Színes » Benzingőz

A rondából is szépet gyártanak a franciák

A krémes után újabb ínyencséggel rukkoltak elő a frankok országában: olcsó és klassz az új Renault Fluence, ráadásul hamarosan kapható is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
felborultkamion2

Kidőlt egy kamion pótkocsija

Több órája vesztegel az út szélén. Kattints és...
babakocsi

Az autóból tolta a babakocsit, megbüntették

Az anyuka pedig filmezte, és ezen szórakoztak. A sofőrt...
vitosfruzsina-szonyegmosok

Egyúttal a perzsát is megmosták a kocsimosóban

Ki mondta, hogy az autómosóban csak négykerekűt lehet...

Renault Fluence
Ha túl proli a Dacia, a Fluence jó választás lehet
szerkesztoÍRTA: ANDRÁS FERENC
2012. november 13., 18:19
0 hozzászólás. 

Rinyálnak újabban az autógyártó mogulok: a piac lankad, az eladási számok alacsonyak, senkinek se kell új négykerekű a ház elé. Ez persze nem gátolja meg őket abban, hogy hetente újabb – vagy legrosszabb esetben vérfrissített – modellel álljanak a nagyérdemű elé. Vagyis „próbálkoznak".

A közepesen drága szekerek nem kellenek a kutyának sem, a luxus szakosztály felső vége is akadozik, de ha hinni lehet az eladási számoknak, akkor az olcsójános divízió, azaz a béka segge nagyon magasra szökött az elmúlt időszakban.

Renault Fluence

A Dacia szárnyal, amit nemrég még a pudingevők is megtapasztalhattak: néhány hete a szigetországban is lehet jobbkormányos Dusterekben furikázni. A statisztikák szerint úgy kell az angoloknak a porkeverő Dacia, mint az ötórai teázás.

Akinek túlságosan proli a pléhjaguár és testvérei,

annak olcsó luxust kínál a francia nagytestvér Fluence néven. Eddig is jól mentek az olcsó(bb) frank szedánok, most végre egy kis elegancia és stílus is szorult a megfizethető kasztni alá és fölé.

Eddig a Mégan szedán változata és Clio Symbol/Thalia közé sorolhattuk be a Fluence-t amolyan lyuktöltőként. A se nem – se nem állapotról viszont a legjobb marketinggel sem lehet lemosni a termékről az értelmetlen bélyeget. Szépnek nem volt feltétlenül szép, hasznosnak sem volt mondható, de valahogy sikerült fennmaradnia a többiekkel együtt.

Renault Fluence

Ennek most véget szeretne vetni a Renault. Új, szép és dögös ormányt kap a Fluence, közben pedig keményen rágyúrnak a típusidentitásra. A képek alapján a beavatkozás sikeres volt. Az új Clió adta az arcát, és

a face off műtét parádésra sikeredett.

A Renault logót már nem tudják nagyobbra szabni, mert nem maradna hely a motorháztetőnek. A megalománia netovábbját űzik a francia tervezőmérnökök és a marketing szakosztály. Értem én, hogy messziről ki kell szúrni, hogy kinek a mije, de nem valószínű, hogy a holdon vakációzó zöld emberkéket érdekli, hogy Jean milyen márkájú pléhdobozzal cammog.

Egyébként dicséretes a megoldás, amivel az ikonikus rombusz logó az orrész része és nem dísze lett. A régi, kifolyt szemeket elvetették, helyette formásabb optikájú világítóelemek ékesítik a frontot. A LED technológiás nappali fény kivételesen nem szemöldök, hanem bajuszkák formájában köszön vissza a kasztniról. Se nem szép, se nem egyedi, a Mercedes ezt sokkal elegánsabban össze tudta hozni.

A Cliós pofacsontokat átszabták, és a Fluence elnyúltabb, harcsásabb orrára húzták rá. A formás orrészt minimális beavatkozást szenvedő oldalnézet folytatja. A helyes kifejezés a csiszolgatás, portalanítás lenne, mivel a színre fújt koptatócsíkokon kívül nincs változás a fémruhán. Nem vagyok biztos benne, de talán a nem féjszliftes modelleken extralistást tételként ezt is lehetett kérni.

Renault Fluence

Hátul átrajzolták a lökhárítót, és a világítóelemek burája is fényesebb lett. A popó nagyjából maradt a régi, nem találni említésre méltó változást.

Bent a már ismerős Renault-hangulat.

Kevés a változás a vezetőfülkében, a gyártó is csak a jobb anyagfelhasználást, illetve a folyékony kristály kijelzős sebességmérőt tüntette fel, de még így is marad egy premier ebben a szegmensben.

A Clióban debütált R-link navigáció és szórakoztató média rendszert a Fluence is megörökölte, így a családi Renault-t is az Android-fanatikusok által ismert alkalmazástömeggel bolondíthatjuk meg. Személyre szabható és szórakoztató appokat töltögethetünk négykerekű kedvencünk kezelőfelületére, de azért ne felejtsük el, hogy a másfél tonnás fémdobozunk autó és nem egy bazinagy okostelefon.

Mindenkinek a kedvében akarnak járni

Ha a formavilágba nem is szeretünk bele azonnal, az extralista nyálazgatása előtt el kell döntenünk, milyen vérmérsékletű szekérrel akarunk közlekedni. A benzinfanatikusoknak egyelőre csak egyetlen erőforrás áll rendelkezésükre: egy régi vágású, atmoszférikus, 16 szelepes motor. Az egyhatos erőforrás 115 pacit liheg ki magából, ami a kasztni méreteit tekint elég kevés, de cserébe a kínálat legolcsóbb erőforrása.

Renault Fluence

Aki komfortosabban szeret haladni, és sokallja a három pedált, illetve az állandó váltórángatást, az dobja meg egy X-tronic elnevezésű, fokozatmentes, azaz CVT váltóval, és az őrült száguldozás helyett suhanjon bele a horizontba.

Dízelfronton már rózsásabb a helyzet. A beszálló olajkályha az örökifjú 1.5 DCi 110 pacis kivitelben, amelyhez akár egy becsületes automata váltót is társíthatunk. A teljesítmény és az árkategória csúcsát a nemcsak a nevében 130 lovas dCi Energy jelenti. Ez az aggregát cibálja majd a legvehemensebben a Fluence nem kisméretű kasztniját, és a gyári adatok szerint megelégszik 4,6 liter gázolajjal vegyes fogyasztási ciklusban.

A törökök gyártják, de nemcsak ők veszik

Az orrplasztika hivatalos bemutatójának az isztambuli autószalon ad majd otthont. Párhuzamosan lekerül a lepel a szintén török gyártmányú Symbol/Thalia Clió-ból derivált szedánról is a jelenleg is zajló eseményen.

Renault Fluence

Az első példányok az éve elején kerülnek a márkakereskedésekbe, de így legalább felgyűjthetjük a téli ünnepkor beszedett pénzajándékokat a bankszámlánkra. Meglepő, de nem sokkal drágább, mint az új hiper-Logan, viszont fényévekkel jobb autó.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."