy mindig az út jobb oldalán szaladjanak.

Az iratkozással kapcsolatosan egy jogszabály miatt kiskorúak csak szülői engedéllyel vehetnek részt a Városnapi Tömegfutáson. Ez egyszerűen megoldható, ugyanis a számukra készített jelentkezési lap hátán megtalálható a szükséges engedély, ezt csak ki kell töltenie, és alá kell írnia valamelyik szülőnek, vagy gyámnak.

Természetesen idén sem marad el az ajándékpóló, ezt – a készlet erejéig – a beiratkozott szaladók az indulás helyszínén, a Digital 3 Televízió előtti téren vehetik át a rajtszámmal együtt, a szaladás napján 8 óra és 9 óra 45 perc között.

A szervezők minden sportolni szeretőt várnak május 10-én délelőtt 10 órakor a rajtnál, addig bármilyen kérdést várnak a tomegfutas@uh.ro email címre.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."