Színes » Benzingőz

Hamarosan újra megcsap a benzingőz

Október első hétvégéje ismét a sebességről, az adrenalinról és a gumifüstről szól a rali kedvelőinek. Itt a Hargita Gyöngye Rali 2015-ös kiadása.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
felborultkamion2

Kidőlt egy kamion pótkocsija

Több órája vesztegel az út szélén. Kattints és...
babakocsi

Az autóból tolta a babakocsit, megbüntették

Az anyuka pedig filmezte, és ezen szórakoztak. A sofőrt...
vitosfruzsina-szonyegmosok

Egyúttal a perzsát is megmosták a kocsimosóban

Ki mondta, hogy az autómosóban csak négykerekűt lehet...

ralicik-2
Fotó: Kakasy Botond | Archív
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2015. szeptember 18., 18:03
10 hozzászólás. 

A szakaszok megvannak, az időpont adott, a szervezők lázasan dolgoznak, hogy idén se kelljen csalódniuk a rali szerelmeseinek. A tavalyi és az azelőtti verseny sikere is robbant a hazai rali világában. A szervezők idén sem szeretnék lennebb engedni a mércét, és arra törekednek, hogy a verseny körüli készülődés még kevésbé zavarja az udvarhelyiek hétköznapjait.

Bemutatkozással indul

A Városháza térről idén a Márton Áron térre költözik a színpad, így október 8-án este a csapatok bemutatkozása ott fog zajlani. A színpad előtt lesz a felhajtó is, ahová a versenyzők egyenként érkeznek versenyautóikkal. Majd ezután visszamennek a szervizparkba, ami idén is a Kossuth Lajos és Rákóczi Ferenc utcákban lesz. Ezeket értelemszerűen lezárják erre az időszakra a forgalom elől.

Új helyszínen a Shakedown

Gyalogosan is könnyen megközelíthető helyre költöztették a tesztszakaszt. Péntek reggel nyolc órától 13 óráig a Budvár alatti Bikafalvát Udvarhellyel összekötő köves úton tesztelhetik autóikat a pilóták. Tavaly ez Zetelakán volt, de idén egyszerűbbnek látták, ha ennek az útvonalnak egy 3 kilométeres szakaszán rendezik meg.

ralicik-3

Nem csak a nézők közelíthetik meg könnyebben, de a szervizpark sem kell, hogy elköltözzön – mondta el Ferencz Csaba főszervező. A versenyzők ezen a próbaszakaszon tesztelik és finomhangolják autóikat a versenyre, illetve ilyenkor szokták „megautóztatni" a szponzorokat.

Délután már élesben megy a játék

15 órakor a versenyzők elindulnak az Udvarhely-Madarasi Hargita összekötő szakaszon, majd az első gyorsasági rész a visszatérő 11,5 km hosszú Madarasi Hargita-Kápolnás etap. Lövétén keresztül Almásra mennek, ahol szintén lesz egy gyorsasági rész Abásfalva és Homoródkeményfalva között. Ez 8,25 km hosszú. A harmadik gyorsasági Homoródkeményfalva és Homoródfürdő között az Ilona völgyén lesz. A 8 kilométeres időmérő után az autók visszatérnek Udvarhelyre, ahol a nézők kedvencén, a szuperspeciálison vesznek részt.

Változott a szuperspeciális

Első sorban nevet váltott, ugyanis a Madarasi Hargita-Kápolnás szakasz nevét megörökölte a városi aszfalttépetés, így mostantól Dietrich Árpád emléke előtt a városi versennyel tisztelegnek. Az útvonal ugyan nem változott, de alakítottak annak menetén.

ralicik-1

Most a vonatállomás mögötti macskaköves részen lesz a rajt, innen a megszokott útvonalon feljönnek a Szuper üzlethez, ott jobbra fordulnak, majd a körforgalomnál vissza a rendőrség fele, a kereszteződésben megkerülik a bóját, majd a Bethlen utcán tovább haladnak vissza a starthoz. A második kör megkezdése után már csak a kórház melletti körforgalomig mennek, a cél a tavalyihoz hasonlóan a Pizza 21 előtt lesz.

A szombati nap mindent eldönt

A nagy géposztályban már eldőlt az első hely, Simone Tempestini megdönthetetlenül uralja az első helyet, de ettől függetlenül ő is jelen lesz a versenyen, kedvencei közé tartoznak az Udvarhely környéki pályák. A második-harmadik helyért feltehetőn vérre menő csatát vívnak a versenyzők, de a kisebb géposztályokban sincs még eldőlve a végső állás. Szombaton kétszer teszik meg a pénteki Hargita – Homoród kört a versenyzők. Délután 18 órától díjkiosztó a Márton Áron téren felállított színpadon.

ralicik-6

Már több magyarországi csapat is érdeklődött a verseny felől, tájékoztatott Ferencz Csaba, eddig 8 csapat jelezte részvételi szándékát, de idén is 40-45 csapatra számítanak a szervezők. A csapatok szeptember 24-ig jelentkezhetnek.

A verseny térképét ide kattintva nézheted meg.



10 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kópé
2015-09-20 19:50:00
Amikor az ész nincs a helyén, akkor ez történik.
Ezért a néhány bohócért lezárni Udvarhely legforgalmasabb utcáit és forgalmi dugókat teremteni egy hétre teljesen értelmetlen. Hiába támogatja a polgármesteri hivatal a mobilitás hetét, mert ezzel az útlezárással sokkal nagyobb kárt okoznak a városnak, a lakóinak és a környezetnek. Miért nem tudnak például a Lidl vagy a Kaufland parkolójába költözni vagy valamelyik kevésbé forgalmas utcába?
avatar
jutacs
2015-09-20 22:30:44
Kimondhatatlan örömmel fogadja az ösidök óta csendes, tiszta Homoródvölgye a százezer lóerö dübörgését..
Vesszen ki, aki kitalálta!
avatar
palpeter
2015-09-20 22:57:52
Október első hétvégéje az 2-4. között van, a rali 9-10-én. De azé nem számít, majd frissítik ezt a cikket is.

Nem beszélve a csapat fogalmáról, ami ralinál 5-6 autót jelent. Tehát, ezek alapján több száz benevező lesz a Hargita Ralin. Bravó!
avatar
hahaha
2015-09-21 00:01:26
Nem értem az itteni embert. Valószínű, hogy nem is fogom soha...Észérveket nem adtok, csak dobálóztok a megszokott közhelyekkel.
1. A város lezárt részén rendezett verseny ahol 2 percenként körbemegy 1 autó, miért is szennyezne többet mint ezeregy autó ami nap mint nap közlekedik ott?
Ez vonatkozik a többi szakaszra is , ahol lássuk be naponta több autó átjár mint ezek fognak 2 óra alatt.
2. Miért okoz kárt a lezárt forgalom? Mobilitás hete? Nahát ezzel is csak dobálózol, de már biciklire nem ülnél vagy esetleg gyalogolnál. Persze tudod is te, hogy mit jelent ezek szerint mobilitás szóhasználat. Toleranciáról meg ne is beszéljünk....mi is lesz a szegény udvarhelyivel ha az év 365 napjából 2-3 nap nem tud a wc re is autóval menni. Rémület.
Írjátok meg, hogy mire lenne szüksége az itteni állandóan panaszkodó , hibát kereső embernek? Komolyan!
avatar
jutacs
2015-09-21 10:44:24
Forma 1 futam mikor lesz a Térbükkben?
Mert anélkül szomorúan halna meg Majlát Gábor Abásfalván, akárcsak az erdő vadjai
avatar
Isty
2015-09-21 14:37:09
re: Amikor az ész nincs a helyén, akkor ez történi
avatar
kópé
Ezért a néhány bohócért lezárni Udvarhely legforgalmasabb utcáit és forgalmi dugókat teremteni egy hétre teljesen értelmetlen. Hiába támogatja a polgármesteri hivatal a mobilitás hetét, mert ezzel az útlezárással sokkal nagyobb kárt okoznak a városnak, a lakóinak és a környezetnek. Miért nem tudnak például a Lidl vagy a Kaufland parkolójába költözni vagy valamelyik kevésbé forgalmas utcába?


Koltozz te a Lidl vagy Kaufland parkolojaba, igy nem kell athaladj az utlezarason, hogy a kedvenc Lidl vagy Kauflandodba be tudj terni azon a szerencsetlen 3 napon.
avatar
jutacs
2015-09-21 19:14:06
Nem értem önmagamat.
Miért baj az nekem, ha a sznobok és újgazdagok 10 tonna környezetgyilkos gázt-port es 100 ezer decibel zajt terítenek a kihalt Homoród völgyére?
Mit fáj az nekem?
avatar
kópé
2015-09-21 23:43:21
HaHaHa. Én sem értem az ilyen embereket akik nem a nem tudnak értelmesen érvelni csak szájkaratézni.
1.Nem az a néhány versenyautó szennyezi a levegőt, amelyik miatt lezárják a legforgalmasabb utcákat, hanem az a sok ezer, amely a dugó miatt araszolásra kényszerül!!!
2.Igenis értelmetlen lezárni az amúgyis parkolóhiánnyal küszködő város két legforgalmasabb utcáját egy hétre néhány autó miatt, eddig egyik hozzászóló sem adott értelmes választ arra, miért nem lehet máshol szervizelni a versenyautókat, egy kevésbé forgalmas utcában vagy egy nagyobb parkolóban!!!
avatar
hahaha
2015-09-22 20:35:46
Kópénak
1. Ha így félsz, akkor miért nem mész gyalog vagy netán biciklivel? Ha amúgy is araszolgatnod kell. A kényelem nagy úr igaz?
2. Három (3) napra lesz lezárva Kossuth. A Kufland meg Lidl parkoló nem felelnek meg a követelményeknek. Meg szerinted a Kaufland odaadja a parkolóját. Gondolkozz mielőtt írsz.
avatar
kópé
2015-09-22 22:28:13
hahotázónak
Látom, neked már a benzingőz megártott, azért írsz itt annyi ökörséget, na látod, ezért nem kellett volna a tavaly is lezárni a legforgalmasabb utakat egy hétre.
1.Kis gyerekeket szállítok iskolába és vissza, közülük az egyik mozgássérült, nem az én kényelmemről van szó.
2.Már számos rendezvényt szerveztek az említett 2 parkolóban de te valószínüleg azért nem tudsz róla, mert azalatt gondolkoztál. Mégis milyen követelményeknek nem felelnek meg azok a parkolók? Keskenyebbek mint a Kossuth utca? Vagy túl alacsonyan vannak a felhők? Vagy nem látsz oda ha kinézel az ablakon?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."