Színes » Benzingőz

Beragyogja az őszt a Cascada

Gyönyörű, de nincs teteje. Ami nem is baj, egy ilyen gyönyörű kabriótól elvárás. Itt az Opel vízesése, ami nem ázik be.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
felborultkamion2

Kidőlt egy kamion pótkocsija

Több órája vesztegel az út szélén. Kattints és...
babakocsi

Az autóból tolta a babakocsit, megbüntették

Az anyuka pedig filmezte, és ezen szórakoztak. A sofőrt...
vitosfruzsina-szonyegmosok

Egyúttal a perzsát is megmosták a kocsimosóban

Ki mondta, hogy az autómosóban csak négykerekűt lehet...

Opel Cascada
Tengerparti suhanásra kiváló lehet
szerkesztoÍRTA: ANDRÁS FERENC
2012. október 18., 16:42
0 hozzászólás. 

Lassan előkerül a téli gumi, a hólánc, és a lapát is visszakerül a csomagtartó mélyére, tehetősebb honfitársaink pedig téli hibernálásra készítik fel nyári játékszereiket. Kitakarítják a dupla garázs speciálisan kialakított részét, és a forró napok nagy kedvencei, a kabriók elfoglalják nyughelyüket.

A szezon utolsó nagy durranása azonban még hátravan: az évtized legérdekesebb átalakulását végrehajtó Opel top-lessre vetkőzteti a kasszasiker Astrát. Már az öt ajtós is ígéretes, az elmúlt 20 év legszebb Opeljének, az Insigniának az arculatát és formavilágát öltötte magára. A Komi formás, a lépcsős hátú szedán a családi nagy kedvenc, és a háromajtós GTC kivitel egyenesen dögös.

A nyitott tetejű kompaktok szegmensében több évtizedes tradíciót folytat a villámlogós márka. A Kadettől az Astrán át minden modellévből és arculatféléből létezett egy kivitel, amely a szikrázó napsütés és a tengerkék ég szerelmeseinek szívét dobogtatta meg. Bár az előző generáció a trendnek megfelelően keménykalapossá, azaz kemény tetőssé alakult át, az új Astra visszatér a gyökerekhez és a jó öreg vászontetőhöz.

Opel Cascada

Eleinte csak nyálcsorgató fényképfoszlányok lepték el a világhálót, de most már itt a gyári képanyag és a hivatalos technikai halandzsacsokor. Nemcsak a bujkáló tetőszerkezet okoz majd meglepetéseket, a motorháztető alá is érdemes lesz bekukkantani.

A Cascada utónévre keresztelt Astra

talán minden idők legszebb nyitott tetejű Opelje. Sikerült a lehető legformásabb, legszebb módon beledolgozni a kompakt testvér arculatát az új formavilágba, és közben egy teljesen új gépcsodát alkotni. A Cascada arccsontozata az háromajtós kivitel génjeit hordozza magában, közben viszont jól elhatárolódik a szegmens hangulatától.

Már messziről látni, sőt érzni, hogy ez az Opel és főleg Astra más, mint a többi: sokkal elegánsabb, szebb vonalú. A lámpatestek – természetesen LED-es technológiával felvértezve – kísértetiesen hasonlítanak az Insigna szemeire. Ha csak elölről figyelgetjük a kasztnit, akkor könnyedén beazonosítható a faji hovatartozás, bár a króm kiegészítő elemek sokat dobnak az összképen.

Az A oszlopig ismerős a kép, a csodás dolgok a visszapillantó után történnek. Méretesek az ajtók, de egy keret nélküli kivitelnél kell a fém, hogy elég merev legyen a kasztni. Gyönyörű a hátsó lámpába torkolló fény-árnyék vonal, szépen töri az amúgy nagy és minimalista fémfelületeket.

Opel Cascada

Az oldalnézet és az egész masina highlightja a távirányítóról is vezérelhető, szép vonalú vászontető. Három színben igazíthatjuk a kasztni tíz árnyalatához. Szépek a hatalmas méretű papucsok, bár idehaza kevesen rendelik majd 20 colos felnigarnitúrával a Cascadát.

A farrész sem kevésbé parádés. Jutott a LED technológiából a fenékre is, szépen egységesíti az összképet a logót is bekebelező, króm díszcsík. A vonalvezetés, az összkép és a formavilág elképesztően szép. Nagyon rég alkottak ennyire lélegzetelállító kompakt kapriót. A konkurenciának esélye sincsen, sem a Golf, sem az Audi A3, sőt, még a BMW 3-as kabrió sem ennyire elragadó.

A beltér a kompakt testvértől érkezik.

Kialakítása és helykínálata jobban hasonlít a kupé kivitelhez, de egy csipetnyivel elegánsabb. Sportülések, finom bőr és millió gomb. Kell ennél több? Külön meg kell említeni, hogy a kemény tetős H Astra TwinTop-hoz képest 43 százalékot javult a torziós merevség és további 10-et a csavarodás ellenállása.

Opel Cascada

Természetesen a Cascada telis-tele van kütyükkel. A navigáció már régi lovas, de a táblafigyelő rendszer második generációja, a holtszög asszisztens, a parkoló radar, a fűtött kormány és a hátrameneti kamera mind megédesíti az amúgy is vérpezsdítő kabriózást. Nemcsak elragadó, de okos is az új Opel kabrió.

Premier a motorháztető alatt

Az izomcsíkos motorháztető alá az Opel és a GM legfrissebb erőforrásai kerülnek. Az alap aggregát az 1,4-es turbós benzines, amely rögtön két teljesítménylépcsővel érkezik. A kisebbik 120 lovas, a combosabb testvér az Insigniában is bevetett 140 pacis erőforrás.

Akinek szebben dorombol a gázolajos erőforrás, annak a két literes CDTI dízel lesz a legjobb társ. Nyomatékos és erős a motor: 165 ló erejét izzadja ki maximális fordulatszámon, közben 400 Nm körüli nyomatékot produkál. Az olajkályha az egyetlen erőforrás, amelyhez rendelhető a hatfokozatú automataváltó, a többihez a hat gangos manuális jár.

Opel Cascada

Világpremierként debütál a Cascadában az 1,6-os SIDI Turbo Ecotec. A 2013-ra tartogatott, mesterségesen lélegeztetett benzines közvetlen befecskendezést kapott. Nem egetverően erős, de így is könnyedén 170 ló környékén csúcsosodik a teljesítmény, a 280 Nm forgatónyomaték már 1650-es fordulaton jelentkezik. Rebesgetik, hogy később érkezik egy 200 pacis kivitel, sőt a többi erőforrásra is jelentősen ráerősítenek.

Bár nálunk már vége a nyári szezonnak, a Cascada nagy eséllyel indul a 2013-as idény legszebb kabriója címéért. Egy szavazata már biztosan van. Ha az árképzés is rendben lesz, nem csak egyetlen topless-imádó szívét hódítja majd meg.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."