Színes » Benzingőz

Dacia, amiről lemaradunk

Külön autótípust gyárt a Mioveni-i gyár az OMV Petrom alkalmazottainak. A Dacia Duster Pick-Up-ból egyelőre 500 példány készül.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
felborultkamion2

Kidőlt egy kamion pótkocsija

Több órája vesztegel az út szélén. Kattints és...
babakocsi

Az autóból tolta a babakocsit, megbüntették

Az anyuka pedig filmezte, és ezen szórakoztak. A sofőrt...
vitosfruzsina-szonyegmosok

Egyúttal a perzsát is megmosták a kocsimosóban

Ki mondta, hogy az autómosóban csak négykerekűt lehet...

Dacia-Duster-Pick-Up4
Duster Pick-Up
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. október 12., 16:55
0 hozzászólás. 

A Dacia gyár október hetedikén jelentette be, hogy a Duster Pick-Up verziója nem lesz elérhető fizikai személyeknek, sőt csupán egyetlen cég, az OMV Petrom munkatársai kapnak belőle. Egyelőre 500 példány gurul majd le a futószalagról.

A Duster Pick Up-ot a Renault Tehnologie Roumanie (RTR) mérnökei tervezték, míg a karosszéria a Câmpulung Muscel-i Romturingia munkatársainak munkáját dicséri. Kedden leszállították az első tíz autót, 2015 végére érkezik meg a vállalathoz az ötszázadik darab. A szerződés értékéről nem esett szó.

Dacia-Duster-Pick-Up1

Az OMV 2012-ben rendelte meg az autókat, és ugyanannak az évnek a végén neki is láttak a munkálatoknak. Az olajtársaság azt reméli az új kisteherautóktól, hogy a 4X4-es gépkocsiparkjuk használati költségei 25 százalékkal csökkenek majd.

A Duster Pick Up megerősített felfüggesztéssel rendelkezik. A hasznos teher esetében 450 kilogramm, kevesebb, mint egy átlagos, sorozatban gyártott pickup-nál. Az autót 1,5 literes dízelmotor hajtja és 110 lóerős lesz.

Dacia-Duster-Pick-Up3

Arra a kérdésre, hogy a jövőben terveznek-e új pickup-ot a gyárban, Nicolas Maure, a Dacia gyár vezetője azt mondta, hogy nincsenek ilyen jellegű terveik, habár jó viszonyt ápolnak a Romturingia céggel. A Dacia karosszériáit módosító Câmpulung-i vállalatot 20 éve hozták létre, azóta több mint 18 ezer Dacia és Renault vázat építettek át. Eddig ez a legnagyobb volumenű munkájuk.

Új Pick-Up, régi tervek

A francia La Tribune még júliusban azt írta, hogy a Renault októberben a Sao Paolo-i autószalonon mutatja be a Duster alapra épített pickup-ját, amelyet 2015-től a dél-amerikai piacra szánnak. Továbbá azt is megjegyezték, hogy feltehetően az Európának gyártott Daciát Törökországban, vagy Marokkóban szerelik majd össze.

A szóban forgó Pick-Up-nak tehát az a Duster lesz az alapja, amiből már egymilliót értékesítettek, legtöbbet Brazíliában, Oroszországban és Franciaországban.

Dacia-Duster-Pick-Up2

A Dacia 2008-ban dobta piacra a Logan Pick-Upot, és 2012-ben fejezte be a gyártását. Akkor az áruk 8 ezer eurótól indult. A Mioveni-i gyárban 2011-ben 6 201, 2010-ben pedig 7 276 darabot állítottak elő.

Arnaud Debouef, az Entry la Renault igazgatója 2013-ban azt mondta, hogy nem lenne értelme a Duster Pick-Up-ját piacra dobni Európában, sokkal inkább Brazíliában és Dél-Amerikában gondolkodnak.

2014 januárjában az Automobile Dacia vállalat illetékesei azt nyilatkozták, hogy nincs tervben a Duster Pick-Up típusa, mert az nem felelne meg a piaci igényeknek, de akik Duster kisteherautót szeretnének, azoknak rendelésre készít ilyet az RTR.

Dacia-Duster-Pick-Up5

„A kliensek egy olyan autót szeretnének, amely elbír egy tonnát, 4X4-es és dupla kabinja van, de egyelőre ilyen autót nem tudunk ajánlani. Nincs egyetlen tervünk sem erre vonatkozóan" – jegyezte meg Thomas Dubruel, a Dacia és Renault romániai gyárának volt kereskedelmi igazgatója.

Dubruel akkor azt is elmondta, hogy a Dacia mindig azt nézi, hogy mire van szüksége a piacnak, mit szeretnének a kliensek, ezért alternatívát kínál, még ha nem is sorozatgyártásról van is szó.

„Helyileg az RTR mérnökeivel létrehoztunk egy Dacia Duster Pick-Up-ot. Ha az úton látják majd, akkor az egy helyi, romániai fejlesztés lesz, de ahogy mondtam a Group szintjén nincsenek ilyen tervek" – tette hozzá korábban az igazgató.

uh.ro/captial.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."